• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sigortalanabilir nüfusu 814 bin olan Aydın’da sağlık sigortası sahipliği yaklaşık 5200 kişide kaldı
31 Aralık 2018 Pazartesi 10:20

Sigortalanabilir nüfusu 814 bin olan Aydın’da sağlık sigortası sahipliği yaklaşık 5200 kişide kaldı

1 milyon 080 bin 839 nüfuslu Aydın’da sigortalanabilir nüfusun 814 bin kişi olduğunu belirten Allianz Türkiye Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Okan Özdemir, buna karşın sağlık ve acil sağlık sigortası yaptıranların toplam sayısının 5168 kişiyle sınırlı kaldı

 

1 milyon 080 bin 839 nüfuslu Aydın’da sigortalanabilir nüfusun 814 bin kişi olduğunu belirten Allianz Türkiye Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Okan Özdemir, buna karşın sağlık ve acil sağlık sigortası yaptıranların toplam sayısının 5168 kişiyle sınırlı kaldığına dikkat çekti. Özdemir, “Sağlık harcamalarını güvence altına almak isteyenler için çözüm, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” dedi.

 

Allianz Türkiye Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Okan Özdemir, sağlık sigortası sahipliğinin mevcut durumuna ilişkin bir açıklama yaptı. 1 milyon 080 bin 839 nüfuslu Aydın’da sigortalanabilir nüfusun 814 bin kişi olduğunu belirten Özdemir, buna karşın sağlık ve acil sağlık sigortası yaptıranların toplam sayısının ise 5168 kişiyle sınırlı kaldığını dile getirdi. Hane halkı gelirinin yüzde 2,3’üyle sağlık harcaması yapılan Aydın’da beklenen yaşam ömrünün 79 olarak hesaplandığını vurgulayan Özdemir, ilerleyen yaşla birlikte sağlık harcamalarında da büyük artış yaşandığına dikkat çekti.

 

Muhtemel sağlık sorunlarını güvence altına almak isteyenler için çözümün Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) olduğunu kaydeden Özdemir, “TSS, özel sağlık sigortası olmasını isteyen ancak bütçe ayıramayan, sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için SGK ile anlaşmalı özel hastaneleri tercih eden, yüksek standartlarda sağlık hizmetini alırken ilave ücret ödemek istemeyenler için ideal bir ürün” dedi. Özdemir, bu ürün ile sigortalıların sağlık hizmetine, daha yaygın bir kurum ağıyla ve beklemeksizin, kolaylıkla erişebildiklerini söyledi.

 

Okan Özdemir yaptığı açıklamada “TSS uygulaması ayakta ve yatarak tedavi teminatı içeriyor. Poliçe özel şartları dahilinde SGK’dan onay alınan tüm işlemler için kullanılabiliyor. Biz de bu alanda Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası adlı ürünümüzle 15 günlük bebekten 55 yaşa kadar olan herkesi güvence altına alıyoruz. Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, yatarak tedavi, suni uzuv ve tıbbi malzeme teminatları sunuyor. Ayakta tedavi ve 12 ay bekleme süresini doldurmak koşuluyla doğum teminatının da isteğe bağlı olarak poliçeye eklenebildiği Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’na yeni doğan bebekler de tıbbi risk değerlendirmesi sonrasında dahil edilebiliyorlar. Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile müşteriler anlaşmalı sağlık kurumu ağını kendileri seçebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Allianz acentelerinden ve Yapı Kredi Bankası şubelerinden temin edilebilir.

 

 

 

 

 

Basın mensuplarının konuyla ilgili tüm soruları için

 

Berna Özdemir                                   Ahu Güngör Ağca                                              Mert Aybars

Allianz Türkiye                                    MESE İletişim Danışmanlığı                            MESE İletişim Danışmanlığı

0533 567 17 63                                  0530 517 60 80                                                  0553 313 77 5    

berna.ozdemir@allianz.com.tr        ahu@mese.com.tr                                             mert@mese.com.tr

 

Allianz hakkında

 

Dünyanın en güçlü finans topluluklarından, Brand Finance “Global 500” araştırmasına göre “Dünyanın En Değerli Sigorta Markası” olan Allianz, 70’ten fazla ülkede 140 binin üzerinde çalışanıyla 88 milyon müşterisine hizmet vermeye devam ediyor. 2017 yılı sonu itibarıyla 126 milyar avro toplam gelire ulaşan Allianz, 1.448 milyar avroyla dünyanın en büyük sigorta ve varlık yönetimi şirketleri arasında yer alıyor. 2500 çalışanı, 12 bölge müdürlüğü, 4 bin acentesi, 2 binin üzerinde banka şube kanalı ve 6 bin anlaşmalı kurumuyla 81 ilde 6 milyon müşterisinin yanında olan Allianz Türkiye, çatısı altında, elementer sigortalar alanında faaliyet gösteren Allianz Sigorta, hayat sigortaları ve emeklilik branşlarında faaliyet gösteren Allianz Hayat ve Emeklilik ile Allianz Yaşam ve Emeklilik şirketlerini barındırıyor. 2017 yılını sigorta sektörünün lideri olarak tamamlayan Allianz Türkiye, 2018 yılının ilk yarısında üç şirketinin konsolide verilerine göre 5,2 milyar Türk lirası prim ve katkı payı üreterek 480 milyon Türk lirası kâr elde etti. Allianz Türkiye, hayat dışı branşlarda 2,9 milyar Türk lirası prim üretimi ve yüzde 12,0 oranında pazar payı elde ederek sektör liderliğini devam ettirdi. Hayat branşında 432 milyon Türk lirası prim üretimiyle yüzde 29,3 büyüyerek yüzde 11 pazar payı elde eden Allianz Türkiye, bireysel emeklilikte 1,17 milyon katılımcı, 13,6 milyar Türk lirası fon büyüklüğüyle yüzde 16,4 büyüyerek yüzde 16,2 pazar payının sahibi oldu.

 

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler ve Kadının Güçlenme Prensipleri destekçisi olan Allianz Türkiye, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve inovasyon alanlarında da sektöre liderlik ediyor. Sürdürülebilirlik faaliyetlerini “Allianz seninle, iyiliğin yanında” sloganıyla sürdüren Allianz Türkiye, iyi bir çevre, iyi bireyler, iyi kurumlar ve iyi bir toplum amacına girişimcilik ve inovasyona destek vererek ve önleyici çözümler sunarak ulaşmayı hedefliyor. Allianz Türkiye’nin sektörede bir ilk olan sürdürülebilirlik modeli ve stratejisi, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden “iklim eylemi”, “sağlıklı bireyler”, “insana yakışır iş ve ekonomik büyüme”, “sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları” ile “toplumsal cinsiyet eşitliği” ilkelerine doğrudan katkı sağlıyor.

Haber : Merve GÜLMEZ

allianz-turkiye-saglik-genel-mudur-yardimcisi-okan-ozdemir-(1).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 869 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim