• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı Açıldı
05 Kasım 2016 Cumartesi 15:36

Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı Açıldı

Nazilli Belediyesi tarafından Turan Mahallesinde yapımı tamamlanan ve Meclis kararı ile adına Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu verilen park düzenlenen tören ile halkın hizmete sunuldu…

Nazilli Belediyesi tarafından Turan Mahallesinde yapımı tamamlanan ve Meclis kararı ile adına Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu verilen park düzenlenen tören ile halkın hizmete sunuldu…

Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015 günü çıkan olaylarda hayatını kaybederek şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı Nazilli Belediyesi tarafından Turan Mahallesinde yaptırılan parka verildi. Nazilli’de, ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isminin verildiği park düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Pilav tavuk ikramını yapıldığı ve Nazilli Belediyesi Mehteran Takımının sunduğu gösteriler eşliğinde yapılan açılış törenine Nazilli ve Aydın çevresinde görev yapan mahalle muhtarları, Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan,  MHP Nazilli İlçe Başkanı Adnan Dönmezi temsilen İsmail Çelimli ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Gül Burmaoğlu, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı Şükrü Irgat, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkanım bir kez daha vefakârlığını ispat etmiştir

Açılışta ilk konuşmayı yapan Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek; “Bu parkın yapımında emeği geçen herkese başta belediye başkanım Haluk Alıcık’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Turan Mahallesi sakinlerine ve Nazilli Halkına hayırlı olsun diliyorum. Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kardeşimiz Ülküsü uğruna gencecik yaşta bu Ülkenin huzuru için, bu Ülkenin bölünmemesi için bin yıllık kardeşliğin devam etmesi mücadelesinde, şehit düşmüş genç yaşta kara toprağa defnedilmiştir. Onun anısına yaşatmak, gelecekte genç nesillere hatırlatmak için, bu park bir vefadır. Başkanım bir kez daha vefakârlığını ispat etmiştir. Teşekkürler Başkan. Işıklar içinde uyu Fırat Yılmaz Çakıroğlu” dedi.

Daha sonra söz alan Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca, “Bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz ancak hala bizi bu topraklarda misafir görüyorlar. Dün adı Mehmet’ti bugün Fırat oldu. Vatan toprağı için ölmekten korkmadılar. Etrafımız dost görünümlü düşmanlarla çevrili. Bundan sonra da bu vatan için ölmekten korkmayız” diye konuştu.

Gencecik fidanlar yok olup gitsin istemiyoruz

Ailesinin tek çocuğu olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun 15-20 kişi tarafından saldırıya uğrayarak şehit edildiğini vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Yiğit bir delikanlı olan, daha hayatının baharında olan Fırat kardeşimiz kahpece şehit edildi. Bu davanın çocukları bu ülkeyi her zaman karşılıksız sevdi. Kimileri 18 yaşında kimileri 30 -40 yaşında canlarını verdi. Bin yıldır bu vatanın her karış toprağında şehitlerimizin kanları var. Gençlerimiz, vatan uğruna şehit olmaya devam ediyor. Bundan sonra da vatan için mücadelemiz devam edecek. Evet şehit olmak her kese nasip olmaz, şehit anası babası olmak da her kese nasip olmaz. Ama bizler artık kanlar dökülsün istemiyoruz. Gencecik fidanlar yok olup gitsin istemiyoruz. Anaların babaların ciğerleri yansın dağlansın istemiyoruz. Aileler gözlerinden bile sakındıkları evlatlarını okusunlar diye üniversitelere gönderiyorlar. İşte o gençlerden biri de Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz idi. Yüreğimiz çok buruk, bazen kelimeler kifayetsiz kalabiliyor. Bizim vatan mücadelemiz devam edecek ancak bu daha iyi eğitim alarak olacak. Meydanlarda, sokaklarda değil, okullarda daha iyi eğitim alarak, daha iyi noktalara gelerek mücadele edilecek. Turan Mahallesi’nde Belediyemiz tarafından yapılan parka Ülküsü uğruna, vatanı uğruna kalleşçe şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini verdik. Onun ismi bu parkla yaşayacak ve her daim anılacak. Bu Ülkede birlik, beraberlik içinde yaratandan ötürü yaratılanı severek yaşamalıyız. Zaman birlik beraberlik zamanı. Biz bu memleketin Türkiyesiyiz. Türkiye Ağacın gövdesidir ve bu gövdenin dallarında, yapraklarında Türküyle, kürdüyle, lazıyla çerkezi ile geçmişte olduğu gibi bu gün de birlik beraberlik içinde yaşamalıyız. Türkiye sevdamızdan asla vazgeçmemeli İslamın bayraktarlığını yapan necip bir ülkenin insanları olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu ve bu ülke uğruna canını hiçe saymış tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onlar hep bizim aklımızda ve kalbimizde yaşayacaklar. Şehidimizin ismi ile anılacak bu parkımızın da Mahalle sakinlerimize ve Nazilli’mize hayırlı olmasını diliyorum"dedi.

Bu memleketin hizmetkarı şehri emin-i olduk olmaya da devam ediyoruz

Alıcık yaptığı konuşma sırasında Nazilli'de Büyükşehir'in hizmetlerini ve Aydın’ın iyi yönetilmediğini de eleştirerek,  "Ben Nazillili olmaktan gurur duyuyorum. Nazilliliyim demekle Nazillili olunmuyor. Hizmet etmekle Nazillili olur. 20 yaşında babasız kaldığım bu şehirde 42 yaşında Allah bana bu memlekete hizmet edebilmeyi nasip etti. Bu memleketin hizmetkârı şehri emin-i olduk olmaya da devam ediyoruz. Öyle oturduğun yerden de belediye başkanlığı yapılmıyor. Hizmet edebilmek için koşturacaksın, yorulacaksın, gerekirse geceni gündüzüne katacaksın. 2014'ten sonra köylerden mahalleye dönüşen muhtarlıklara 17 milyon para vermişiz. Büyükşehir'in Nazilli'de yaptığı işlere baktığınızda hepsi sorunlu, vatandaşımız bunu bize söylüyor. Bizde yapılan işlerin bizim sorumluluğumuz da olmadığını belirtiyoruz. 2014 yılından bu yana bizden kesilen paraların Nazilli'ye hizmet olarak geri dönmesi gerekir" diye konuştu. Alıcık, ayrıca Nazilli’ye yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili de bilgiler vererek bu güne kadar kendisine destek veren yanında olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Hayır sevenler camii imamı Nurullah Avcı açılış duasını yaptı. Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a Mahallesi adına teşekkürlerini bir buket çiçek takdim ederek belirtmesinin ardından açılışa katılan protokol üyeleri ve belediye Başkanı Alıcık tarafından Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkının açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU PARKI TAMAMLANDI

Her mahalleye bir park sloganıyla hareket eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Turan Mahallesinde 1716 m² alan içerisinde halkın ve çocukların ihtiyaçlarını karşılamak üzere park yapım çalışması başlattı. İçerisinde 954 m² taş kaplı alan, 684 m² yeşil alan ve 79 m² lik bölümünde de çocuk oyun alanı, kamelya, süs havuzu ve oturma grupları bulunan parkımız halkımızın hizmetine girmiştir.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Önerisi ile Belediye Meclisi tarafından Parkın ismi Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylar sonucu hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi verildi. 

dsc_0006.jpgdsc_0135.jpgdsc_9644.jpgdsc_9712.jpgdsc_9925.jpgdsc_9969.jpgdsc_9982.jpgdsc_4959.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2060 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim