• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÖKE’YE 3 YILDA 800 BİN M2 YENİ PARKE YOL
06 Temmuz 2017 Perşembe 11:02

SÖKE’YE 3 YILDA 800 BİN M2 YENİ PARKE YOL

BAŞKAN TOYRAN SÖKE’NİN YOL SIKINTISINI BİTİRMEKTE KARARLI

Söke’de yol yenileme hamlesi devam ediyor. Söke’nin yol sorunu kalmayacak parolasıyla yola çıkan Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ilçede başlattığı tol yenileme hamlesi ile 40 yıldır elde değmeyen cadde ve sokakları yeni parke yolları ve kaldırımlarıyla buluşturdu. Çalışmalar Söke Belediyesi’nin kendi parke tesislerinde üretilen taşlar ve kendi şantiyesinden oluşturduğu ekiplerce yapılıyor.

2016 yılı sonuna kadar 603 Bin m2 parke çalışması yapan Söke Belediyesi, 2017 yılı başından bu yana şu ana kadar yaklaşık 200 Bin m2 parke ve 30 Bin m2 civarında da asfalt yol yaptı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Bu sene için toplam 400 Bin m2 yol yapımı hedeflemiştik. Söke Belediyesi’nin şu anda Fevzipaşa, Konak, Cumhuriyet ve çeltikçi Mahallesinde günde Bin 200 m2 ile Bin 500 m2 yol imalatı yapan ekiplerimiz var. Söke merkez Fevzipaşa Mahallesi’nde yol sorunun büyük bir bölümünü çözdük, çalışmalarımız devam ediyor ve bir aya kadar bitirip çıkacağız. Konak mahallesinde yol sorunun yüzde 90’ı çözüldü. Konak Mahallesi Abalaki mevkiinde ciddi bir asfalt çalışması yaptık, buranın yol sorunu bitti diyebilirim. Kemalpaşa Mahallemizde sadece Kız Meslek Lisesi etrafı ve Efes Sineması arkasındaki yolları da bu sezon içinde bitireceğiz. Kemalpaşa’da da yol sorunu kalmayacak. Cumhuriyet Mahallesi’nde 40 yıldır el değmeyen Yeltepe ve civarından başlayan yol çalışmalarımız hızla devam ediyor. Cumhuriyet ve Çeltikçi Mahallelerimizde altyapısı tamamlanmış alanlarda yol çalışmaları yapıyoruz. Çeltikçi Mahallemizde bu sezon 30 Bin metrekareyi geçen yol çalışmamız oldu” dedi.

Yenicami, Çeltikçi ve Cumhuriyet Mahalleleri’nde uzun yıllardır ellenmeyen yolların programlarına alındığını ifade eden Başkan Toyran, altyapı özellikle doğalgaz çalışmalarına bağlı olarak bu bölgelere de kısa süre içinde girileceğini söyledi.

“SADECE YOL ÇALIŞMASI DEĞİL”

Yaptığımız çalışmalar sadece yol çalışması değildir. Sadece parke döşeyip geçmiyoruz. Yollarımız ne kadar eskiyse, kaldırımları da o kadar eski. Bu nedenle yolların yanında kaldırımlarımızı da yeniliyoruz. İmkan olan yerlerde kaldırımlarla birlikte ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmalarımızı da yapıyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

Söke’de yol çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran çalışmalarda merkez kadar Söke’ye çevre mahalleler (eski belde ve köyler)’inde nasibini aldığını söyledi. Belirlenen program dahilinde yol yenileme çalışmalarının devam edeceğini belirten Başkan Toyran; “Vatandaşlarımız meraklanmasın. Sorumluluk sahamız içinde Söke Belediyesi’nin el değmediği yer kalmayacak. Sadece biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1256 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim