• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PANDEMİ İLE MÜCADELENİN EN BAŞARILI BELEDİYESİNDEN YENİ BİR UYGULAMA DAHA
08 Kasım 2020 Pazar 22:27

PANDEMİ İLE MÜCADELENİN EN BAŞARILI BELEDİYESİNDEN YENİ BİR UYGULAMA DAHA

Kuşadası Belediyesi, koronavirüs ile (Covid-19) mücadele tedbirleri kapsamında ilçe genelinde kurulan halk pazarlarında, pazarcı esnafına yönelik Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulama sistemine geçti.

Kuşadası Belediyesi, koronavirüs ile (Covid-19) mücadele tedbirleri kapsamında ilçe genelinde kurulan halk pazarlarında, pazarcı esnafına yönelik Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulama sistemine geçti.

Uygulamanın ilk gününde HES kodu olmayan pazarcı esnafına, Zabıta ekipleri tarafından yardımcı olunarak HES kodu alındı.

Türkiyede koronavirüs vakasının ilk kez görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren gerekli bütün önlemleri alan Kuşadası Belediyesi, ilçe genelinde kurulan halk pazarlarında esnafa yönelik olarak HES kodu sorgulama sistemini uygulamaya başladı. Uygulamanın ilk gününde ise Kuşadası Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri Hacıfeyzullah Mahallesi’ndeki kapalı pazar yerini dolaşarak pazarcı esnafına tek tek HES kodu sordu. HES kodu olmayan esnafa görevli personel tarafından yardımcı olunarak HES kodu alındı. Ayrıca pazar yerinin giriş ve çıkışlarında Sağlık İşleri Müdürlüğü görevlileri sırayla içeri alınan vatandaşların ateş ölçümünü yaptı. Korunma tedbirleri kapsamında alışverişe gelenlere maske de dağıtıldı.

“ALDIĞIMIZ HER ÖNLEM HALKIN SAĞLIĞI İÇİN”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, her hafta binlerce kişinin alışveriş yapmak için ziyaret ettiği halk pazarlarında vatandaşların sağlığını korumak için HES kodu sorgulama sistemine geçtiklerini belirterek, “Özellikle ilçemize dışarıdan gelen pazarcı esnafımızın sağlık durumunu takip edebilmemiz için bu uygulama şart. Denetimlerimiz, Kuşadası genelinde kurulan bütün pazarlarda yapılacak. Aldığımız her önlem halkımızın sağlığını korumak için. Pandemi koşulları hala devam ediyor. Bu nedenle koronavirüse karşı maske takıp sosyal mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uymalıyız” diye konuştu.

0311heskodu03.jpg

Bu haber toplam 12998 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim