• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PTT EMEKÇİLERİNİN SESİNE KULAK VER
07 Nisan 2020 Salı 01:45

PTT EMEKÇİLERİNİN SESİNE KULAK VER

Covid 19 adıyla da anılan corona virüs salgınında tablo ağırlaştıkça devlet tarafından alınan tedbirler kısmi yasaklar olarak gündeme gelmeye başladı

Covid 19 adıyla da anılan corona virüs salgınında tablo ağırlaştıkça devlet tarafından alınan tedbirler kısmi yasaklar olarak gündeme gelmeye başladı. İlk vakanın tespit edildiği 10 Mart tarihinden bu yana ülkemizi etkisi altına alan corona virüs salgınından bugüne dek toplam vaka sayısı 27 bini geçmesine rağmen her gün dışarıda görev yapan ve çalışmak zorunda olan personelin olduğuna dikkat çekiliyor.

Bu kapsamda bir basın açıklaması yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası HABER-SEN, PTT emekçilerinin zor durumda ve sıkıntıda olduklarını belirtti. Resmi tatil günlerinde bile çalıştıklarından şikayetçi olan ve bu olağanüstü dönemde ek bir ödeme dahi alamadıklarını belirten emekçilerin sesi olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, iktidara tepki gösterdi.

PTT EMEKÇİLERİNİN SESİNE KULAK  VER

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, PTT’de çalışan emekçilerin risk altında çalıştırıldığına dikkat çekerek, çalışanlar ve yurttaşları koruyacak bir dizi acil önlemin geç kalınmadan bilimsel ve kamusal olarak alınması gerektiğini belirtti. Şu ana kadar alınan önlemlerin yeterli olmadığını kaydeden Kani Beko, “PTT emekçilerinin sesini duymazsak hem emekçilerin hem de halkın sağlığı tehdit altında olacaktır” dedi. Beko, sosyal medyada “PTTCiddiÖnlemAl” etiketiyle başlatılan paylaşımlarda, emekçilere test uygulanması ve PTT işyerlerinde dönüşümlü çalışma uygulamasına geçilmesi gibi önlemlerin dile getirildiğini belirtti. Acil ihtiyaç kargolarının dışındaki kargoların emekçilerin sağlıklarını riske attığının vurgulandığı açıklamaya sahip çıkan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP olarak emekçilerin yanında olduklarını söyledi.

Bu haber toplam 536 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim