• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ARICILAR METİN YAVUZ'A TEŞEKKÜR ETTİ
07 Eylül 2019 Cumartesi 21:46

ARICILAR METİN YAVUZ'A TEŞEKKÜR ETTİ

Arı yetiştiriciliği ve Arı Balı üretimi yapan arıcıların sektörde yaşadıkları zorlukları yerinde incelemek için geçtiğimiz hafta sonu Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Fesleğen Mahallesine giderek arıcılar ile bir araya gelen

Arı yetiştiriciliği ve Arı Balı üretimi yapan arıcıların sektörde yaşadıkları zorlukları yerinde incelemek için geçtiğimiz hafta sonu Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Fesleğen Mahallesine giderek arıcılar ile bir araya gelen Aydın Milletvekili AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz’a ve Türkiye Arıcılar Birliği Eski Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu’na ulaşımda kullandıkları yollarının yeniden düzenlenmesi ve hem kendi hem de arıların temel ihtiyacı olan suya kavuşmalarını sağladıkları için sosyal medya hesaplarından yayınladıkları video ile teşekkür ettiler.

Arıcılar tarafından yayınlanan teşekkür mesajına kayıtsız kalmayan Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, arıcıların memnuniyetini dile getirdikleri videolu teşekkürleri için memnun olduğunu ve yurt genelinde arı yetiştiriciliği ve arı balı üreticilerinin sektörde yaşadıkları sorunların giderilmesi için gerekli hazırlık çalışmasını yaptığını belirtti. Yavuz yaptığı açıklama da, ‘‘ Türkiye Arıcılar Birliği Eski Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu ile birlikte değerli arıcılarımızın yaşadıkları sorunlar konusunda bilgi edinmek amacıyla kendilerini ziyaret ederek direk birinci ağız olan kendilerinden yaşadıkları sorunları dinleyerek bilgi edinmek istedik. Bu vesile ile Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Fesleğen mahallesinde bulunan arıcılarımızı ziyaret ettik. Arıcılarımızın bulunduğu alan Fesleğen mahallesinden patika yol ile gidilebilen ormanlık bir yer. Ulaşımı aracımız ile sağlamamıza rağmen oldukça zorlandık. Değerli arıcılarımızın sektörde yaşadıkları zorlukları kendilerinden dinleyerek gerekli notlarımızı aldık. Bununla ilgili gerekli hazırlık çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli’ye hazırlayacağımız raporumuzu sunarak arıcılarımızın yaşadıkları zorlukların giderilmesi konusunda kendisinden destek isteyeceğiz. Öncesinde alana gidilen yolun düzenlenmesi ve hem arıcılarımızın hem de arıların temel ihtiyacı olan su sorununun giderilmesi gerekiyordu. Muğla Orman İşletme Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğum görüşme sonrasında bölge müdürlüğümüz arıcılarımızın ulaşımda kullandıkları yolu grayder ile yeniden düzenleyerek ulaşımın kolaylaşmasını, sonrasında arazözler ile su takviyesi yaparak ihtiyaç duyulan suyun da temin edilmesini sağladılar. Muğla Orman İşletme Bölge Müdürlüğümüze kısa sürede bu ihtiyaçların karşılanmasında destek verdikleri için, sosyal medyada yayınladıkları teşekkür videoları için de değerli arıcılarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.’’ dedi.

yavuz-001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1070 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim