




YÖRÜK ALİ EFE’NİN TORUNUNDAN REKTÖRE ZİYARET

Yörük Ali Efe Uluslararası Halk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu dolayısıyla Üniversitemizde bulunan Merkez Valisi Yörük Ali Efe’nin torunu Kayhan Kavas, 29 Kasım 2019 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i makamında ziyaret etti.
Geçmişi Unutmayarak Geleceğine Sahip Çıkacak Gençler Yetişmeli
Aydınlık günlere ulaşmamızı sağlayan milli mücadele dönemi kahramanlarını yaşatmanın ve yeni nesillere aktarmanın önemine vurgu yapan Kayhan Kavas “Dününü bilmeyenler bugünü yaşayamazlar; bugünü yaşayamayanlar yarınlarına sahip çıkamazlar. Bu kapsamda birer eğitim kurumu olan Üniversitelerin rolü, geçmişi unutmayarak geleceğine sahip çıkacak gençler yetişmesinde çok büyüktür.” dedi.
Geçmişinden ve Kültüründen Beslenen Bir Toplumuz
Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz, ilimizin sosyo-kültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlamak sorumluluğu içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda “Kuva-yi Milliye’nin 100. Yılı” münasebetiyle düzenlenen Yörük Ali Efe Uluslararası Halk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu ile yerelden- ulusala, ulusaldan- evrensele kültür aktarımı sağlanmıştır. Geçmişinden ve kültüründen beslenen bir toplum olarak ilk defa düzenlenen bu Sempozyumun devamını getirmek istiyoruz.” sözleri ile sempozyumun önemine vurgu yaptı.
Yörük Ali Efe’nin eğitime verdiği öneme dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, eğitimin varlık sebebi ve hedefi olan insanlık değerlerinin kültürle oluştuğunu, akademik anlamda donanımlı gençlerin aynı zamanda kültürüne sahip çıkması hedefi ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti ve Kayhan Kavas’a sempozyuma katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Aytepe Mesire Restaurant’ta 14 Şubat Coşkusu
İnci Restorant'ta Sürpriz Evlilik Teklifi
Yılmaz Tilki Nişan Gecesi
Erzurumlular Derneği Başkanının Mutlu Günü
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
CHP İl Başkanı Hikmet SAATÇİ Açılış Konuşması
CHP'li Vekil Erdoğan ÖZYALÇIN'ın Konuşması
CHP li Vekil Gaye USLUER'in Konuşması
Cem AKBUDAK Koalisyon'un Neden Kurulmadığını Anlattı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim