• Aydın5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AŞI TURİZMCİNİN TEK UMUDU
12 Şubat 2021 Cuma 12:47

AŞI TURİZMCİNİN TEK UMUDU

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turizm sektörünün 2021 yılına umutla bakması için, koronavirüs aşısının bir an önce toplumun büyük kesimine uygulanması gerektiğini söyledi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turizm sektörünün 2021 yılına umutla bakması için, koronavirüs aşısının bir an önce toplumun büyük kesimine uygulanması gerektiğini söyledi.  

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, en çok turizm ve hizmet sektörünü etkiledi. Pandemi nedeniyle, Türkiye’de işsiz kalanların sayısı hızla çoğaldı. Seyahate çıkan turist sayısının azalması Kuşadası, Bodrum, Marmaris ve Didim gibi önde gelen tatil merkezlerinin gelirlerinde önemli bir düşüşe yol açtı. Covid-19’a karşı aşı üretme çabalarının sonuç vermesinin ardından Ocak ayı içerisinde ABD, Avrupa'nın çeşitli ülkeleri ve Türkiye’de yeni tip koronavirüse karşı ilk aşılar yapıldı. Türkiye’de bugüne kadar toplam 2 milyon 811 bin kişiye koronavirüs aşısı uygulandı.

“BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Aşının uygulanmaya başlaması, turizmcilerin 2021 sezonuna umutla bakmasını sağladı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turizm sektörünün gelecek sezonu iyi geçirmesi için aşılamanın büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Ülkemizde, koronavirüs vakasının ilk görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren kısıtlamalar başladı. Uygulamaya konulan kurallar en çok turizm sektörünü etkiledi. Aşının bulunmasıyla ümitlerimiz yeniden yeşerdi. Ancak koronavirüs aşısının çok hızlı bir şekilde toplumun geneline uygulanması gerekiyor. Kuşadası gibi ekonomisi turizme dayanan kentlerde esnaf, yeni sezonun bir an önce açılmasını bekliyor. Eğer aşı, sistemin yeniden işler hale gelmesine katkı sağlayacak hızda uygulanmazsa 2021 sezonunu da kaybedeceğiz” dedi.

“KİRA BORÇLARINI SİLDİK”

Turizm ve hizmet sektörlerinin büyük bir krizin içerisinde bulunduğunu vurgulayan Başkan Ömer Günel, “Turizm, birçok iş koluyla çok sıkı bağları olan bir sektör. Eğlence, yeme-içme, hediyelik eşya ve emlak bunların başında geliyor. Bir kente turist gelmediği zaman bu iş kollarında çalışanlar işsiz kalıyor, işletmeler batıyor. Biz Kuşadası Belediyesi olarak Ocak ayında yaptığımız meclis toplantısında belediye kiracısı olan 175 esnafın kira borcunu, 5 ay sonrasına erteleyerek Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayacak şekilde 4 eşit vadeye yaydık. Ayrıca, kira borçları nedeniyle bugüne kadar oluşan gecikme faizlerini de sildik. Yine esnafın borçlarına yönelik tüm icra işlemlerini durdurup, kira sözleşmelerinin, sona erdiği günden itibaren 3 ay daha ücretsiz olarak uzatılmasına karar verdik. Geçen yıl Temmuz ayında yaptığımız meclis toplantısında da esnafın 2 milyon 188 bin TL'lik kira borcunu silme kararı almıştık” diye konuştu.

omer-gunel---kusadasi-belediye-baskani-006.jpg

Bu haber toplam 9735 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim