• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Veysel  ÖZTÜRK : 2014 Seçimlerinde Söke’de %30.2 Oy Aldık
08 Nisan 2017 Cumartesi 12:47

Veysel ÖZTÜRK : 2014 Seçimlerinde Söke’de %30.2 Oy Aldık

Milliyetçi Hareket Partisi Söke İlçe Teşkilatı 12. Olağan Kongresi Gerçekleştirildi. Veysel ÖZTÜRK ve Turgay AVCI’nın aday olduğu kongrede Veysel ÖZTÜRK 171 Oyla başkanlığa Seçildi. Turgay AVCI ise 160 Oy Aldı

Milliyetçi Hareket Partisi Söke İlçe Teşkilatı  12. Olağan Kongresi Gerçekleştirildi. Veysel ÖZTÜRK ve Turgay AVCI’nın aday olduğu kongrede Veysel ÖZTÜRK 171 Oyla başkanlığa Seçildi. Turgay AVCI ise 160 Oy Aldı 

Türk duygusu her Türkçüye en tatlı kımızdır, Türk ülküsü candan da aziz bayrağımızdır, Bayrak ki onun aziz gölgesi bozkurtları toplar, Bayrak ki bütün kaybedilen yurtları toplar, Nerden geliyor? Tanrıkut’un ordularından, Lakin bize bir beyt okuyor kutlu yarınlardan, Darbeyle gönüllerde yatan ülkü silinmez, Atsız yere düşmekle bu bayrak yere inmez .

Hüseyin Nihal ATSIZ’ın Türkçülük  Bayrağı adlı şiiri ile konuşmasına başlayan AVCI sözlerine şöyle devam etti:

Turgay AVCI : Kongremizin Tüm Ülkücü Camiaya Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum

Sayın milletvekilim; MYK üyem, il başkanım, ilçe başkanlarım ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimiz, divan, delegeler, hazirun, kıymetli asenalar ve bozkurtlar ve basın mensupları, MHP Olağan İlçe Kongresi’ne hepiniz hoşgeldiniz. Kongremizin tüm ülkücü camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Turgay AVCI : Hepimizin Yeri Milliyetçi Hareket Partisidir

Ülkemizin olağanüstü bir durumdan geçtiği şu günlerde partimize sahip çıkmayı tüm ülkücülerin bir görevi olduğunu düşünüyoruz. Biliyorsunuz tüm yurtta tek liste üzerine çalışmlara yapılıyordu. Biz de bu hususta üzerimie düşeni yaptığımızı sanıyoruz. Her iki taraf olmasın ve bir adayda uzlaşalım diyerek üzerimize düşeni yaptık. Ancak bu kabul görmedi. O yüzden iki listeyle kongremize devam etmek zorunda kaldık.Kongreden sonra hangi aday çıkarsa çıksın hepimizin yeri Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bu bağlamda bugüne kadar yapılanların üstüne bir taş da biz koyalım diye ben ve ekibim yola çıktık. Bunun için de ilçe başkanlığına aday olduk.

Turgay AVCI : Doktoramı Yerel Yönetimlerde Özerklik Konusu Üzerine Yaptım

Biraz kendimden bahsedeyim. İlk ve orta öğrenimimi Söke’de tamamladım. Lise eğitimimi Söke Ticaret Meslek Lisesi’nde tamamladım. Okul birincisi olarak bitirdim. Ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdim. Akabinde yerel yönetimler alanında yüksek lisans kamu hukuku alanında da doktora yaptım. Doktora tezi de şu anda güncelliğini koruyan ve benim özel ilgi alanım olan ‘Yerel Yönetimlerde Özerklik’ konusu üzerine idi. Şu anda da Söke,Kuşadası ve Didim’de mimarlık yapmaktayım. Aynı zamanda da A sınıfı iş güvenliği uzmanıyım.

Turgay AVCI : Malumunuz Delege Seçimleri Yapıldı ya da Yapıldı Gösterildi

Delege seçiminde bir hususa değinmek istiyorum. Malumunuz delege seçimi yapıldı. Ya da yapıldı gösterildi. Ancak biz delege seçiminin yapılmadığını biliyoruz. Bunun için yüzlerce imza topladık. Hatta yönetim kurulu üyelerinden ve şu anki delegelerden bile imza aldık. Ancak partimizi zor durumda bırakmamak için herhangi bir yere bunları vermedik ya da bunları kullanmadık. İtiraz da etmedik. Bu da böyle biline. Bize delege seçimi yapılmaması ya da kendileriyle ilgili delege seçimi aslında bizi çok fazla enterese etmiyor.

Turgay AVCI : Yüzlerce Ülkücü Kıyıma Uğradı Ve listelerde Yer Almadı

Bizi asıl üzen bugüne kadar maddi ve manevi bu partiye emeği geçen yüzlerce ülkücünün kıyıma uğrayıp hiçbirinin listelerde yer almaması idi. Mevcut yönetim ve meclis üyelerinin yanlarında çalışanları anneler babaları halaları teyzeleri enişteleri amcaları dayıları yazıldı ama eski ilçe başkanları ve  eski ülkü ocakları başkanları hiçbiri yazılmadı.

Turgay AVCI : Ak Parti’li Ve Chp’lilerin Delege Yapıldığını Biliyoruz

Hatta daha da ötesi üzülerek söylüyorum onlarca Ak Parti’li ve Chp’linin delege yapıldığını biz biliyoruz. Düşünün ben aday olmama rağmen ben bile delege yapılmadım. Özellikle bir hususun daha üzerine basmak istiyorum. Partimizin avukatı ilçe seçimde görevli arkadaşımızı bile delege yapma lüzumu görmemişler. Biz kendisinden özür diliyoruz. Akl-ı selim ülkücülerin bunu kabul etmesi mümkün değil. Rahmetli Başbuğ’umuz Alparslan’ın dokuz ışık  doktrinindeki ahlakçılık ilkesini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Mevcut yönetimde olup bu uygulamayı görmemezlikten gelen sözde ülkücelere ne diyeceğimi bilemiyorum. Ve Allah’a havale ediyorum.

Turgay AVCI :Yanlışı Görüp Susmak Ahlakçılığın Bir Vecibesi Değildir

Netice de yanlışı görüp susmak da benim gözümde ahlakçılığın bir vecibesi değildir. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmazmış. Bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da aynı şeyleri yapacağız. Önceki dönemde yapılan işlerdeki hataları bizler tekrarlamayacağız. Kapalı kapılar ardında yönetim listesi hazırlamadık. Bu böyle bilinsin. Tüm üyelerimize  sorduk. Bize katkı sağlamak isteyen herkese kapımızı açtık. Her şerde bir hayır vardır derler.  Bugüne kadar bir araya gelmemiş tüm ülkücüler bu süreçte bir araya geldi.

Turgay AVCI :Benim Yanımda Olan Eski Ocak ve İlçe Başkanlarına Teşekkür Ediyorum

Bunun için benim yanımda olan eski ocak başkanları Kamil KABAKÇI, Bekir ERYILDIZ, eski ilçe başkanı ve ocak başkanı Bülent DEMİRBAŞ, eski ilçe başkanı Orhan ATEŞ, eski ilçe başkanı Avni GÖKTEPE,  eski ilçe başkanı İbrahim ÖZÇELİK, eski ilçe başkanı Hasan ÇOBANKAYA Milliyetçi Hareket Partisi kurucu üyelerinden olan Süleyman ARAS, Galip NALBANT, Turgay ÖNE ve başbuğumuzun aynı zamanda  koruma polisliğini de yapmış olan emektar abimiz Mustafa KARAGÖZ’e huzurlarınız da teşekkür ederim.

Turgay AVCI : Bu Partinin Sahibi Ülkücülerdir

Evet bu partinin sahipleri ülkücülerdir. Yeni gelenler de aramıza hoşgeldiler tabi ki. Ancak yeni gelenler neden ülkücüleri dışlamaya çalışıyor onu da anlamış değiliz. Bizler sözümüzün arkasındayız. Partiyi hiçbir zaman terketmeyeceğiz. Biliyoruz ki iktidarın yolu yerel yönetimlerden geçer. Biz önce kendi kapımızın önünü süpürmeliyiz. Önce yerelde başarılı olmalıyız ki genel seçimlerde partimize güç verelim.

Turgay AVCI : Gemiyi Terkeden Olmayacağız

Hiçbir zaman gemiyi ilk terkeden olmayacağımız gibi son terkeden de olmayacağız. Katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Nasip olur da yönetime seçilirsek geçmiş yıllardaki hataları tekrarlamamaya çalışacağız. Belediye başkan adayınızı kendimiz değil üyelerimizle beraber karar vereceğiz. Bir kaç aday çıkarsa bununla ilgili anket yaptıracağız. Amacımız belli insanarı belediye başkanı yapmak değil, Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidara taşımaktır. Güç zehirlenmesi yaşayıp aynı apartmandan dört kişiyi de meclise yazmayacağız. Meclis adaylarının belirlenmesini birkaç kişinin insiyatifine bırakmayacağız. Bunun için yönetim kuruluyla birlikte  partinin önde gelen kişilerinden oluşan bir komisyon kurup onlarla birlikte çalışacağız. Meclis üyeleri kesinlikle ülkücü kökenli olacak yeni gelenleri de aralara serpiştireceğiz. Bütçe oluştururken bunu birkaç kişinin insiyatifine bırakmayacağız. Bütçenin idaresi için de ayrı komisyon oluşturacağız. Ayrıca bütçeyle ilgili bütün harcamaları da kayıt altına alacağız. Bunu üstüne basa basa söylüyorum. Bunları kayıt altına aldıktan sonra da hesap vermeden bırakıp gitmeyeceğiz. Söz veriyorum.

Turgay AVCI : Sizinle Her Konuda İstişare Eden Birini Seçeceksiniz

Ya birkaç kişinin kişisel çıkarlarını tatmin etmek için partiye bir müdür seçeceksiniz ya da önce MHP diyen ve hiçbir konuda kişisel bir önyargısı olmayan bir yönetimi seçeceksiniz. Ya hiçbir konuda yönetim kuruluna bile danışmayan, onların fikirlerini almayan bir yönetim seçeceksiniz ya da değil yönetim kurulundan fikir alan tüm üyelerin fikrini önemseyen bir yönetim seçeceksiniz. Sonuçta ya siz emredecek birini seçeceksiniz ya da sizinle her konuda  istişare eden birini seçeceksiniz. Evet üstte mavı gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni  kim bozabilir? Ey Türk titre ve kendine dön. Saygılarımı sunuyorum. Ne mutlu Türküm diyene!

Turgay Avcı’nın ardından söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Söke İlçe Başkanı Veysel Öztürk  konuşmasında şunları ifade etti:

Veysel  ÖZTÜRK : Hakkımdaki İddilara İlk Ağızdan Cevap Vermek İstiyorum

Sayın başkan, değerli misafirler, saygıdeğer delegeler,

Mevcut durum, hedefler ve yapacağımız çalışmalar ve sonuç bölümüne geçmeden önce yüksek müsadelerinizle göreve gelişim ve hakkımdaki eleştirilere ilk ağızdan ve net bir şekilde cevap  vermek istiyorum.  Bugüne kadar geçmişte görev yaptığım dönem ve mevcut dönem dahi hakkımda yapılan eleştirilere şöyle bir göz gezdirdiğimde ana konu, ilk atanmam, mali durumla ilgili eleştiriler, görevden ayrılışım ve tekrar atanmam ve delege seçimleri.

Veysel  ÖZTÜRK : Bizim Geleneğimizde Görev Alınmaz Verilir

Hepinizin malumu şu an görev yaptığımız şu kutsal yuva ülkücü bir geleneğe ve düstura sahip. Ülkü ve ülkücülük nedir dediğimizde de  kısaca şu şekilde tarif edebiliriz. Ülkü  insanın kendi milleti veya  bütün insanlık için ulaşılmasını arzu ettiği son hedeftir. Arzu edilen bu son hedefe varmak gayesiyle yorulup yılmadan fazilet ve cesaretle fedakarca çalışanlara da  ülkücü denir. Bizim geleneğimizde görev alınmaz verilir.

Veysel  ÖZTÜRK : Türk Yapar,Hikayesini Vakti Olanlar Yazar

Hepimiz ilke olarak bunu hilafsız kabul ederiz. Ben yaşam şartlarım ve emekli olduğum mesleğim gereği ülkü ocağına gitmedim veya gidemedim. Demin bahsettiğim ülkü ve ülkücü kriterlerini bütün yaşamım boyunca iliklerime kadar yaşadım ve yaşattım. Beni hiçbir zaman geçmiteki, anılarımı ve hayatımı  anlatacak kadar vaktim olmadı. Ben yeri ve zamanı geldiğinde görevimi yaptım yaşadım ve geçtim. Çünkü ben Türküm. Türk yapar. Bunun hikayesini yazmak ise vakti olanların işidir. Bizler yapmaya devam ederiz. Büyün bu değerler içerisinde  2013 yılında görev alınmaz  ilke ve prensipleri doğrultusunda görevi kabul ettim. Ve de ülkücü kriterlerine uygun olarak yerine getirmek için en üst seviyede çaba gösterdim. Göreve gelişimi eleştiren kardeşlerim muhtemelen ülkücü geleneğin görev alınmaz verilir kriterini gözardı etmişler diye değerlendiriyorum.

Veysel  ÖZTÜRK : Partiyi Sıfır Borç İle Devrettik

 Mali konuda ise 2013 yılında göreve geldiğimizde yaklaşık 15 bin  TL borç ile devraldığımız teşkilarımızı yaklaşık 5 aylık gibi kısa bir sürede ve yerel seçim çalışmalarına rağmen 30 Mart 2014 günü teslim eder iken partimiz adına bankada açtığımız hesap dahil olmak üzere toplam 2318 TL  para ve sıfır borç ile devrettik.

Veysel  ÖZTÜRK : Görevden Ayrılışım Verdiğim Sözün Gereğidir

Görevden ayrılışımız ise asla göreven kaçma değil göreve gelir iken değerli basın mensuplarının karşısında “Şayet seçimi kazanamaz isem istifa ederim” beyanının bir gereği idi. Göreve atananlar koltuktan kalkmasını bilmeleri, sözünü tutmaları  karşısında  böylesine gerçekdışı bir söylem ile sanal bir ortam oluşturulmasını henüz anlamlandırabilmiş değilim. İkinci atanmam ile ilgili yine ülkücü geleneğin görev alınmaz verilir ilkesinin bir gereğidir. Niye ben oldu isem genel merkezimizin tasarrufu ve takdiridir.

Veysel  ÖZTÜRK :Delege Seçimleri Hukuğa,Tüzüğe Uygun Ve Eksiksizdir

Son olarak delege belirleme hususuna gelince bugüne kadar olduğu gibi bu işlemler de eksiksiz olarak, tüzüğümüze ve hukuk kurallarına uygun şekilde yerine getirilmiştir. Burdaki asıl önemli husus bu partide yaklaşık olarak 2008 üyenin  bulunduğu bir ortamda niye ben delege olmadım derken farkına varılmadan delege olan siz değerli kardeşlerime yapılan bir haksızlıktır bu bir bayrak yarışı olup bu ve benzer değişikliklerin partimize kazandıracağı enerji ve bütünleştirme mantalitesiyle değerlendirilmesinin yapılmasının daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim .Yoksa bu  partiye kayıtlı veya kaydını yaptırmamış sözde değil özünde bu partinin neferi olan bütün kardeşlerimiz dava arkadaşlarımız en az bir delegemiz ve yönetim kurlu üyelerimiz kadar değerlidir.

Veysel  ÖZTÜRK : Dönem Hamaset Dönemi Değildir

Şimdi gelelim gerçek gündemimize . Sizlere Söke’de özlenen güzellikleri yaratmak ve yaşatmak için karşınızdayız. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar yıllardır bir türlü son bulmayan terör dört bir yanımızdaki sınır komşularımız ile  her geçen gün bira daha kötüye giden dış ilişkiler, ABD ve AB ile yaşanan olumsuz siyasi gelişmelerve milletimiz içerisinde yaratılmaya çalışılan bölünmeler ve kutuplaşmalar. Bütün bu olumsuz resim içerisinde Söke’de tek yürek haline gelmiş bir Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatı ile  Türkün birilik ve beraberlik ateşini Söke’mizin diğer siyasi partileriyle ve Sökeli kardeşlerimiz ile bütün ülkeye örnek olacak şekilde hayata geçirmek için karşınızdayız. Biz arkadaşlarımızız ve Söke’nin güzel insanlarının yüreğindeki güzel ateşi ve bedenindeki enerjiyi görüyoruz. Liderimizin ve genel merkezimizin gösterdiği hedef ve belirlediği  sınırlar içerisinde Söke’de bu meşaleyi taşıyabileceğimize olan inancımız en üst seviyededir. Dönem hamaset dönemi değil bulunduğumuzun yerin realitelerine göre plan program ve faaliyet gösterme dönemidir.

 Veysel  ÖZTÜRK : 2019’da Partimizi Söke Yerel Yönetimi İle Kucaklaştıracağız

Kongremize müteakip ilk hedefimiz 2019 yerel seçimleri. Bunun için kafamızda iki yıllık çalışma dönemini kaba hatlarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Allah nasip eder ise Mart 2019’da  Söke’mizi Milliyetçi Hareket Partisi yerel yönetimi ile kucaklaştıracağız. Müteakip hedef 2019 genel seçimleri olacak. Yerel yönetimde ipi göğüslemeye müteakip genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin  oy potansiyelini Söke’de en üst noktalara taşıyacağız. Bunların hepsini planlayıp programlayıp icraatını yapar iken de mutlaka araştırma ve istişarelerde  bulunacağız. Kongre sonrası teşkilatımız kurumsal yapılanması anlamında  gelişimini tamamlamak amacıyla bir takım çalışma prensiplerini uygulamaya koyacağız.

Veysel  ÖZTÜRK : Teşkilatımızda ‘eski’ ve ‘küskün’ Tabirini Kaldırıyoruz

Bundan sonra teşkilatımızda  eski ve küskün tabirini kısmet ederse bugünden itibaren kaldırıyoruz. Kendini eski diye ifşa eden arkadaşımız kendisini şu anki siyasi yapının içinde görmüyordur. İçerisinde enerjisi ve yüreğinde vatan sevdası olan herkes her dönem bu partinin  bir neferidir.

Veysel  ÖZTÜRK : Partiye Küskünlüğü Kabul Etmiyoruz

 Şahsa küskünlük olabilir. Ama partiye ve davaya küskünlüğü asla ve asla kabul etmiyoruz. Bundan sonraki dönemlerde enerjimizi böyle hususlar için gereksiz yere harcamayacağız. Bu parti “bu dava benim “ diyen herkesin partisidir. Kimse kimseden lütfen davet beklemesin.  Birleşme yeri teşkilattır. Kriterler liderimizin ve genel merkezimizin direktifleridir. Ülküsü turan, sevdası vatan olan herkes bu davanın bir parçasıdır gerisi teferruattır.

Veysel  ÖZTÜRK : Düsturu Ülkücülük Olanın Biatta Sıkıntısı Olmamalıdır

Teşkilatlar genel merkezin temsilcisidir. Buralarda genel merkezin fikrinin ve söylemlerinin dışında  bir düşünceyle iştirak etmek hiçbirimizin haddine değildir. Madem ki söz konusu vatan çalışma yapımızın düsturu ülkücülük o zaman biatta sıkıntı olmaması gerekir. Biatta sıkıntısı olan arkadaşlarımız lütfen ve lütfen düşünce ve söylemlerindeki uyum ve samimiyetlerini bir kez daha gözden geçirsin.

Veysel  ÖZTÜRK : Yürüyecek Uzun Yolarımız, Yapılacak Çok İşimiz Var

Zira boş laflar  ile kaybedecek zamanımız kalmadı. Yürüyecek uzun yollarımız, yapılacak çok işimiz var. sevgili dava arkadaşlarım, değerli misafirler ve saygıdeğer delegeler bizlerin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. 20013 yılında 2014 yerel seçimleri için göreve geldiğimizde yaklaşık 5 aylık gibi kısa bir sürede yıllarca bu partide başkanlık onurunu yaşamış kişilerin kendilerini genel merkezin üstünde görüp şahsi emelleri doğrultusunda yanına aldığı bazı arkadaşlarıyla partimizden istifa edip başka bir siyasi partiye geçmeleri, onlarca mesnetsiz gri propagandalara rağmen sözde değil özde, yüreği  ve inancıyla bu davanın sahibi olan  arkadaşların çalışmasıyla Söke siyasi tarihindeki en yüksek oy miktarına ulaştı.

Veysel  ÖZTÜRK : 2014 Seçimlerinde Söke’de %30.2 Oy Aldık

Oy oranımız %30.2. elde edilen oy miktarı 22.260. yıl 2014 yerel seçimleri. Şu an en son 1 Kasım 2015 genel seçimleri sonuçlarına göre oy oranımız % 18.8 oyumuz 13.917 takdir sizlerin. Bu konuyla ilgili atalarımız çok kısa ve güzel bir sözü var. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.2019 yerel seçimlerinde hedefimiz aldığımız oy mikdarını en az iki katına çıkararak Söke Belediyesi’nin burçlarını Milliyetçi Hareket Partisi yerel yönetimi ile taçlandırmaktır. Değerli delege kardeşlerim özlenen Söke Hayalini gerçekleştirmek Sökemizi MHP’nin yerel yönetimiyle kucaklaştırmak ve hedeflerimize ulaşmak için yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ve şahsım adına değerli oylarınıza talip olduğumu belirtir başta divan olmak üzere  bütün misafirlerimizi saygıyla selamlarım. Arz ederim.

Haber-Fotoğraf : Sedat ÜNLÜ 

dsc_9679.jpgdsc_9740.jpgdsc_9668.jpgdsc_9669.jpgdsc_9676.jpgdsc_9688.jpgdsc_9692.jpgdsc_9699.jpgdsc_9712.jpgdsc_9702.jpgdsc_9718.jpgdsc_9767.jpgdsc_9774.jpgdsc_9772.jpgdsc_9695.jpg

 

dsc_9742.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6997 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim