• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYTO’DA KADIN, İŞ’TE KADIN
08 Mart 2021 Pazartesi 22:50

AYTO’DA KADIN, İŞ’TE KADIN

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında AYTO M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonu’nda “AYTO’DA KADIN, İŞ’TE KADIN” programı gerçekleştirildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında AYTO M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonu’nda “AYTO’DA KADIN, İŞ’TE KADIN” programı gerçekleştirildi. Programa Aydın Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Coşkun CERİT, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve AYTO Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri katıldı.

Programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Belgin ÇEKMEN ALTAY konuşmalarında “Biz bu kürsüde çok görüşmeler, konuşmalar yaptık kadınlar üzerine. Geçen dönemlerde yapmış olduğumuz toplantı ve programları hepiniz çok iyi hatırlarsınız. Bütün sandalyeler fazla fazla doluydu ancak pandemiden dolayı bugün bu şekilde bir çalışma yapmak gereği duyduk. Bu kürsüden sizinle çok konu konuştuk, bunlardan en fazlası kadının yeri ve ekonomideki katkısıydı. Bugün bunlardan bahsetmek ve konuşmak için biraz düşündüğümde, biz ticarette var olmanın, ekonomide yerimizin olmasının, kadının gücünün, ekonomiye kattığımız şehre kattığımız her konuyu çok konuştuk. Bugün düşündüğümde bunları konuşmak istediğimde aslında biraz duruyorum.  Sayın Başkanım Hakan ÜLKEN’i hepiniz çok iyi tanırsınız, kadına verdiği önemi çok iyi biliriz. Aslında söyleyecek çok sözüm var çünkü gerçekten üst üste yaşadığımız pandemiden, depremden, yangınlardan, kaybettiğimiz kadınlardan o kadar üzgünüm ki bugün maalesef çok güzel şeyler konuşamıyorum. Lütfen artık koltukları dolduran bütün erklerin, bütün sorumlulukları alarak güçlerini biz kadınların canlarını acıtmamaları için kullanmalarını, bütün canlıların beraberce, umut, huzur içinde yaşamalarını istiyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bundan sonra anma günü değil, inşallah hepimiz için kutlama günü olur “ ifadelerine yer verdi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN“ Bugün bu programa kadına şiddeti konuşmadığımız bir 8 Mart’ı özleye özleye geldik ama maalesef kadına şiddetin artarak devam ettiği bir dünyayı yaşıyoruz. Son 65 günde 67 tane kadına uygulanan şiddet olayları ile çok acı ve utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Sözlerin anlamını yitirdiği bir dönemdeyiz . Fiziksel gücüne güvenerek, beş parmağının ardına sığınan adam, adam değildir. Güç, bilekte değil beyindedir. Biz de AYTO olarak bunun bilincinde olduğumuz için Aydın'da kadının gücünü iş hayatında hissettirebilmek adına ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Bu zamana kadar elimizden geleni yaptık, bundan sonra da üstüne koyarak devam etmek niyetindeyiz. Kültürümüzde kadının her yerde olduğu bir ortam var. Kadın sadece sokakta değil, kadın iş hayatında, kadın her yerde ve bugün Emekçi Kadınlar Günü. Emekçilik deyince akla sadece iş hayatında emek veren kadın gelmemeli, evdeki kadın da emekçidir, tüm kadınlar kutsaldır.  İş hayatında kadın değerlendirildiğinde Odamızın girişimci kadın sayısı Türkiye ortalamasının çok üzerinde ve bu bizim için çok büyük bir güç. AYTO kadınlarıyla var ve kadınlarıyla güçlü. Aydın ve ülke ekonomisi de kadınlarımızla güçlü olacak. Bunu anlayabildiğimiz gün, asıl gücün nerede olduğunu ve o gücün birleştiğinde nelere kadir olabileceğini hepimiz anlarız. Bu vesile ile kadınlarımızın Aydın Ticaret Odası’na, Aydın’a ve ülkemize koyduğu katkılarından dolayı hepsine tek tek teşekkür ediyor, Kadınlar gününü kutluyorum" dedi.

Kadınların olması gerektiği yeri 8 Mart vesile ile bir kez daha tartışılarak fikirlerin ortaya konduğunu ifade eden Aydın Valisi Sayın Hüseyin AKSOY ; "Ülkemizin tarihine baktığımızda kadınlarımız Kurtuluş Mücadelesinde önemli rol üstlenmiş ve bugün bağımsız bir ülke olmamıza önemli katkı sunmuşlardır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınan ilk ülkelerden biri de Türkiye Cumhuriyetidir. Toplumumuzun her noktasında olan ve gerek ailelerin gerek ülkenin gelişmesinde kadının elinin değdiği yerler çok daha farklı, çok daha güzel ve çok daha anlamlı. Kadınlarımızın mevcut durumlarının daha iyi bir noktaya taşınması hepimizin ortak arzusu. Özellikle kadın girişimcilerimizin sayısının daha üst noktalara taşınmasından mutluluk duyuyoruz. Kadın istihdamının artmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kadın girişimcilerimizi önemsiyoruz, çünkü onları el attığı her alanda daha güzel şeyler oluyor. Her kadın girişimcilerimiz de diğer kadınlarımıza da rol model oluyor ve onları cesaretlendiriyor. Bu kapsamda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şiddetten uzak daha güzel günlere hep birlikte yaşamak temennisindeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından, Tarihe Damga Vuran Kadınlar ve AYTO’DA KADIN, İŞ’TE KADIN videoları izleyicilere sunulduktan sonra AYTO üyesi kadın girişimcilerin hediyeleri Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından takdim edildi. Hediyelerin sunulmasının ardından kadınlara "Kadınlar ile iletişimin 3 sırrı" başlıklı sunum gerçekleştirildi.

1-(19)-(1).jpg

Bu haber toplam 6515 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim