• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANNELER GÜNÜ’NDE, CEREBRAL PALSY’Lİ ÇOCUKLARA UMUT OLUN!
07 Mayıs 2019 Salı 12:32

ANNELER GÜNÜ’NDE, CEREBRAL PALSY’Lİ ÇOCUKLARA UMUT OLUN!

Hediyenizi bu yıl iyiliğe dönüştürerek, Cerebral Palsy’li çocukların özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine ulaşmalarına destek olmak için “Anneler Günü Sertifika Bağışı” seçeneği yayında!

Hediyenizi bu yıl iyiliğe dönüştürerek, Cerebral Palsy’li çocukların özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine ulaşmalarına destek olmak için “Anneler Günü Sertifika Bağışı” seçeneği yayında! Anneler Günü’nde, anneniz adına bağış yaparak, Cerebral Palsy Türkiye’nin dijital sertifikalarından birini en sevdiğinize hediye edebilirsiniz.

 

Cerebral Palsy, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla çocuk Cerebral Palsy tanısı alıyor. Cerebral Palsy'lilerin yaşam boyu ihtiyaç duydukları özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine kavuşmalarını sağlamak ve toplumda farkındalık yaratmak için faaliyetlerde bulunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye, duyarlı bireyleri, hediyeye alternatif olarak bağış yapmaya davet ediyor.

 

"İYİLİĞİ" HEDİYE EDEREK , siz de çocukların yüzündeki gülümsemeye ortak olmak için bagis.tscv.org.tr üzerinden “Sertifika Bağışı”nı ve “Anneler Günü”nü seçebilirsiniz.

 

Dijital sertifika edinmek isteyenler için minimum bağış tutarı 50 TL olarak belirlendi. Dijital sertifikanızı kendi e-posta adresinize yönlendirip basımını yaparak hediye edebilir, bu anlamlı günde en nadide duyguları paylaştığınız anneniz ile “duyarlılığı” paylaşabilirsiniz. Dijital bağış sertifikanızı sevdiklerinize çok güzel bir sürpriz yapmak üzere e-posta olarak da iletebilirsiniz.

 

Cerebral Palsy Nedir ?

Cerebral Palsy, dünyada 17 milyon kişide görülen, gelişimini tamamlamamış beyinde doğum öncesi, sırası ve doğum sonrasında meydana gelebilecek, çocuklukta en sık rastlanan fiziksel engellilik durumu olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde her gün 16’dan fazla bebek Cerebral Palsy’li olarak dünyaya gözlerini açıyor. Bu demek oluyor ki Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla çocuk Cerebral Palsy tanısı alıyor. Hareket bozukluğu ile birlikte görme, işitme, algılama sorunları ve epilepsi gibi farklı durumlar da eşlik edebiliyor. Cerebral Palsy’li her 4 çocuktan 1’i konuşamıyor, 3 çocuktan 1’i yürüyemiyor, 2 çocuktan 1’i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1’inin epilepsisi bulunuyor. Cerebral Palsy’li çocukların ömür boyu özel eğitim ve rehabilitasyon görmesi gerekiyor. Erken tanı ve tedavi ile iyi gelişmeler sağlanabiliyor.

Haber : Helin ÖDEN

1557139313_cpt_anneler_gunu_2.jpg1557139360_cpt_anneler_gunu_3.jpg1557214368_anne_cpt.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 721 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim