• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rıfat Kadri Kılınç’tan Mevlid Kandili mesajı
20 Kasım 2018 Salı 10:50

Rıfat Kadri Kılınç’tan Mevlid Kandili mesajı

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Peygamber Efendimizin hayatının sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehber olduğunu bildirdi.

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Peygamber Efendimizin hayatının sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehber olduğunu bildirdi.

 

Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Köşk Belediye Başkanı Kılınç, "Sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım” sözüne mazhar olan ve alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgililer Sevgilisi Peygamber Efendimizin Dünya’ya teşrif edişinin yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Kılınç, mesajında; “Rebiyülevvel ayının 12’nci gecesi olan bu kutlu gecede Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan Mevlidi Nebi’yi idrak ediyoruz. Mevlid Kandili, Hz. Muhammed’in doğumunun ve O’nun insanlığa kurtuluş müjdesi olarak getirdiği mesajlarla kalplerimizin aydınlandığı nurlu bir gecedir. Bu gece, Peygamberimizin yaşayışını, hadisi şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Adaleti, merhameti, bağışlamayı, dostluğu, kardeşliği ve sevmeyi ondan ve onun yüce mesajlarından öğrendik. Haksızlığa başkaldırmayı, zalime ‘dur’ demeyi, direnmeyi, mazlumun yanında durmayı, yetimi korumayı, güçsüzden yana olmayı, akrabaya, komşuya, muhtaca bakmayı, yok etmek yerine yaşatmayı, kin tutmak yerine merhameti, kavga yerine sevmeyi, insanlığın ancak sevginin sonsuz rahmet denizinde hayat bulacağını ondan öğrendik. Onun hayatı, sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehberdir. Peygamberimizin varlık âlemini şereflendirmesini idrak ettiğimiz bugün, O’nunla gelen vahyin ışığı gönüllerimizi bir kez daha aydınlatsın. Vatanımız, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için Mevlid Kandili’nin barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber : Merve GÜLMEZ

s.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 874 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim