• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TMO İNCİR ALIMINA BAŞLIYOR
03 Ekim 2019 Perşembe 14:11

TMO İNCİR ALIMINA BAŞLIYOR

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Cihan Soyalp, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu’nu ziyaret etti.

Nazilli Ticaret Borsasından Alınan Bilgiye göre;

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Cihan Soyalp, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede incir üreticileri ve tüccarları da ziyaret edilerek sorunları masaya yatırıldı. Soyalp, “İncir ihraç ürünümüz, fiyatının yüksek olması lazım. TMO olarak şunu söylemek istiyorum, incirle ilgileniyoruz” dedi.

Kuru incir sezonunun açılmasıyla birlikte incir fiyatlarındaki dalgalanma Ankara’yı harekete geçirdi. İncir üreticisinin fiyat sıkıntılarının ardından Ankara’dan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Cihan Soyalp ve beraberindeki heyet Nazilli’ye gelerek Nazilli Ticaret Borsası’na bir takım ziyaretlerde bulundu. Borsa Başkanı Nurettin Kırlıoğlu tarafından bilgilendirilen Soyalp, incircilerle de işletmelerde bir araya gelerek incirdeki fiyat dengesizliği ve sorunları dinledi. Ziyarette Borsa Başkanı Nurettin Kırlıoğlu’nun yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri ve tüccarlar da hazır bulundu.

“İNCİR İHRAÇ ÜRÜNÜMÜZ, FİYATININ YÜKSEK OLMASI LAZIM”
Kararlar alındıktan sonra TMO olarak alımlarının da ödemelerinin de çok sürmediğini ifade eden TMO Genel Müdür Yardımcısı Cihan Soyalp, “Toprak Mahsulleri olarak Türkiye Genelinde hububat ve bakliyata müdahale ediyoruz ve piyasalarını düzenliyoruz ama onun dışında da tarımsal ürünlerde görev verilebiliyor. İncirle ilgili sıkıntı olduğu dile getirilince genel müdürümüz tarafından sıkıntıyı yerinde görmek için görevlendirildik. Biz de arkadaşlarımla beraber sabahtan Germencik’te incelemelerde bulunduk. Ardından Nazilli incir üretimi açısından önemli bir yerimiz. Borsa Başkanımız Nurettin Kırlıoğlu’nu ziyaret ettik. Piyasalarında nabzını tuttuk. İncirle ilgili bir kanaatimiz oluştu. İncir ihraç ürünümüz, fiyatının yüksek olması lazım. Belli bir seviyede olması lazım. Tabi bunlar elbirliği ile olacak. Üreticisi, ihracatçısı, tüccarı, devleti inşallah. Biz TMO olarak şunu söylemek istiyorum, incirle ilgileniyoruz. Tarişle bir çalışmamız var, çalışma tamamlanınca ne kadar alınacağı, fiyatı belirlenecek. Gerekli kararlar alındıktan sonra hızla müdahale eden bir kurumuz, bizim alımımız da ödememizde çok sürmez” dedi.

‘İNCİRİN HAK ETTİĞİ YERİ BULMASINI İSTİYORUM’
Köylünün 10 TL’ye incir satmasına razı olmadıklarını dile getiren Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, “Pazar günü vekillerimizi aradım. Vekillerimizden incirde içinde bulunduğumuz için yardımcı olmalarını istedim. Onlarda Toprak Mahsulleri Genel Müdürü ile görüşüp sorunları ilettiler. Müdürümde hemen yardımcısı Cihan Soyalp’i göndererek yerinde inleme fırsatı buldu. Ben tahmin ediyorum ki en kısa zamanda çözüm bulunacağını temenni ediyorum. 15 Gün içinde alımlara başlanarak incirin hak ettiği yeri bulmasını istiyorum. Köylünün 10 TL’ye incir satmasına razı değiliz. Bunu herkes bilsin. 10 TL’ye kimse incir satmasın” ifadelerini kullandı.

71496908_2429089284008872_6709401311978192896_n.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1024 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim