• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKKUYU’DAN MERSİNLİ ÇOCUKLARA COŞKU DOLU  23 NİSAN KUTLAMASI
24 Nisan 2019 Çarşamba 11:16

AKKUYU’DAN MERSİNLİ ÇOCUKLARA COŞKU DOLU 23 NİSAN KUTLAMASI

Akkuyu Nükleer A.Ş. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Mersin’in Gülnar İlçesi ile Büyükeceli Mahallesi’nde çocuklarla birlikte kutladı.

 

Akkuyu Nükleer A.Ş. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Mersin’in Gülnar İlçesi ile Büyükeceli Mahallesi’nde çocuklarla birlikte kutladı. Çocuklar kurulan oyun alanlarında düzenlenen etkinliklerle gönüllerince eğlendi. Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından Gülnar Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan organizasyonunda spor yarışmaları, müzikal ve tiyatro gösterileri, palyaço ve animatörlerin performansları da yer aldı.

 

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom tarafından Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS’nin Mersin’de inşası devam ediyor. Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Mersin’in Gülnar İlçesi ile Büyükeceli Mahallesi’nde iki farklı etkinlik düzenlendi. Gülnar Şehir Stadyumu’nda düzenlenen etkinliğe Gülnar Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar, Gülnar Kaymakamı Mustafa Ayvat, Gülnar Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, Gülnar Jandarma Komutanı Vekili Olcay Cingöz ve Gülnar Emniyet Amiri Ozan Budak katıldı. Gülnar Şehir Stadyumu’nda 2 bin kişinin katıldığı kutlamalarda farklı okullardan gelen çok sayıda çocuk, yarışmalar ve özel oyun alanlarında keyifli vakit geçirdi. 

 

Tam bir şenlik havasında geçen 23 Nisan kutlamalarında, palyaçolar ve maskotlar ile müzikten dansa, spordan sahne gösterilerine kadar birçok renkli etkinlik çocuklar ve aileleriyle buluştu. Dağıtılan balon, bayrak ve elma şekerleri ile çocukların mutluluğu daha da arttı.

Törende konuşan Gülnar Kaymakamı Mustafa Ayvat, çocukların toplumun geleceği olduğunu söyledi. Ayvat, cocukların, milletin umudu olduğunu belirterek bu keyifli etkinlikten dolayı Akkuyu Nükleer A.Ş. yöneticilerine teşekkür etti.

 

Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı armağan etmiştir. Cumhuriyetimizin geleceğini gençlere ve çocuklara emanet ederek onlara bu bayramı yâd etmiştir. Bugün burada Atamızın bıraktığı emanetlere sahip çıkıyoruz” dedi.

 

Akkuyu Nükleer A.Ş. Mersin Bilgilendirme Merkezi Başkanı Eyyup Lütfi Sarıcı da, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı geleceğimizin mimarı çocuklarımız ile birlikte kutladık. Akkuyu Nükleer A.Ş. olarak kıymetli çocuklarımızın yüzünün gülmesi bizler için çok değerli. Yarınlarımızın aydınlık yüzü gençlerimizin, çocuklarımızın huzur ve refah içerisinde yaşadığı bir gelecek temenni ediyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Büyükeceli İlköğretim Okulu’nda 200’den fazla kişinin eşlik ettiği bayram etkinliklerine Büyükeceli Muhtarı Serdar Sarı, Büyükeceli İlköğretim Okulu Müdürü Salih Karaca ve Büyükeceli Ortaokulu Müdürü Erdinç Gücük katıldı.

 

Masal kahramanları, köpük ve sihirbazlık gösterileri ile halat çekme, çuval yarışı, yüz boyama ve sandalye kapmaca gibi eğlenceli oyunlarla çocukların mutluluğunu paylaştı. Aynı zamanda çocuklar, palyaço ile keyifli anlar yaşadı.

 

Büyükeceli İlköğretim Okulu Müdürü Salih Karaca, “Türkiye Büyük Millet Meclis’imizin kuruluşunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutladık. Akkuyu Nükleer A.Ş. ekibine renkli görüntülere sahne olan keyifli etkinlikleri için çok teşekkür ederiz. Çocuklarımızın mutlulukları bizler için çok kıymetli. Onların gülen yüzleri Türkiye’mizin geleceğini aydınlatıyor” diye konuştu.

Haber : Helin ÖDEN

1556090035_6.jpg1556090052_4.jpg1556090052_11.jpg1556090068_13.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 770 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim