• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sınav günü sessizlik günü
20 Haziran 2020 Cumartesi 08:00

Sınav günü sessizlik günü

Buca Belediyesi, binlerce öğrencinin lise sınavı için ter dökeceği LGS öncesi ilçede gürültü oluşmaması için alarma geçti.

Buca Belediyesi, binlerce öğrencinin lise sınavı için ter dökeceği LGS öncesi ilçede gürültü oluşmaması için alarma geçti.

Zabıta ekipleri, yüksek ses oluşturabilecek unsurları uyarırken, vatandaşlara sessizlik çağrısı yapıldı.

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,  Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon öğrencinin hafta sonu ter dökeceği Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesi gürültü önlemi aldı.

20 Haziran Cumartesi günü  saat 09.30’da başlayacak sınav öncesi kent genelinde sükûnetin sağlanması için çalışma başlatan ekipler, sınavlardan bir gün önce Buca’daki okulların çevresinde bulunan gürültü unsurlarını tespit etti. İnşaat alanları gibi yüksek ses oluşturabilecek unsurlar ekiplerce uyarıldı.

SINAV GÜNÜ SESSİZLİK GÜNÜ
Buca Belediyesi, sınav günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulansa da öğrencileri rahatsız edecek yüksek ses olmaması için vatandaşlara ise sessizlik çağrısı yaptı. Özellikle okul çevresinde ikamet eden vatandaşların yüksek sesli faaliyetlerden uzak durmaları için sosyal medya üzerinden “Sınav günü sessizlik günü” mesajıyla çağrı yapıldı.

Bu haber toplam 39966 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim