• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Söke’de Çayüstü Dükkanlarının Yıkımına Başlandı
14 Kasım 2016 Pazartesi 16:47

Söke’de Çayüstü Dükkanlarının Yıkımına Başlandı

Söke bir kez daha tarihe tanıklık ediyor. Söke çayı üzerinde bulunan ve yıllardır yıkılması gündemde olan Koyuncuoğlu Pasajının yıkımına başlandı.

Söke bir kez daha tarihe tanıklık ediyor. Söke çayı üzerinde bulunan ve yıllardır yıkılması gündemde olan Koyuncuoğlu Pasajının yıkımına başlandı.

Mahkeme kararı ile yıkımı zorunlu hale geldikten sonra Söke Belediyesi tarafından başlatılan tahliye süreci sona eren çayüstü dükkanlarının yıkımı için start verildi. Büyük bir bölümü tahliye edilen Koyuncuoğlu pasajının demirköprü tarafındaki ilk bloğunun yıkımına başlandı. Yıkım işleminin başladığı sabah saatlerinden itibaren Söke Belediyesi ekiplerince gerekli tedbirler alındı. 

“YIKILACAK MI? SORUSUNA CEVAP OLDU”

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın göreve gelmesinin ardından kararlılık gösterdiği ‘Söke Çayı Projesi’nin önemli adımlarından biri olan çayüstü dükkanlarının yıkılmaya başlanması heyecan yarattı. Uzun yıllardır yerel seçimlerde tüm adayların seçim vaatleri arasında yer alan, yıkılması hep gündeme gelen çayüstü dükkanları için en somut adımı Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran atmış oldu. Başkan Toyran’ın göreve gelmesinin ardından gündemin ilk sıralarından inmeyen çayüstü dükkanlarının yıkılması ile ilgili ‘yıkılacak mı? Yıkılmayacak mı?’ söylenti ve sorularına da en net cevap, yıkımın başlatılmasıyla verilmiş oldu.

“SÖKE NEFES ALACAK”

Söke’nin merkezinde görüntü kirliliğini yok etmesinin yanında, Söke çayının ıslahı ve çevre düzenlemesiyle rekreasyon alanları yaratacak proje Söke’ye nefes aldırtacak proje olarak görülüyor. Çayüstü dükkanlarının yıkılmasının ardından yatak düzenlemesi yapılacak Söke çayında etrafında peyzaj alanları, yürüyüş parkurları oluşturulacak.

Her fırsatta Söke çayı projesini çok önemsediklerini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Dükkanların yıkımı konusunda kararlı olduğumuzu her fırsatta dile getirdik. Yıkıma başladık. Söke Çayı Projesi ilçemiz için olmazsa olmaz projelerden biri. Projenin gerçekleşebilmesi için en büyük adımlardan birini attık” dedi.

AydınÖzel

unnamed-019.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1100 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim