• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadın Eli Gıda Sahibi Adnan ALTAY Röportajı
30 Aralık 2016 Cuma 22:47

Kadın Eli Gıda Sahibi Adnan ALTAY Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN Kadın Eli Gıda Sahibi Adnan ALTAY ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN Kadın Eli Gıda Sahibi Adnan ALTAY ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

 

Adnan ALTAY :  İşletmelerde Süreklilik Sağlayarak Belli Bir Seviyeye Geldik

İzmir, Aydın , Manisa , Denizli, Muğla ve çevre iller genellikle sahil kesimlerinde hizmet veriyoruz. İlk etapta genellikle şarküteri üzerine çalışmalara başladık fakat şarküteri sektörü genellikle sezonluk olduğunu gördük. Bizde kahvaltı salonları ve butik otellerin kahvaltıları üzerine bir çalışma yaptık. Çıkışımızı gelişmemizi iyi kahvaltı salonlarına, butik otellere ürün vererek ve bu işletmelerde süreklilik sağlayarak belli bir seviyeye geldik.

Adnan ALTAY : Bu İşin Başlamasına Öncülük Eden Kapari Reçeli

Biz sezonluk reçel üretimi yapıyoruz. Turunç reçeli, ayva reçeli, incir reçeli, bal kabağı reçeli, elma reçeli, havuç reçeli, şeftali reçeli, çilek reçeli, domates reçeli, vişne reçeli, erik reçeli, nar reçeli,  portakal reçeli, patlıcan reçeli ve son olarak da talep üzerine acı biber reçeli yaptık ve çok beğenildi. Tabi ki en önemlisi bu işin başlamasına öncülük eden kapari reçeli imalatımız var.

Adnan ALTAY :  Kapari Reçelinin Faydaları

Ağrı kesici özelliği ile ön plana çıkar. Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Kabızlık giderici özelliği vardır. Oldukça iyi bir idrar söktürücüdür. Balgam söktürücü özelliği vardır. Adetlerin düzene girmesini sağlar. Solucan ve parazitlerin düşmesine yardım eder.

Adnan ALTAY :  Birçok Hastalığa Faydalı

Romatizma ağrılarına oldukça iyi gelir. Felç riskini azaltır. İskorbit hastalığında faydalıdır. Kan bozukluklarına iyi gelir. Gut hastalığı için oldukça yararlıdır. Anti tümör etkilidir. Mide sorunlarına ve ülsere oldukça faydalıdır. Hemoroid sorununa oldukça faydalıdır. Dalak büyümesi için oldukça faydalıdır. Kalça rahatsızlıklarının belirtilerini hafifletir, riskleri azaltır. Özellikle kanser hastalarında trombosit sayısını yükselttiği için önerilen bitkiler arasındadır. Karaciğer işlevlerini düzenler. Multipl Skleroz (MS) hastalığında oldukça iyi gelir. Cinsel gücü arttırıcı özelliği olduğu için çocuk isteyen çiftlere önerilir.

Adnan ALTAY : Hijyene ve Ekip Çalışmasına Çok Önem Veriyoruz

Bizim yaptığımız reçel kesinlikle endüstriyel değil tamamen ev yapımı reçeldir. 20'şer kiloluk Tencerelerde 8'er kiloluk ürün koyarak yapılıyor. Evde yapılan reçel nasıl yapılıyorsa aynı şekilde yapıyoruz. Hijyene ve ekip çalışmasına çok önem veriyoruz. Ekipteki herkes işini severek yapıyor. Gelen meyvelere sebzelerin tazeliğine dikkat ediyoruz. Ve tüm Türkiye'de birçok kurumda varız ve olumlu tepkiler alıyoruz. Dileyenler bize pazarlama ağımızdan ve internet sitemizden ulaşabilirler. Tavsiye üzerine oluşan müşterimiz çok fazla.

Adnan ALTAY : Balkabağı Reçelini İlk Yapan ve Sevdiren Biziz

İlk olarak istek üzerine yaptığımız bir reçel çeşididir balkabağı reçeli, şuan çoğu kahvaltı salonu ve restaurantlar da kullanılıyor.

Adnan ALTAY : Başladığımız Günden Bugüne %400 Büyüme Kaydettik

Biz bu işe 2012de girdiğimizde çok mücadele ettik çok çalıştık ve şuan Türkiye'nin birçok köşesinde reçellerimiz kullanılmakta ve başladığımız günden bugüne %400 büyüme kaydettik. Bu işte hedefimiz çok büyük daha iyi hizmetler vermek kaliteden ve hijyenden kesinlikle ödün vermemek. Aydın'ımızı tüm Türkiye'ye tanıtmak. Mesela domates reçelini Bozcaada'ya gönderdik. Bozcaada'ya gidip de domates reçeli meşhur diye alan insanların üretimin aydın Kadıneli firmasına ait olarak görmesi çok şaşırtıyor. Amacımız Kadıneli reçellerini tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak.

Adnan ALTAY : Yaptığımız Reçeller Çok Beğenildi

Talep olduğu sürece her türlü reçeli yapıyoruz. Bir dönem enginar reçeli , acı biber reçeli talebi oldu ve yaptık. Yaptığımız reçeller çok beğenildi.

Adnan ALTAY : Belgin ALTAY'a Teşekkürü Bir Borç Bilirim

İşkadınları derneği başkanı olan eşim Belgin ALTAY'ın ev kadınlarına iş istihdamı sağlamak amacıyla başlattığı ev reçelleri projesi büyüyerek bugünkü halini aldı. Bu başarısından dolayı eşim Belgin ALTAY'a teşekkürü bir borç bilirim.

Röportaj : Adnan AYTAŞKIN

AydınÖzel

manset-043.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11646 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim