• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Veteriner Fakültesinden Ulusal Akreditasyon
20 Ocak 2017 Cuma 21:36

Veteriner Fakültesinden Ulusal Akreditasyon

Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi ulusal akreditasyon çalışmalarını başarıyla tamamlayarak Ankara’da akredite oldu.

Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi ulusal akreditasyon çalışmalarını başarıyla tamamlayarak Ankara’da akredite oldu.

Mayıs 2016’da Uppsala-İsveç’te düzenlenen Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) Genel Kurulunda uluslararası tanınırlığını kazanan ve eğitim kalitesinin Avrupa Birliği Standartlarını karşıladığı tescil edilen Veteriner Fakültesi, şimdi de Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Akreditasyon Komitesi’nin (VAK) toplantısında alınan kararla, 7 yıl süreyle Ulusal Akredite Fakülte oldu.

Ülkemiz Veteriner Fakülteleri içerisinde EAEVE uygunluğuna (approval) sahip 4 fakülteden bir tanesi olan Veteriner Fakültesi, 11-15 Kasım 2016 tarihinde Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK) Değerlendirme ziyareti sonrasında Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ergün Ömer Gürsoy’un da katılımıyla Ankara’da Akredite olmayı başardı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Ömer Gürsoy yaptığı açıklamada Ülkemiz Veteriner Fakülteleri içerisinde bu akreditasyona hak kazanan 5 fakülteden biri olduklarını vurgulayarak Veteriner Fakültesi’nin eğitim kalitesini her geçen gün daha da arttırarak öğrencileriyle birlikte daha büyük hedeflere ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

AydınÖzel

1-025.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 982 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim