• Aydın30 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üyelerimizin Haklarını Sonuna Kadar Savunuyoruz
08 Eylül 2017 Cuma 12:33

Üyelerimizin Haklarını Sonuna Kadar Savunuyoruz

Veteriner Hekimler Odası Kurucularından şuanda da Başkanlığı’nı yürüten Atila Muharrem UÇMAKLIOĞLU nu makamında ziyaret ettik.

Veteriner Hekimler Odası Kurucularından şuanda da Başkanlığı’nı yürüten Atila Muharrem UÇMAKLIOĞLU nu makamında ziyaret ettik.

Aydın ÖZEL : Başkanım öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için teşekkürler. Başkanım Aydın Veteriner Hekimler Odasının kurulmasında çok emekleriniz var. Bizler bunları biliyoruz. Kısaca 2017 yılına Oda nasıl geldi anlatırmısınız.

Muharrem UÇMAKLIOĞLU : Aydın’ımızın yerel basınlarından AYDINÖZEL  olarak sizleri ağırlamaktan çok mutluyum. Eskiden mesleki olarak bağlı olduğumuz Veteriner Hekimler Odası İzmir’deydi. Denizli, Muğla, Aydın, Manisa hiç birinde oda yoktu. Hepimiz İzmir’e bağlıydık. Türk Veteriner Hekimler Birliği’ne müracaat ettik ve Aydın Veteriner Hekimler Odası’nı kurduk. Kurucu üyelerindenim. Şuanda Oda Başkanlığını yürütüyorum.

Aydın ÖZEL : Sayın başkanım peki odanın faaliyetleri hakkında bilgi verirmisiniz?

Muharrem UÇMAKLIOĞLU : 1994’ten beri Aydın’da hizmet veren odamız 430 civarı üyemiz bulunmakta her yıl mezun olan arkadaşlar ile beraber üye sayımız artmaktadır.

Meslektaşlarımızın hak ve menfaatini arıyoruz. Onların çalışma şartlarını, koşullarını kontrol ediyoruz. Meslektaşlarımızın; kamuda özel sektörde olsun özlük haklarının düzenlenmesiyle ilgili çalışmalar, hayvan sahipleriyle veya işletme sahipleriyle olan problemlerinde onlara sahip çıkıyoruz. Hukuki destek ihtiyaç olursa yardımcı oluyoruz.

Meslektaşlarımızın eğitimleri için odamızda kurslar düzenliyoruz. 2013 yıllından beri düzenlediğimiz bu kurslara 420 Veteriner Hekime eğitim verdik. Kurslarda Adü Veteriner Fakültesinden Hocalar, TARVET den uzmanlar ile odamız tecrübeli üyeler vermektedir. Kurslarımız Türkiye çapında olduğu için diğer illerden çok sayıda müracaat alıyoruz. 5 gün süren kurslarımız sayesinde Aydın’ın turizmine de katkı sağlamış oluyoruz.

Aydın ÖZEL : Sayın başkanım gazetemizi şuan okuyan genç meslektaşlarınıza hangi kurslar olduğunu anlatabilirmisiniz?

Muharrem UÇMAKLIOĞLU : Tabiki.  Meslektaşlarımızın çalışma hayatlarında yardımcı olan kurs programları düzenliyoruz. Bunlar;

Pet Hayvanlarına Yönelik ; verdiğimiz kurslar. Pet Shoplar ve Barınaklarda Veteriner Hekim bulundurmak zorundadır. Buralarda bulunan hayvanların özel bakım ve tedavi istekleri olduğu için meslektaşlarımızın burada karşılaşacakları sorunlar ile ilgili kurs veriyoruz.

Suni Tohumlama Kursu; Sınırlar içerisinde bunu yapabilmek için veteriner hekimlerden suni tohumlama belgesi isteniyor ve bunu zorunlu koşuyor en çok düzenlediğimiz ve meslektaşlarımızın yoğun talep ettiği kurs. Suni tohumlama kurslarında Veteriner Hekimler uzmanlaşıyorlar.

Hasip Belgesi, Bu konuda Aydın Veteriner Hekimler Odası olarak , ISO 17000 ISO 19000 ISO 22000, iç denetçilik, dış denetçilik ile ilgili kurslarını düzenliyoruz.. Gıda sektöründe çalışacak arkadaşlarımızın altyapılarını hazırlıyoruz.

Bunların dışında üyelerimizden talep gelmesi durumunda ihtiyaçlar doğrultusunda kurslar açılabilir. Mevcut kurslar diğer görüş ve önerileri için meslektaşlarımızı odaya bekliyorum.

Aydın ÖZEL : Sayın başkanım ilgi alaka ve değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederiz. Son olarak neler demek istersiniz?

Muharrem UÇMAKLIOĞLU: Değerli AYDIN ÖZEL okurları ve meslektaşlarım. Veteriner Hekimler Odası olarak Türkiye’mizin daha iyi yerlere gelmesi için çalıştığımızı, meslektaşlarımızın yalnız olmadıklarını oda ile bağlarını her zaman sıcak tutmalarını istediğimi bilmelerini istiyorum. Çok teşekkür ederim.

Haber : Serhat ERDEMGİL

muharremucmaklioglumanset.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8084 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim