• Aydın20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni Nesil Kimlik Aydında 2 Ocak'ta Verilecek
30 Aralık 2016 Cuma 03:42

Yeni Nesil Kimlik Aydında 2 Ocak'ta Verilecek

Yeni Kimlikler 2 Ocak itibariyle Aydında verilmeye başlanacak.

Yeni Kimlikler 2 Ocak itibariyle Aydında verilmeye başlanacak.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen T.C. Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi kapsamında 14 Mart 2016 tarihinde Kırıkkale ilinde başlatılan projenin genel uygulamasına 02 Ocak 2017 tarihi itibariyle tüm illerde başlanacaktır.

            Uluslararası standartlara uygun, kolay taşınabilir, taklit ve sahteciliğe olanak tanımayan, biyometrik (parmak izi, damar haritası, el ayası) unsurlar içeren çipli Kimlik Kartları, T.C. Kimlik Numarasında olduğu gibi E-Devlet Projesinde Tek Kart-Tek Şifre uygulamasının da temelini oluşturacaktır.

            Başvurular, internetten (e-kimlik) ya da çağrı merkezinden (Alo 199) yapılacağı gibi ilçe nüfus müdürlüklerine de randevusuz olarak yapılabilecektir. Yeni kimlik kartı değişiminde vatandaşlardan;  nüfus cüzdanı veya tanıtıcı kimlik belgesi ile 15 yaşından büyükler için son atlı ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir. Basımı Genel Müdürlükçe yapılacak ve kişilerin başvuru sırasında belirttiği adres de teslim edilecek her kimlik için 16,00-TL değerli kâğıt bedeli alınacaktır. 

AydınÖzel

yeni-kimlik-karti.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2850 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim