• Aydın29 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arçelik A.Ş. Bir Kez Daha Ar-Ge Lideri
11 Aralık 2016 Pazar 20:59

Arçelik A.Ş. Bir Kez Daha Ar-Ge Lideri

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu sene beşincisi düzenlenen ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nda, Arçelik A.Ş. bu sene de Ar-Ge Liderliği Ödülü’nü kimseye kaptırmadı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu sene beşincisi düzenlenen ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nda, Arçelik A.Ş. bu sene de Ar-Ge Liderliği Ödülü’nü kimseye kaptırmadı. Ödülü Arçelik A.Ş. adına Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu aldı.

 

Arçelik A.Ş., Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu sene beşincisi düzenlenen ve 8-10 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Türkiye İnovasyon Haftası’na bu sene de stratejik partner olarak destek verdi. Ar-Ge ve inovasyon alanındaki başarısını her yıl aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle perçinleyen Arçelik A.Ş., bir kez daha Türkiye’nin Ar-Ge Lideri seçildi. Ödülü Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’den aldı.

 

Arçelik A.Ş., bugün Türkiye, Tayvan, İngiltere ve Portekiz’de toplam 11 Ar-Ge merkezi ve 1000’den fazla çalışana sahip Ar-Ge gücü sayesinde farklı coğrafyalardaki tüketicilerin yaşamlarına değer katacak ürünler geliştiriyor. Ar-Ge ekosistemini, ABD’de MIT ve Harvard gibi önde gelen üniversitelerin bulunduğu Boston ile genişleten şirket, uluslararası işbirliklerini güçlendirirken, üniversite, enstitü, start-up şirketlerin oluşturduğu teknoloji ekosistemine daha yakın olmayı hedefliyor.

 

Geliştirdiği tüm ürünlerindeki özgün teknolojileri patent başvuruları ile korumaya alan ve Türkiye’nin patent şampiyonu olan Arçelik A.Ş., Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün (WIPO) yayınladığı ve en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketlerin sıralandığı listede 78. sırada yer alarak, bu zamana kadar hem şirketin hem de Türkiye’nin ulaştığı en iyi dereceye sahip. Arçelik A.Ş., bugüne kadar 2500’ün üzerinde patent başvurusunda bulundu.

AydınÖzel

1481365269_arcelik-(1).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4881 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim