• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PANDEMİ SONRASI BALIKESİR TURİZMİ MASAYA YATIRILDI
15 Haziran 2020 Pazartesi 08:00

PANDEMİ SONRASI BALIKESİR TURİZMİ MASAYA YATIRILDI

Pandemi ve turizm konusunda oluşabilecek sorunlar ile sezondan beklentiler konuşuldu

Pandemi ve turizm konusunda oluşabilecek sorunlar ile sezondan beklentiler konuşuldu

PANDEMİ SONRASI BALIKESİR TURİZMİ MASAYA YATIRILDI

*Toplantıda Pandemi süreci ile girilen sezonda önlemlere uyularak, sektördeki işletmelerle ortak alınacak tedbirler konuşuldu. Paniğe kapılmadan sürecin sağlıklı yürütülmesi için ortak hareket etmenin önemi vurgulandı.

*Toplantıda ayrıca Balıkesir'in çeşitli ilçeleri ve farklı özellikleri ile alternatif turizmin geliştirebilmesi, EDEN (Avrupalı Seçkin Destinasyonlar) konusunda Balıkesir'in Avrupa’daki yarışmada “En Seçkin Destinasyon” seçilmesi, ikinci konut sorunları, geliştirilebilir turizm, turizmde örgütlenme konuları tartışıldı.

Çin’de başlayıp tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi krizi sonrasında Balıkesir ve çevresinde turizm konusunda yaşanacak sorunlar ile sezondan beklentiler Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde masaya yatırıldı. Cunda Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İl Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Burhaniye ve Gömeç Belediye Başkan yardımcıları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda turizm sektörünün temsilcileri altyapı çalışmaları ve çevresel sorunların ne zaman giderileceği konusunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a sorular yöneltti. Birim yetkililerinin sorulara detaylı açıklamalar ile yanıt verdiği toplantıda vatandaşların evlerini kiraya vermesi de gündeme getirildi. Sektör temsilcilerinin bu durumun turizmi öldürdüğünü iddia etmeleri üzerine Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kayıt dışı kazancın yapıldığını ve güvenlik zafiyeti oluştuğunu belirterek, gerekli kurumlarla bunun engellenmesi gerektiğini savundu. Başkan Ergin, “Turizm için önce çevresel sorunlar kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulmalı. Pandemi sürecinde tüm ilçelerde aynı uygulamaların aynı biçimde yapılması gerekir. Uygulamalarda farklılık yaşandığında çözülmez bir hal alır. Sosyal mesafe ile pazar kuruluyorsa, tüm ilçelerde aynı şekilde kurulmalı; seyyar satıcı olmasın deniyorsa, tüm ilçelerde olmamalı” diye konuştu.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, EDEN (Avrupa Seçkin Destinasyonlar) yarışmasında Balıkesir’in birinci gelmesinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan da aynı kapsamda Edremit’in içerisinde bulunduğu rotanın zeytin ile ilgili olduğunu ve bunun öneminden söz etti. Toplantıda turizm sezonunun on iki aya yayılması da gündeme getirildi. Buna göre kısa süreli deniz turizmi yerine, gastronominin, tarihi doku ve doğal güzelliklerin ön plana çıkartılabileceği bir çalışmanın yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Bu haber toplam 1546 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim