• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
14 Mayıs 2019 Salı 11:50

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Bilindiği üzere, Türkiye İş Kurumu kuruluş mevzuatı gereği işgücü ile işvereni bir noktada buluşturan ve dolayısı ile kamu menfaatine sosyoekonomik dengeleri pozitif yönde destekleme hedefi olan bir kurumdur.

Bilindiği üzere, Türkiye İş Kurumu kuruluş mevzuatı gereği işgücü ile işvereni bir noktada buluşturan ve dolayısı ile kamu menfaatine sosyoekonomik dengeleri pozitif yönde destekleme hedefi olan bir kurumdur. Bu vesile ile illerimizde İŞKUR bu misyonunu özellikle kamu kurumlarıyla ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu projelerle de sürdürmektedir.

Bu çerçevede Aydın İlimizde de İŞKUR tarafından işgücü bedeli karşılanmak suretiyle hem kamu kurumlarına istihdam desteği hem de işsizliği azaltma noktasında projeler sürdürüldüğü bilinmektedir.

Bu bağlamda,

  1. 2014 yılı Nisan ayından 2019 yılı Nisan ayına kadar, vergi ve SGK primleri dahil olmak üzere İŞKUR tarafından karşılanan ve geçici sürelerle kamu kurumlarında yapılan karşılıklı akitlerle istihdamı sağlanan kaç personel vardır?
  2. Benzer şekilde olmak üzere yalnızca vergilerinin ve/veya sigorta primlerinin ve/veya işgücü bedeli İŞKUR tarafından karşılandığı ve geçici sürelerle kamu kurumlarında istihdam edilen kaç personel vardır?
  3. Bu projeler, bu süreler arasında hangi kamu kurumlarıyla yürütülmüştür?
  4. İstihdam sayısının kamu kurumlarına göre dağılımı nedir
  5. Söz konusu projeler herhangi bir yöntemle yerel yönetimlerle de yürütülmüş müdür? Yürütüldü ise hangi yerel yönetim hangi dönemlerde kaçar personel çalıştırma hakkı elde etmiştir?

Haber : Helin ÖDEN

ffom3128.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 603 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim