• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Turizme Yön Verenler Didim’de Bir Araya Geldi
13 Kasım 2018 Salı 15:32

Turizme Yön Verenler Didim’de Bir Araya Geldi

Didim Belediyesi, Didim Ticaret Odası ve Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği ev sahipliğinde Alman Seyahat Birliği (DRV) Yurt Dışı Komisyonunun katılımı ile Turizmde Destinasyonun Önemi konulu panel gerçekleşti.

Didim Belediyesi, Didim Ticaret Odası ve Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği ev sahipliğinde Alman Seyahat Birliği (DRV) Yurt Dışı Komisyonunun katılımı ile Turizmde Destinasyonun Önemi konulu panel gerçekleşti.

Toplantının moderatörlüğünü Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi ve Didim'in fahri hemşerisi turizmci Hüseyin Baraner yaptı.

D-Marin Didim Yat Kulübünde düzenlene toplantıda; Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, DRV Başkanı Norbert Fiebig açılış konuşması gerçekleştirdi. Panelde ise Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, DRV Başkanı Norbert Fiebig DRV yöneticisi Volker Adams, Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Hikmet Atilla, Accor zincir oteller grubu Avrupa sorumlusu ve DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Michael Hartmann, tur operatörü Studios'un temsilcisi ve DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Ernst Kölnsberger, Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden FTI'nın destinasyon Müdürü Hicabi Ayhan, Sancarbarlaz Seyahat Acentesi sahibi ve DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Önder Sancarbarlaz ile TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Kantaroğlu katılımcılarla karşılıklı öneri ve fikir alışverişinde bulundu.

Didimli küçük ve orta ölçekli yatırımcıların kendi imkanlarıyla işler yapmaya çalıştığını belirten Baraner, "Bugün burada yatırımcılar açısından da ses getirecek uluslararası düzeyde bir toplantı yapacağız. Bu toplantı dostlar ve uzmanlar arası, Didim-Avrupa toplantısı. Aynı zamanda yatırım ve tanıtım toplantısı. Didim'in ilk yatırımcı forumu olacak. İki gündür Didim'de misafirlerimizle beraberiz. Aramızda güzel bir dostluk kuruldu. Burada Türkiye'de örnek olacak bir adım atıldı" dedi. Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş da bu buluşmanın ilçeye hayırlı olmasını dilerken, verimli bir toplantı olması temennisinde bulundu.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay “Alman Seyahat Birliği'nin Başkanı ile yetkililerinin ilçemizde olması, gerçekten çok önemli. İlçelerin destinasyonların da yerel yönetimlerin önemi çok fazla. yabancıların kentlere gelip yatırım yapabilmesi için, o yatırımlardan sonrada Avrupalı misafirlerin gelebilmesi, şehrimizin derli toplu ve düzgün olması için 5 yıldır çaba sarf ediyoruz" dedi. ilçemizde yatırımcılara yer açabileceğimiz iki nokta belirledik diyen Atabay Birincisi 3. koy bölgesi, diğeri de Fevzipaşa bölgesi. Bu arazilerin hepsi Turizm tahsisli alanlar. Bizler Alman halkını ve yatırımcılarını şehrimizde ağırlamak istiyoruz" diye konuştu. Didim Kaymakamı Mehmet Türköz de toplantıya katılan herkese ve organizasyonun gerçekleştirilmesi emeği geçenlere de teşekkür etti.  "Didim, bir turizm şehri, potansiyeli olan bir şehir. hatalarımız, eksikliklerimizi kapatmak için değerli misafirlerimizin bilgileri ve önerilerinden faydalanmak istiyoruz” dedi.

Toplantıda konuşan Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig de Türkiye'nin Avrupa piyasalarında önemli rol oynayan bir konuma geldiğini belirterek, "Türkiye, piyasada yeniden iyileşti ve hatta 2015 sayılarını yakaladı. Türkiye'nin verdiği hizmet, dostluk ve misafirperverliğin Avrupa piyasalarında bulunamadığı için Türkiye’nin alternatifi ve yedeği bulunmadığı için eski rakamlarını yakaladı. turistler yeniden Türkiye'ye geri döndü" ifadesini kullandı.

 "TÜRKİYE, AVRUPA'DA İKİNCİ SIRAYA OTURDU" Türkler ile Almanlar arasındaki dostluğun bunun temelini oluşturduğunu kaydeden DRV Başkanı Fieebig, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bu başarıyı 30-40 yıldır turizm sektörünün paydaşları arasında yaşanan dostlukta da gördük ve yakaladık. Türkiye, 2018 sezonunda Avrupa’daki ülkeler arasında İspanya'dan sonra ikinci sıraya oturdu. Geçen ay Federal Almanya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Ankara'ya geldi. Yakın tarihte de Türkiye-Almanya arasında bir ekonomi forumu kurulacak. Bu forum içerisinde turizm komitesi olacak. Alman Bakan, benim bu forumda turizm komitesine başkanlık etmemi istedi. Bizlerin devamlı temasta olması lazım. Turizmciler ne kadar temasta olursa, o kadar netice alınıyor. Bizi burada misafir eden herkese çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarım 2 gün Didim'in tüm güzelliklerini gördü. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

Toplantıda dünyadaki turizm hareketleri ışığında Didim, Bölge ve ülke turizmi değerlendirildi. Didim’in mevcut durumuyla yapabilecekleri konuşuldu, potansiyelinin değerlendirilmesi için atılması gereken adımlar ve yapılabilecek yatırımlar istişare edildi. Turizmin gelişen alanlarından Didim destinasyonunun alabileceği pay hakkında fikirler alındı. Turizmde öne çıkmış yabancı ve yerel rakip destinasyonlar arasında avantajları ve eksiklikleri değerlendirildi.

Katılımcılar ilçenin Avrupa’da tanınırlığının, tarih ve kültür birikiminin ılıman iklimi, açık ve temiz havasının, son yıllarda ses getiren festivaller ve organizasyonların avantaj sağladığı vurgulanarak  potansiyelinin değerlendirilmesi için pr çalışmaları yapılması, Avrupa seyahat acenteleri ile işbirliği ve acente sahiplerine ilçe gezilerinin gerçekleştirilmesi, sosyal medya tanıtımları, butik konaklama tesislerinin arttırılması ve öne çıkarılması, villa turizmi, yerel lezzetlerin öne çıkarılması gibi konularda tavsiyelerde bulundular.

Panel vesilesi ile Didim’de bulunan DRV üyeleri iki gün içerisinde İlçedeki antik kentler kültürel ve doğal güzellikler ile turizm tesislerini gezme imkanı buldu. Yerel turizmcilerle birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

Toplantıya Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Meclis Başkanı Mete Telyakar, Yönetim kurulu Başkan Yardımcıları Hikmet Atilla ve Ebubekir Apaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Enver Demirtaş, İsmet Kartal, Burhan Teke ve Celal Gümüş Meclis Üyesi Serdar Ece, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, Didim Turizm Derneği Başkanı Tayyar Cengiz, Didim, Kuşadası ve Bodrum’dan turizmciler katıldı.

Haber : Merve GÜLMEZ

dsc_0616-001.jpgdsc_0620.jpgdsc_0615.jpgdsc_0626.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim