• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Koçak, ‘Açılmayacak’ Demedi Ancak
24 Ocak 2017 Salı 17:36

Vali Koçak, ‘Açılmayacak’ Demedi Ancak

Aydın’da birçok siyasetçi ve oda başkanının açılması için çaba sarf ettiği ‘Çıldır Havaalanı’nın akıbeti hakkında açıklamada bulunan Vali Ömer Faruk Koçak önemli mesajlar verdi.

Aydın’da birçok siyasetçi ve oda başkanının açılması için çaba sarf ettiği ‘Çıldır Havaalanı’nın akıbeti hakkında açıklamada bulunan Vali Ömer Faruk Koçak önemli mesajlar verdi. Vali Koçak, net olarak ‘açılmayacak’ demese de, hızlı trene geçilmesinin İzmir Adnan Menderes Havaalanı bağlantısını güçlendireceğini söyleyip bu yönde beklenti içinde olanlara alternatif çözüm sundu.  

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Havaalanı olmayacaksa hızlı trene yönelmek Aydın’ın Adnan Menderes Havaalanı ile bağlantısını çok güçlendirecektir. Hızlı trene geçilmesi etkili olabilir” dedi.

Basına açık gerçekleşen bilgilendirme toplantısında ‘Çıldır Havaalanı’nın akıbetine yönelik soruyu yanıtlayan Vali Koçak, net olarak ‘açılmayacak’ demedi ancak kullandığı ifadeler bu yönde beklenti içinde olanları hayal kırıklığına uğrattı.

Aydın’da hızlı trene geçilmesinin İzmir Adnan Menderes Havaalanına bağlantıyı güçlendireceğini kaydeden Ömer Faruk Koçak, bu sözleriyle alternatif çözüm sunarak adres gösterdi.

Çıldır havaalanı ile ilgili tartışmaların süreç içerisinde kamuoyunda gündeme geldiğini kaydeden Vali Koçak, bir an önce karara varılıp yol haritasının belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.  

Çıldır Havaalanının açılmaması durumunda hızlı tren projesinin sorunu kökten çözeceğini kaydeden Koçak, bu yönde adımlar atılmasının gerekliliğine dikkat çekti.Yağmur Aşık/ Aydın Haber Ajansı

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim