• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI MESUT ERGİN PANDEMİ SONRASI YENİ PROJELERİNİ ANLATTI - MODEL AYVALIK
18 Haziran 2020 Perşembe 08:00

AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI MESUT ERGİN PANDEMİ SONRASI YENİ PROJELERİNİ ANLATTI - MODEL AYVALIK

“ MODEL AYVALIK” ile yeni sezona “Merhaba” diyen Ayvalık Belediyesi, gelecek nesilleri de ilgilendiren yeni projenin tanıtımını gerçekleştirdi.

“ MODEL AYVALIK” ile yeni sezona “Merhaba” diyen Ayvalık Belediyesi, gelecek nesilleri de ilgilendiren yeni projenin tanıtımını gerçekleştirdi. İlk etapta Uluslararası Gourmet Destinasyonlar Derneği ile özellikle  tüm dünyada  varlıklı  kültür, sanat  ve tat amacıyla seyahat edenler için  “Antiqueroutes&Gourmetline” kapsamında  önemli etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca şimdiden çok  ses getirecek olan dünyanın ilk  GOURMETKIDS buluşması yakında Ayvalık’ta başlatılacak.

Aralık 2019 yılından beri dünyayı kasıp kavuran korona virüs tehlikesini hiçbir vaka yaşamadan atlatan Balıkesir’in turistik ilçesi Ayvalık yeni sezona “MODEL  AYVALIK” sloganıyla hazırlanıyor. Yeni modelin tanıtımı  Ayvalık Belediyesi iştirakleri arasında yer alan Paşa Restaurant’ta gerçekleştirildi,  basın toplantısına Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Uluslararası Gurme Destinasyonları Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Baraner, Ayvalık üzerine çok sayıda basılı eserleri bulunan Prof.Dr.Ayhan Gökdeniz ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, önümüzdeki günlerde pandemi krizinin izin vermesi durumunda geniş katılımlı bir çalıştay düzenleyerek herkesin fikrini alacaklarını söyledi.

Uluslararası medya kuruluşları ve seyahat acentaları ile çok sıkı iş birliği içerinde Ayvalık’ı  bir zindelik, sağlıklı yaşam, tarih, sanat, doğal ürünler  ve lezzet diyarına dönüştüreceklerini vurgulayan Başkan Ergin,” Çok  farklı yeni  bir davetkâr destinasyonu yaratılacak. Ayvalık'ta korana sonrası “Model Ayvalık” zihniyetinin anayasası olan katılımcı, geliştirici ve koruyucu bir çizgide yaşamın tüm zenginliklerini ve renklerini sayıları her yıl büyüyen ziyaretçilerine sunacaktır” dedi.

Amaçlarının gelişen dünyada “Model Ayvalık” anlayışı ve turizm sektörü ile el ele kalıcı projelere imza atacaklarına değinen Başkan Ergin şöyle konuştu:

“Yerel kalkınma stratejilerini özgün ve sürdürebilir projeler uzerine yoğunlaştıran yeni seçilen belediyemiz aynı zamanda geleceğin yeni yaşam biçimleri/tüketici  profilleri ve talepleri doğrultusunda değişen ve gelişen dünyamızda MODEL AYVALIK anlayışı ile  turizm sektörü ile elele kalıcı projelere imza  atmaktadır. 2020 yılının tüm dünyayı zorlayan sürecin  bir kaç ay  öncesinde  Ayvalıksever yerli ve  yabancı turistlerin için hazırladığımız  yeni projelerimizi şimdi harekete geçiriyoruz. Küresel dünyada yeni oluşumlar ve dönüşümler sağlıklı yaşamı şart kılıyor. Zinde ve sağlıklı yaşamın altyapısı oluşturan sağlıklı beslenme yeni yaşam tarzının önemli bir parçası haline dönüşüyor.”

Dünyanın birçok  köşesinde Gurmet, sağlıklı beslenme, uluslararası  turizm piyasalarında ve  gastronomi sektöründe her gün  büyüyerek  daha sık talep görmeye başladığını ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,” Bu tespitler doğrultusunda ülkemizde gurmet beslenmenin merkezi  olan Ayvalık ve yöresinde  başta Avrupa'nın en kaliteli zeytinyağı üretimi olmak üzere, sağlıklı beslenme  bir gelenek olarak  nesilden nesile  bugünlere kadar  gelmiştir” dedi.

 

2021 yılı içerisinde  uluslararası düzeyde  çok önemli etkinlikleri imza atacaklarını hatırlatan Başkan Ergin şöyle devam etti:

“Uluslararası Gourmet Destinasyonlar Derneğimiz ile özellikle  tüm dünyada  varlıklı  kültür, sanat  ve tad için seyahat edenler için  “Antiqueroutes&Gourmetline” kapsamında  önemli etkinlikler düzenleyeceğiz. Uluslararası tanınmış gurmeler ile farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca  şimdiden çok  ses getireceğini hissettiğimiz dünyanın ilk  GOURMETKIDS buluşmasını yakında Ayvalıkta başlatıyoruz. Ülkemizin değerli  seyahat acentalarına Türk turizminde ürün çeşitliliği geliştirme doğrultusunda oluşan farklı müşteri taleplerine “MODEL AYVALIK” olarak nitelikli cevap vereceğimize inandığımız çalışmalarımız uluslararası tanınmış turizmci Hüseyin  Baraner  tarafından koordine edilmektedir. Belediyemizde kurulan Uluslararası Ayvalık  Gurmet Destinasyonlar Derneği masası her türlü soru ve iş birliği taleplerini koordine etmek üzere sizlerin de her zaman yapıcı ve vizyoner katkılarını beklemektedir.”

Uluslararası Gurme Destinasyonları Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Baraner de Ayvalık’ın geleceğinin yeni başladığını, dünyada tüm parametlerin Ayvalık için çalıştığını belirterek,” Özellikle Avrupa için herkesin aradığı ve her şeyi bulabildiği bir adres olacak Ayvalık” dedi. Ayvalık üzerine çok sayıda araştırması ve basılı eseri bulunan Prof.Dr. Ayhan Gökdeniz ise UNESCO’nun geçici dünya mirası listesinde yer alan Ayvalık’ın tam listeye girebilmesi için tüm güçleriyle çalışmaları gerektiğini söyledi. Prof.Gökdeniz,”  Çok kısa bir süre içinde gerçekleştireceğimiz çalışmalar ile Ayvalık UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alacak. Bunun için o kadar çok neden var ki” diye konuştu. Toplantının sonunda katılımcılar görüş ve önerileriyle “AYVALIK MODEL” çalışmasına katkıda bulunan konuşmalar yaptı.

Bu haber toplam 1465 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim