• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ESNAFA ÇÖZÜM OLARAK NE YAPILMALI?
10 Şubat 2021 Çarşamba 11:15

ESNAFA ÇÖZÜM OLARAK NE YAPILMALI?

Aydın Bakkallar Odası Başkanı İlyas SEÇKİN, Yaptığı Açıklamada Esnafa Çözüm Olarak Ne Yapılması Gerektiğini Anlattı.

Aydın Bakkallar Odası Başkanı İlyas SEÇKİN, Yaptığı Açıklamada Esnafa Çözüm Olarak Ne Yapılması Gerektiğini Anlattı.

ESNAFA ÇÖZÜM OLARAK NE YAPILMALI?

Çözüm olarak haftanın bir günü belirlenip zincir marketler kapanmalı. Esnafın kazanması için adımlar atılmalı, yetkiler bir kez daha gözden geçirilmeli. Benim esnafım marketler zincirleri ile aynı anda açılıp kapanıyor. Böyle olunca kazanamıyorlar. Burada vatandaşın da duyarlı olması lazım. İlk önce bakkalından almak istemeli ihtiyaçlarını. Bakın bir zincir market beyaz eşya ve araba lastiği bile satıyor.

“ZİMEN GELENEĞİ VERESİYE DEFTERİ SATIN ALINABİLİR”

Esnafımıza bu dönemde yardımcı olmak için hayırseverlerin de veresiye defterlerini kapatması için çağrıda bulunabiliriz. Zimen geleneği usulü defterler satın alınabilir ve ihtiyacı olana hayır yapmış sayılabilirler. Bunu yapan örnekler var ancak yaygınlaşmasını bekliyoruz. Buna örnek olmak için belediye başkanlarımızın birkaç defter alması teşvik edecektir. Protokol üyeleri de bu konuda adım atabilir. Yerinde ve ihtiyacı olana yardım edilmiş olacaktır. “
Aydınlı esnaf ise çektiği sıkıntıyı “dayanacak gücümüz kalmadı” diyerek anlattı. Esnafın beklentisi ise destek, ödemelerin ötelenmesi ve faizsiz kredi.


“HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU”

Bu zor zamanlarda oda başkanımız İlyas Seçkin’den Allah bin kere razı olsun. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Her destekten haberdar etmeye çalıştı. Ziyaret etti, dertlerimizi dinledi; yetkililere iletti. Zor zamanlarda dayanışmak çok önemli.

ilyas-seckin---aydin-bakkallar-odasi-baskani-001.jpg

Bu haber toplam 9080 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim