• Aydın30 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
POSACI'DAN AÇIKLAMA
12 Şubat 2020 Çarşamba 15:07

POSACI'DAN AÇIKLAMA

Haftasonu yapılan CHP İl Kongresi’nde söz alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenerek;

Haftasonu yapılan CHP İl Kongresi’nde söz alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenerek; talep edilmesi halinde Aydın İli’nde ki okulların depreme dayanıklılığını ölçecek karot testlerinin belediyece yapılabileceğini ifade etmiş.

Konuyla alakalı Sayın Başkanı ve Aydın Kamuoyunu bilgilendirmek isterim. Aydın İli’ndeki okullarımızın tamamına yakınının karot testleri zaten yapılmış olup bu testler neticesinde yaklaşık 160 okul için güçlendirme kararı alınmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığımız Aydın İl Müdürlüğümüz ile koordineli olarak çalışmalarını sürdürmekte olup, güçlendirme çalışmaları için ilimize ilk etapta 30 Milyon TL ödenek ayrılmıştır.

Güçlendirme projeleri tamamlanmakta olan okullarımızın güçlendirme inşaatlarına 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda aciliyet sırasına göre başlanacak olup ilimizde güçlendirilme gereksinimi olan okul binalarının güçlendirilmesinin iki yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim