• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UİGAD, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜ ZİYARET ETTİ
18 Şubat 2020 Salı 19:36

UİGAD, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜ ZİYARET ETTİ

Uluslararası İnternet Gazeteciliği Ve Gazeteciler Derneği “UİGAD” Genel Başkanı Cesim Yener ve Yönetimi Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’yı ziyaret etti.

Uluslararası İnternet Gazeteciliği Ve Gazeteciler Derneği “UİGAD” Genel Başkanı Cesim Yener ve Yönetimi Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’yı ziyaret etti.

Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Cesim Yener ve Yönetimi Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'yı ziyarette bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette Anadolu Üniversitesi Rektörü Çomaklı'ya derneğin başlatmış olduğu faaliyetler kapsamında Arge Eğitim Projesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulmak üzere hazırlanan "İnternet Gazeteciliği Yasa Tasarısı Teklifi" projeleri hakkında istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Rektör Çomaklı'nın destekleri ile sosyal medyanın doğru kullanımı ve dijital dünyanın beraberinde getirdiği tehlikeler konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi amacıyla kurulan ve yaptığı dikkat çeken çalışmalar ile adını kısa sürede hem Eskişehir'de hem de Türkiye'de duyuran SODİGEM hakkında bilgi edinen UİGAD Yönetimi, kontrolsüz haberciliğin bitmesi noktasında yaptıkları çalışmalara Rektör Çomaklı’dan destek istedi.

REKTÖR ÇOMAKLI, "İNTERNET GAZETECİLİĞİ SOSYAL MEDYA ÇÖPLÜĞÜNDEN AYRILMALIDIR! "

Başkan Yener, internet gazeteciliğinin günümüz gazetecilik mesleğinin sürdürülebilirliği açısından bir denetime tabi tutulması gerektiğine dikkat çekerken, Rektör Çomaklı ise UİGAD'ın hazırlamış olduğu yasa teklifine yönelik sunduğu görüş ve önerilerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şu sözlerine değindi: "Sosyal Medya Tam Bir Çöplüktür! diyerek ifade eden Cumhurbaşkanımızın bu sözünden hareketle, internet gazeteciliğine yönelik sunmuş olduğunuz yasa teklifi projesi ile gazetecilik mesleğini" Sosyal Medya Çöplüğünden" ayırabilme imkanı bulabilirsiniz. Haberciliği bu alandan ayırarak korumanın ve güvenilir hale getirmenin adımlarını atmalıyız. UİGAD'a bu anlamda büyük görev düşüyor. Eğer başarılı olursa gazetecilik mesleğine yönelik önemli bir konu daha çözülmüş olur." ifadelerini kullandı.

UİGAD Genel Başkanı Cesim Yener, Rektör Çomaklı'yla yapılan görüşme sonrasında; İnternet Gazeteciliğine yönelik dernek olarak hazırladıkları yasa tasarısı üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve daha da geliştirilerek meclis gündemine getirileceğini söylerken, kendilerini ağırlayan Rektör Çomaklı’ya teşekkür etti.

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne yapılan ziyarette UİGAD Genel Başkanı Cesim Yener öncülüğünde UİGAD yönetiminden Genel Başkan Vekili Binnur Güvener, Genel Sekreter Selçuk Taşdemir, Genel Sayman Serpil Ayan, Genel Başkan Yardımcısı İpek Yiğit yer aldı. Ziyaret sonunda UİGAD yönetimi Rektör Çomaklı’ya Osmanlı Turalı Tablo hediye ederek, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından ziyaretlerini noktaladı.

uigad-ailesinden-anadolu-universitesi-rektorlugune-ziyaret.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 766 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim