• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TOBB AYDIN KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU’NDAN PROJE ATAĞI
31 Mart 2021 Çarşamba 09:29

TOBB AYDIN KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU’NDAN PROJE ATAĞI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Aydın KGK Akademi çatısı altında kadın girişimcilere yönelik projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu,  TOBB Aydın KGK Akademi çatısı altında kadın girişimcilere yönelik projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde çalışmalarına devam eden TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu,  kadın istihdamının gelişmesini sağlayacak, sürdürülebilir girişimcilik ekosistemini oluşturmak adına TOBB Aydın KGK Akademi çatısı altında stratejik hedef ve eylemler çerçevesinde hazırlanan projelerini, kadın girişimcilerle buluşturacak.

Aydın Kadın Girişimciler Kurulu,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı TEPAV işbirliğinde hazırlanan “81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği “Karnesi’ nde Aydın ilinin 9.sırada yer almasına yönelik hazırladıkları 2021 Yılı Eylem Planı projelerini tamamladı.

TOBB Aydın KGK,  Çevrimiçi KGK Sertifikalı Eğiticinin Eğitimi Programı,  Ege’nin Mühendis Kızları Stajyer Portalı ve Kadın Dostu Sanayi Projesi olmak üzere 3 farklı alandaki projelerini uygulamaya geçirmek üzere çalışmalarına başladı. TOBB Aydın KGK, hazırlanan projelerin nihai amaçlarında toplumun kültürüne, norm ve değerlerine göre toplumsal cinsiyet rol ve davranışlarının eşitlikçi bir şekilde içselleştirilmesi, meslek seçimlerini mühendislik olarak belirlemiş kız öğrencilerin zorunlu staj programlarını desteklenmesi ve sanayi sektöründeki kadınların istihdam olanaklarına, yönetim planlama ve karar alma süreçlerine katılımını sağlayarak erkekler ile birlikte sanayi sektöründe eşit yer almasını desteklemeyi amaçlamaktadır.

TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Ege Bölge Temsilcisi Esen Türker, “Aydın Kadın Girişimciler Kurulu olarak hazırlamış olduğumuz 2021 yılı eylem planı neticesinde projelerimizi hayata geçirmek üzere çalışmalarımıza başladık. Öncelikli amacımız, gençleri ve başarılı kadın girişimcileri rol model olarak ön plana çıkarmak beraberinde ilimizdeki kadın istihdamı sayısını arttırmaktır. TOBB Aydın KGK olarak projelerimizin sürdürülebilir olması adına güçlerimizi birleştirdik.  “İnanırsan Başarırsın, Başarırsan Kazanırsın” mottosuyla başladığımız projelerimizin kadınlar için ilham olacağı inancındayız. TOBB Aydın KGK olarak edindiğimiz misyon ile bilgi dağarcığımızı geliştirirken, deneyim ve tecrübelerimizi, gençlere, girişimci kadınlara aktarmayı ve onlara rol model olmayı hedeflemekteyiz.  Bu yolcuğumuzda her zaman yanımızda olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'na, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’e, kurulumuza olan inançları ile çalışmalarımızı motive eden koordinatörümüz Aydın Ticaret Borsası’na destekleri için yürekten teşekkür ediyoruz “dedi.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu’nun modern ve çağdaş dünyanın koşulsuz bir parçası olan girişimci kadınların ve gençlerin gerek iş yaşamında gerekse toplumda güçlü birer birey olması adına geliştirmiş olduğu örnek çalışmaları ve projelerinden dolayı tebrik ediyorum.  TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu’nun şu zamana kadar yaptıkları çalışmalar takdire şayandır.  Aydın Ticaret Borsası olarak girişimci kadınların sosyal hayatta ve özellikle de iş hayatında, daha aktif rol alması için sürdürülebilir projeler üreten TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu’na destek olmaya devam edeceğiz. Bu hususta Aydın Kadın Girişimciler Kurulu’nun başarılı çalışmalarının daimi olmasını temenni ediyorum” dedi.

Çevrimiçi KGK Sertifikalı Eğiticinin Eğitimi Programı

Çevrimiçi KGK Sertifikalı Eğiticinin Eğitimi Programı, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin Aydın Şubesi ile gerçekleştirilecek olan online eğitim projesidir. İldeki psikolojik danışmanlara konuyla ilgili alt modüllerden oluşan farkındalık eğitimi verilecek olup, bu uzmanların okul yöneticileri, öğretmen, aile ve çocuklara konuyla ilgili uygulamalar yaparak toplumsal cinsiyet kavramının gelişmesine katkıda bulunulması planlanmaktadır.

Bu projede öncelikli hedef toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve farkındalık yaratmaktır. Toplumsal cinsiyet algılarını geliştirmek adına verilecek olan eğitimlerle de şiddet ve zorbalığın engellenmesi, psikolojik sağlığın korunması amaçlanmaktadır. 

 

Ege’nin Mühendis Kızları Stajyer Portalı

Ege’nin Mühendis Kızları Stajyer Portalı, Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmak ve kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almalarını sağlayarak, ülkemizin ekonomik ve sosyal güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla projelendirilmiştir.  Hedef grup olarak belirlenen ve proje kapsamına alınan öğrencilerin staj döneminde meslek yeterliliklerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi, bölgedeki farklı firmalarda oluşturulacak staj programlarından yararlandırılarak iş tecrübelerini zenginleştirmek, geleceğin potansiyel girişimcilerini oluşturmak hedeflenmektedir.

Kadın Dostu Sanayi Projesi

Kadın Dostu Sanayi Projesi, kadınlar ve erkekler arasında iş hayatına atılmada fırsat eşitliğini sağlamayı beraberinde Aydın ilindeki sanayicilere Kadın Dostu Sanayi Taahhütnamesini imzalatmayı amaçlamaktadır. Kadın Dostu Sanayi Projesi ile sanayi yöneticilerinin toplumsal cinsiyete duyarlı yerel hizmet sunumu ve politika geliştirme konularının güçlendirilmesi, Aydın ilinde yaygın olarak yapılacak proje sonucunda toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlılığın artması proje katılımcılarına Kadın Dostu Taahhütnamesinin imzalatılmasını kapsamaktadır.

29.03.2021-tobb-aydinkgk-basin-gorseli.jpg

Bu haber toplam 3312 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim