• Aydın31 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yunusemre’den İncirliova’ya Ziyaret
10 Ekim 2018 Çarşamba 13:25

Yunusemre’den İncirliova’ya Ziyaret

Manisa Yunusemre Belediyesi öncülüğünde muhtarlar ve çiftçilerin de yer aldığı 60 kişilik heyet İncirliova’yı ziyaret etti. İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale tarafından Park İncirliova Sosyal Tesislerinde ağırlanan heyet daha sonra Erbeyli İncir Ara

Manisa Yunusemre Belediyesi öncülüğünde muhtarlar ve çiftçilerin de yer aldığı 60 kişilik heyet İncirliova’yı ziyaret etti. İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale tarafından Park İncirliova Sosyal Tesislerinde ağırlanan heyet daha sonra Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsünde incelemelerde bulunarak Enstitü Müdürü Selim Arpacı’dan incir tarımı hakkında bilgi aldı.

“İŞBİRLİĞİ VE KOOPERATİFÇİLİK GELİŞTİRİLMELİ”

Yunusemre Belediyesi öncülüğünde İncirliova’ya yapılan ziyaretten dolayı onur duyduklarını ifade eden İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale; “İncirin yerel üreticiler ve üretim bölgelerinde katma değer yaratacak ihracat çabalarının geliştirilmelidir. Bu konuda özellikle Ege Bölgesi’nde kurumlar arası işbirliği ve kooperatifçilik faaliyetlerinin yaygınlaştırılması gerekmektedir. Ege Bölgesi’nde incir ekim alanları arttırılarak daha kaliteli ve verimli incirin yetiştirilmesi için Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü’nden destek alınmalıdır. Bugün ilçemizi ziyaret eden Yunusemre Belediyesi yetkilileri, muhtarlar ve çiftçilerimize incire verdikleri önemden dolayı teşekkür ediyorum. İncirliova Belediyesi olarak incirimizin tanıtılması ve yaygınlaştırılması için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde olmaya kendilerine destek vermeye her zaman hazırız” dedi.

 

“İNCİR BİZE ALLAH’IN BİR LÜTFUDUR “

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin kendilerini ağırlamasından ve İncirliova’da olmaktan onur duyduklarını ifade eden Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur; “İncir Allah’ın bize bir lütfüdür . Aydın ve Özellikle İncirliova İncirin anavatanıdır. Bizler de Yunusemre Belediyesi olarak Cennet Meyvesi olan incirin bölgemizde yetiştirilmesi ve ülke ekonomisine katma değer kazandırması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda bize yardımcı olan başkanımız Gürşat Bey’e ve İncir Araştırma Enstitüsü yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. İlerleyen süreçte işbirliğimiz devam edecektir” dedi.

Yapılan incelemeler sonrası Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Can Mercül ve Ramis Şiyak ile mahalle muhtarları ve çiftçilere birer adet incir fidanı hediye edildi.

Haber : Merve GÜLMEZ

20181008_132316.jpg20181008_135915.jpgwhatsapp-image-2018-10-08-at-17.25.40.jpegwhatsapp-image-2018-10-08-at-17.40.48.jpeg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 924 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim