• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜMMET AKIN BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI HAKKINDA KONUŞTU.
07 Kasım 2017 Salı 11:56

ÜMMET AKIN BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI HAKKINDA KONUŞTU.

Büyükşehir belediye başkanlığını açıklayan Başkan Ümmet AKIN AYDINÖZEL e çok özel açıklamalarda bulundu.

_dsc3640.jpg

AYDINÖZEL:Yeni dönem Büyükşehir Yönetimine talipsiniz , halkımıza yeni projeleriniz nelerdir bahseder misiniz ?

ÜMMET AKIN:İlk etapta 4 adet projemiz var.                                                                                                                           Kırk - elli bin civarında olan öğrenci sayısını merkezi yönetimle koordineli çalışma yapılarak bu öğrenci sayısının üç yüz bine çıkartılması hedeflerimiz arasındadır. Öğrencilerin yerleşkelerinin  alt yapı çalışmalarının yapılması ve bunların içerisinde öğrencilerimizin barınması ,soysal tesis çalışmaları yapmak birinci hedeflerimiz arasındadır.

                                                                                                        İkinci hedefimizde kaliteli ve kalifiyeli gençlere ulaşmak ve bu gençlerimize istihdam sağlamak tarım ve hayvancılıkta üretilen mamüllerin ham madde olarak değil de,  işlenmiş değer kazanmış olarak yurt ve dünya pazarına çıkmasını sağlamaktır. Ve bunlarla ilgili entegre tesislerine yer temini , tesis  kurulumunu sağlamak , ve mamüllerin Pazar olanağını kolaylaştırmak .

 

Üçüncü projemizde turizm ile ilgili çalışmalarımızdır. Turizmde aydınımız ikici ,üçüncü kalite turist geldiği gözlenmiştir. Bunun için sahil ilçelerimizde yatırım yaparak bu bölgelerin değer kazanmalarını sağlamaktır. ve turist sayısın ve kalitesini arttırmaktır.  Uluslararası gemi turizminin iç bölgelerdeki ilçelerde ulaşmalarını sağlamak , turizm hinterlandının genişletmek amaçlarımızdadır.     

 

Dördüncü hedefimizde insanlara ve kişilere yatırım yapacağız . halkımızın evlerine gireceğiz , misafir olacağız sağlıklı eğitimli bireyler yetiştirilmesini aileden başlayarak , eğitimin ilk okul öncesi aileden başladığının farkındalığındayız , evlatlarımızın ülkemize fayda sağlayacak yetiştirilmesine paydaş olacağız. Sosyal sorunlarına çözüm olacağız . halklımızın dünyada en huzurlu yaşam şartlarına erişmiş şehirlerde yaşamalarını hedefliyor ve idealimiz haline getirmiş  bulunmaktayız . kalkınmışlık kurumlarla birlikte, yetişmiş insanlarla sağlayacağımıza inanıyorum. Bunun içindir ki, insanlarımızın yetiştirilmesinde bizimde bulunmamızın görev edinmiş ve görevimizi benimsemiş durumdayım . çünkü farkındayız ki: kalkınmış ülkeler , kalkınmış insanlar ve toplumlarla olmaktadır.

Bunun için üzerimize düşen sorumlukları acil yapılması gereken görev olarak kabul ediyoruz.         

AYDINÖZEL:Kentsel dönüşüm ile gözlemleriniz yada ilimizde yapılan eksiklikler nelerdir ?

ÜMMET AKIN:İl genelinde gözlemlediğim kentsel dönüşümü tamamen  yanlış anladıkları , kentsel dönüşüm yerine eski binaların yıkılıp yenisinin yapıldıkların farkındayım . kentsel dönüşüm denince imarda adalar baz alınarak caddelerin şerit sayısın çoğaltılması , kaldırımların genişlediği , otopark sorunun çözüldüğü , daha çok yeşil alan ve parkların yapılması okullar ve spor komplekslerinin artırılması demektir ama aydın ilimizde yayların yolda yürüyeceği kaldırım bize yetersiz , otopark sıkıntısı vatandaşımıza işkence haline gelmiştir . bilimsel çalışmalara göre çarpık kentleşmeden ziyade , imarlı ve projeli şehirlerde yaşayan insanların huzur ve mutluluğunun insanlar üzerinde gözlemlerde : piskolojilerinin daha mutlu oldukları ve düzenli şehirlerde asayiş olaylarının azaldığı net olarak tespit edilmiştir . amaç dünyada en üst Şehirlerle yarışır hale gelmektir

 

 

AYDINÖZEL:Menderes nehri ile çevre projeleriniz var mıdır ?

ÜMMET AKIN:Menderes nehrimiz dinardan doğmakda,  uşak , denizli, aydın bölgelerinde fabrika atıklarını bereketli ve verimli ovamızı zehirlemektedir, bu ovada yetişen tarım ürünleri menderesin suları ile sulanmakta, bitkilerin genetiği ne kadar bozulmasa bile, buradan yetişen ürünlerle beslenen insanlarımız ve hayvanlarımız zehirlenmekte kanser vakaları artmaktadır bunun engellemek için Denizli . Uşak yerel yönetimleri ile birlikte çalışarak , sanayi tesislerinin denetimlerin artırılarak menderes suyunun içilebilir olmasını amaçlamaktayız

AYDINÖZEL:Sayın Başkanım bizlere zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Büyükşehir Başkanlık yarışında sizlere başarılar dileriz.

HABER:NEDİM YETER

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1661 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim