• Aydın20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VATANDAŞ ESNAFTAN ESNAF DA YETKİLİLERDEN ŞİKAYETÇİ;
03 Aralık 2018 Pazartesi 16:02

VATANDAŞ ESNAFTAN ESNAF DA YETKİLİLERDEN ŞİKAYETÇİ;

Germencik Belediye Başkanı ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın Efelerde gerçekleştirdiği ziyaretlerde Cumartesi pazarında vatandaşlar ve pazarcı esnafları ile bir araya geldi. Ziyaretler esnasında Vatandaşlar esnaftan esnaf da yetkili

Germencik Belediye Başkanı ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın Efelerde gerçekleştirdiği ziyaretlerde Cumartesi pazarında vatandaşlar ve pazarcı esnafları ile bir araya geldi. Ziyaretler esnasında Vatandaşlar esnaftan esnaf da yetkililerden şikayetçi olduklarını Başkan Akın ile paylaştılar.

Vatandaş yürüyüş yolunu kullanmak isterken pazarcı esnafı da araçlarını park edecek yer bulamadıklarından şikayetçi oldu ve bunun da çözülmesini noktasında Başkan Akın’dan yardım istedi. Efeler'de kapalı olmayan pazarlar arasında yer alan Cumartesi pazarında yaşanan birbirinden farklı sorunlar çözüm beklerken, Vatandaşlar masrafını gördükten sonra pazar içindeki kaldırım kenarında bulunan yürüyüş yolunu esnafın arabalarını park etmesinden dolayı kullanamamaktan yana sitem etti. Esnaf da yaşadıkları park sorunundan dolayı yetkilileri şikayet ederken Başkan Akın “Uzun zamandır açık Pazar yerleri hakkında çalışmalar yürütüyoruz. Göreve geldiğimizde pazar yerlerimizi bulundukları yerlerden uzaklaştırmadan o bölgemize yakın en sağlıklı yerlerde kapalı ve modern bir şekilde yapacağız. Burada gördüğümüz manzara maalesef büyük sıkıntılar içeriyor. Vatandaşlarımız da  Pazarcı esnaflarımız da haklılar. Esnaf satacağı ürünü indirdikten sonra aracını park edecek bir yer bulamadığı için hemen tezgahlarının arka kısmında aracını park ediyor. Vatandaşımız da yaptığı alışveriş sonrası evine gideceği yol üzerindeki kaldırımlarda bulunan araçlardan dolayı kalabalığın içerisinden gitmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Bu durum her iki taraf içinde haklı bir hal alıyor.

SEYYAR TUVALETLERİ KADINLAR KULLANAMIYOR

Pazar yerinde Efeler Belediyesi tarafından kurulan seyyar tuvaletleri sadece erkeklerin kullandığını ifade eden bazı kadın pazarcı esnafı ise bu durumdan şikayetçi olduğunu ve kadınların da kullanabilecekleri umumi bir tuvalet istemeleri üzerine Akın “Pazar yerlerinde bayanlar parke taşı olan sokaklarda yürümekte zorluk çekiyorlar. Göreve geldiğimizde her ilçemizde her mahallemizde daha modern Otopark sorunu olmayan, temiz bir WC’si bulunan Pazar yerleri kuracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Haber : Helin ÖDEN

img_3255.jpgimg_3278.jpgimg_3339.jpgimg_3396.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 763 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim