• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Patates üreticisine destek, belediyelere çağrı
19 Haziran 2020 Cuma 08:00

Patates üreticisine destek, belediyelere çağrı

Tarım ve hayvancılığın merkezi konumundaki Ödemiş’te fiyat krizi nedeniyle zor günler yaşayan üreticilere destek Ödemiş Belediyesi’nden geldi.

Tarım ve hayvancılığın merkezi konumundaki Ödemiş’te fiyat krizi nedeniyle zor günler yaşayan üreticilere destek Ödemiş Belediyesi’nden geldi.

Üretici kooperatifi aracılığıyla alımını yaptıkları patatesleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştıracaklarını açıklayan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, patates üreticisine destek için belediyelere çağrıda bulundu.

Ödemiş’in coğrafi işaretli ürünü patateste fiyatta yaşanan kriz, giderek artan maliyetler karşısında üreticiyi zorda bırakırken Ödemiş Belediyesi, üreticileri yalnız bırakmıyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer patates üreticisine destek için alım yapacaklarını açıklarken bu dayanışmaya bir katkı da Ödemiş’ten geldi. Ödemiş Belediyesi ve Mursallı Halkapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle alınan patatesler ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.

 

Başkan Eriş’e teşekkür etti

Sökümü yapılan patatesler gönüllülerce paketlenerek ihtiyaç sahiplerine verilmeye hazır hale getirilirken Mursallı Mahalle Muhtarı Osman Özbay, “Bu zor günlerde üreticimizin yanında olan Belediye Başkanımız Mehmet Eriş’e teşekkür ediyoruz. Hem üretici için hem de ihtiyaç sahipleri için çok önemli. Yurdumuzdaki tüm belediyelerin de örnek almasını diliyoruz” dedi.

 

Başkan Eriş: “Üreticimizin sesini duyurmak zorundayız”

Ödemiş Belediyesi’nin üreticinin yanında olduğunu ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Kentimizin coğrafi işaretli ürünü Sarıkız’da bu yıl fiyatta yaşanan dengesizlik üreticimizi zor durumda bırakıyor. Üreticimiz maliyeti kurtarma çabası içerisinde. Bu zor günlerde elimizi taşın altına koyup üreticimizin yüküne omuz vermek, sesini duyurmak zorundayız. Üreticimize destek olurken ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizi de yalnız bırakmamış oluyoruz. Yerelde kalkınma için son derece önemli çalışmaları olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer, Karakılçık Buğdayı hasadında patates üreticimize destek amacıyla alım yapacaklarını açıklayıp ilk adımı atmıştı. Biz de Ödemiş Belediyesi olarak Mursallı Halkapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla ilk alımımızı yaptık. Bu patatesleri gönüllülerimizin de emekleriyle 7’şer kiloluk paketler haline getirip ihtiyaç sahiplerimize ulaştıracağız.

 

Tüm belediyelere çağrıda bulundu

Bu bir çoban ateşidir. Buradan tüm Büyükşehir Belediyelerimize, il ve ilçe belediyelerimize çağrıda bulunuyorum. Ürünümüz tarlada kalmasın. Üreticilerimiz ve kooperatiflerimiz hazır. Alımını yaptıkları patatesleri yurdumuzun dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırsınlar. ‘Üreticiye destek, sofraya bereket’ diyerek tüm belediye başkanlarımızın bu sese kulak vereceklerine yürekten inanıyorum. Ödemiş Belediyesi üreticinin yanında olmaya devam edecektir. Her şey üretimin sürdürülebilir olması için” dedi.

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim