• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ KAHVALTI ORGANİZASYONUNDA BULUŞTU
13 Ocak 2020 Pazartesi 16:33

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ KAHVALTI ORGANİZASYONUNDA BULUŞTU

Uluslararası öğrencilerin sorunlarını ve dileklerini aktarabilmesi amacıyla düzenlenen kahvaltı organizasyonu, 11 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşti.

Uluslararası öğrencilerin sorunlarını ve dileklerini aktarabilmesi amacıyla düzenlenen kahvaltı organizasyonu, 11 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşti.

Kahvaltı organizasyonuna; Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Ali Özkısacık, Fakülte Dekan Yardımcıları, İl Sağlık Müdürlüğü ve ve Göç İdaresi İl Müdürlüğü yetkilileri ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte, ülkemizde ve üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrencilerin sorunlarına değinildi.

Öğrencilerin, sosyal, ekonomik ve bürokratik işleyişlerle ilgili görüş, öneri ve şikayetlerini dile getirdiği buluşmada, en önde gelen sorunların, barınma ve oturma izinleri ile ilgili olduğu belirlendi. Öğrencileri tek tek dinleyen Üniversite yönetimi, öğrencilere bu konuların çözüm yolları ile ilgili bilgiler aktardı.

Uluslararası Öğrencilerimizi FETÖ Tarzı Terör Unsurlarının İstismarından Koruyacağız

Üniversitede farklı coğrafyalardan; Asya’dan, Afrika’dan, Ortadoğu’dan, Balkanlar’dan  Avrupa ülkelerinden 1000’in üzerinde öğrencinin öğrenim gördüğünü söyleyen Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, “Bugün Tıp Fakültesi öğrencilerimizle bir aradayız. Her bir öğrencimizi, Türk Dili’nin ve  kültürünün uluslararası aktarımı için  gönüllü kültür elçisi olarak görüyoruz.  Bu bağlamda onların akademik hayatlarında başarılı olmalarını sağlayacak iletişim ortamını oluşturmak çok kıymetli. Gurbet duygusu içindeki evlatlarımızı sahiplenip onların bir takım ezoterik grupların istismarına uğramalarını engellemek, FETÖ tarzı terör örgütlerinin tufanlarından korumak bizim sorumluluğumuz. Öğrencilerimizin konaklama, beslenme, ulaşım gibi ihtiyaçlarının yanında sağlık hizmetlerinden yararlanma konusundaki eksikliklerine ve oturma, çalışma izinlerine varıncaya kadar yaşadıkları problemlerle ilgilenmek boynumuzun borcudur. Bu sebeple kurumlararası iş birliği içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Göç İdaresi İl Müdürlüğü yetkililerini de buraya çağırdık. Öğrencilerimizin talep ve beklentilerini, ilgili Fakülte Dekanımız ve Dekan Yardımcılarımız nezaretinde dinleyerek sahiplik  ve  aidiyet duyguları içerisinde  çözüm bulmak istedik.” dedi.

Öğrencilerin barınma ve yurt sorunları ile ilgili konuşan Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, Üniversite yönetimi olarak bu sorunların farkında olduklarını ve öğrencilerin talepleri doğrultusunda bu sorunları gidermek için projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in talimatlarıyla,  öğrencilerin barınma sorununun çözümüyle ilgili yurt binalarının inşasına başlandığını ifade etti. Turgut “Yeni yurt binalarıyla ilgili projelerimizi faaliyete geçirmeye başladık. Rektörümüz konu ile ilgili olarak, arazi tahsisi ve anlaşmalar ile ilgili izinleri ve protokolleri tamamladı. Şu anda Kütüphanemizin arka tarafında bulunan araziye, kız ve erkek öğrenciler için 2 bin kişi kapasiteli bir yurt yapılmakta ve önümüzdeki süreçte 2 bin kişilik üç yurt daha yapılması planlanmakta. Devlet yurtlarındaki kapasitenin artışı; uluslararası öğrenci kontenjanın da artışına vesile olacacak. Bu konuda ADÜ Kampüs Alanı içerisinde Gençlik Spor Bakanlığımıza tahsis edilen arazilere yapılacak olan yeni yurt binaları ile birlikte devlet yurdu kontenjanımızı da arttırmayı hedefliyoruz. Bunun yanında özel yurtlarda ve konutlarda  kalan uluslararası öğrencilerimizi de oluşturduğumuz Uluslararası Öğrenci Topluluğu  mekanizması üzerinden  ihtiyaç envanterleri olusturarak yakınen takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Aydın İl Göç İdaresini temsilen etkinliğe katılan Düzenli Göç Çalışma Grup Başkanı Soner Kurtulan, uluslararası öğrencilere izinlerle ilgili prosedürlerde 

sablon-352-140.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 528 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim