• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YARALI BAYKUŞA ÖNCE DUYARLI VATANDAŞ SONRA HAYBULANS EL UZATTI
22 Haziran 2020 Pazartesi 22:58

YARALI BAYKUŞA ÖNCE DUYARLI VATANDAŞ SONRA HAYBULANS EL UZATTI

Kuşadası’nda hayvansever bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan alaca baykuş yavrusunun yardımına Kuşadası Belediyesi koştu. Kanadının kırık olduğu belirlenen yavru baykuş, tedavi edilmesi için Kuşadası Belediyesi Hayvan Ambulansı (haybulans) görevl

Kuşadası’nda hayvansever bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan alaca baykuş yavrusunun yardımına Kuşadası Belediyesi koştu. Kanadının kırık olduğu belirlenen yavru baykuş, tedavi edilmesi için Kuşadası Belediyesi Hayvan Ambulansı (haybulans) görevlilerine teslim edildi.

Kuşadası’nda yaşayan Asuman Özver (50), sabah saatlerinde Türkmen Mahallesi’nde yer alan evinin önündeki sokak kedilerini beslemek için dışarıya çıktı. Özver, kedilere mama verdiği sırada apartman duvarının hemen yanındaki çiçeklik alandan kuş sesi geldiğini duydu. Çiçek ve otlarla kaplı alanı kontrol eden hayvansever vatandaş, yerde yaralı halde duran alaca baykuş yavrusunu buldu. Baykuş yavrusunu evine götürüp bir süre besleyen Özver, daha sonra durumu Kuşadası Belediyesi’ne bağlı haybulans görevlilerine bildirdi. Haybulans tarafından teslim alınan yavru baykuşun Kuşadası Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veterineri Erdinç Toy tarafından yapılan muayenesinde sol kanadının kırık olduğu tespit edildi. Alaca baykuş yavrusu ortalama 1 ay sürecek tedavinin ardından doğaya salınacak.

Hayvansever Asuman Özver, yardım çağrısına hızlı bir şekilde yanıt veren Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür ederek “ Bu sabah evimin önünde yaralı halde bulduğum yavru baykuşu Kuşadası Belediyesi’nde görevli veteriner hekime teslim ettim. Umarım tedavisi bir an önce biter ve doğaya kavuşur” dedi.  

Bu haber toplam 2797 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim