• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aldığımız her nefese dikkat etmek zorundayız
20 Haziran 2020 Cumartesi 08:00

Aldığımız her nefese dikkat etmek zorundayız

Pandemi başından beri koronavirüse karşı tüm birimleriyle mücadele başlatan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, normalleşme sürecinde vatandaşları uyardı.

Pandemi başından beri koronavirüse karşı tüm birimleriyle mücadele başlatan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, normalleşme sürecinde vatandaşları uyardı.

Belediye olarak normalleşme sürecinde de alarmda olduklarını ifade eden Başkan Kılıç, rakamlardaki artışa dikkat çekerek, “İlaç bulunana kadar aldığımız her nefese dikkat etmek zorundayız” dedi.

Çin’den tüm dünyaya yayılan koronavirüs (Covid-19) salgına karşı tüm belediye birimlerini alarma geçirerek salgının Buca’da yayılmasını engelleyen Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, normalleşme sürecinin rehavete neden olmaması uyarısında bulundu.

Pandemi süresince kent dezenfektesinden sosyal yardımlara, maske ve siperlik dağıtımından sağlık kontrollerine kadar geride kalan 3 aylık dönemde çalışmalarla bizzat ilgilenen Başkan Kılıç, sürecin hala devam ettiğini söyledi.

BİZİM İÇİN NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLAMADI
Belediye olarak normalleşme sürecinde de alarmda olduklarını ifade eden Kılıç, “Bizim içimizde bir normalleşme süreci başlamadı. Hala alarm halindeyiz. Her ne kadar Türkiye genelinde tedbirler büyük ölçüde kaldırılmış olsa da rakamlar maalesef yeniden yükselmeye başladı. Belediye olarak çalışmalarımıza aynı tempoyla devam ediyoruz. Şu an tüm kaynaklarımızı, enerjimizi bunun için hazır tutuyoruz. Çünkü İzmir’in en kalabalık ilçesinde yaşıyoruz. Şimdiye kadar beklentilerin aksine son derece başarılı bir süreci geride bıraktık. Bunu hemşehrilerimizle birlikte yaptık. Şimdi bu emeklerimiz boşa gitmesin, koronavirüs Buca’dan uzak kalmaya devam etsin diye önlemlerden taviz vermiyoruz” diye konuştu.

İLAÇ BULUNANA KADAR ALDIĞIMIZ HER NEFESE DİKKAT EDECEĞİZ
Vatandaşlarda pandeminin sona erdiğine dair bir algı oluştuğunu söyleyen Kılıç, “Bu süreç bitmedi. Vaka sayılarında hala bir artış var. Bu virüse karşı ilaç bulunana kadar aldığımız her nefese dikkat etmek zorundayız. Buca sokaklarında da sosyal mesafe ve maske kurallarının en iyi şekilde uygulanması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

GÜZEL GÜNLER İÇİN TEDBİRİ BIRAKMAYALIM
Bucalılara çağrı yapan Kılıç, “Pandemi sürecinde ne kadar normalleşmeye başlamış olsak da yaşamımızı koronavirüse göre şekillendirmeliyiz. Kendimizi korumamız lazım. Sosyal mesafe ve maske konusuna dikkat etmemiz gerekiyor.  Normalleşme diye bir şey yok.  Evet, iş yerleri AVM’ler açık olacak ama biz kendi izolasyonumuza dikkat etmek zorundayız. Her hangi bir yasağa gerek kalmadan evlerde kalmaya devam edeceğiz. Tüm Bucalı hemşherilerimizden koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmamalarını, kurallara uymayanları uyarmalarını rica ediyorum. Güzel günler yakın; yeter ki önlemimizi alalım” dedi. 

Bu haber toplam 39580 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim