• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın Leman Kültür İşletme Müdürü Cengiz BİLGENOL Röportajı
08 Aralık 2016 Perşembe 21:13

Aydın Leman Kültür İşletme Müdürü Cengiz BİLGENOL Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT Aydın Leman Kültür İşletme Müdürü Cengiz BİLGENOL İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT Aydın Leman Kültür İşletme Müdürü Cengiz BİLGENOL İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Cengiz Bey kendinizi tanıtır mısınız?

Cengiz BİLGENOL : 14 Yaşımdan İtibaren Turizmde Çalışıyorum

Manisa Akhisarlıyım. İzmir Karşıyaka’da büyüdüm. 14 yaşımdan itibaren turizmde çalışıyorum. Çalıştığım şirketlerin şubelerinde çalıştım, yöneticilik yaptım. Aydın Forum AVM açıldığı dönemde Aydın’a geldim. Aydın’da kaldım. Burada evlendim. Eşim Aydınlı, eşim Aydınlı olunca bende Aydınlı oldum. Ailem hala Karşıyaka’da yaşıyor.

Emrullah TURGUT : Bu işe ilk nereden başladınız?

Cengiz BİLGENOL : Küllük Değiştirerek Başladım

İşe en tabanından başladım. Küllük değiştirmekten başladım. Sonra işi öğrendikçe adım adım ilerleyerek yöneticiliğe kadar yükseldim. Bugün işletme müdürlüğü yapmaktayım.

Emrullah TURGUT : Aydın’a gelmeden önce nerelerde çalıştınız?

Cengiz BİLGENOL : Uzun Yıllar Çeşme’de Çalıştım

Bodrum, Çeşme, İzmir, İzmir’in kıyı semtlerinde özellikle Çeşme’de çok uzun yıllar çalıştım. Çeşme’nin bir çok yerinde; Alaçatı, Ilıca, Dalyanköy hepsinde de çalıştım. Çalıştığım şirketin oralarda şubesi vardı, her sezon başka bir şubesinde çalıştım.

Emrullah TURGUT : Aydın’a gelmeden önce çalıştığınız şirket şubelerinde yöneticilik yaptınız mı?

Cengiz BİLGENOL : 5-6 Yıl Sir Winston Tea House’ta Çalıştım

En son Ege Üniversitesi’nin Sosyal Tesis bölümünde yönetici konumundaydım. Oradan İzmir menşeli Sir Winston Tea House adıyla bilinen şirkette 5-6 yıl çalıştım. Bunlarında Çeşme, Alaçatı şubelerinde çalıştım. Aydın, Denizli şubelerini ben açtım. Denizli’den sonra Aydın’a geri döndüm. Aydın’da evlendim ve burada kaldım. Kahve Diyarı’nın Aydın’daki şubelerinden birinde 1 buçuk yıl yöneticilik yaptım. Şuan da Aydın Leman Kültür’de yöneticilik yapıyorum.

Emrullah TURGUT : Sektördeki tecrübelerinize bakarak, sektörde başarı sağlamak için neler yapılmalı?

Cengiz BİLGENOL : Kalitenizden Ödün Vermeyeceksiniz 

Her işte olduğu gibi kalitenizden ödün vermeyeceksiniz. Kendinizden, kendi kurallarınızdan, kalitenizden ödün vermeyeceksiniz.

Emrullah TURGUT : Yöneticilik zamanlarınızda sizi zorlayan noktalar nelerdir?

Cengiz BİLGENOL : En Büyük Sıkıntımız Personel

Bizim sektör artık meslek olmaktan çıktı. Personel bulmak çok sıkıntı. Bulduğunuz personeli eğitmek ayrı bir sorun. Eğittiğiniz personeli elinizde tutup devamlılığını sağlamak çok zor. Sürekli aynı kadroya sahip olmak büyük sıkıntı. Bu konularda biz inanılmaz sorunlar yaşıyoruz. Özellikle Aydın için söylüyorum personel bulmakta zorlanıyoruz, bulduklarımızın devamlılığını sağlamakta çok zorlanıyoruz. En büyük sıkıntımız personel.

Emrullah TURGUT : Personeliniz öğrenci ağırlıklı mı yoksa bu işi meslek edinip yapanlar var mı?

Cengiz BİLGENOL : Yaptığımız İş Meslek Olarak Görülmüyor

Asıl problem o, bu işi kimse meslek olarak görmediği için kimse yapmak istemiyor. Kendi kadromuzda bu işi meslek edinip yapanlar var. Ama personel açığımızı kapatmak için öğrencilerle çalışıyoruz. En azından alt kadrolarımızdaki açığımızı kapatmak için öğrencilerle çalışıyoruz.

Emrullah TURGUT : Şuan Leman Kültür’de yöneticilik yapıyorsunuz. Burada gerçekleştirdiğiniz etkinliklerden bahseder misiniz?

Cengiz BİLGENOL : Kış Sezonu Konserlerimiz Oluyor

Yaz sezonunda hiçbir şey yapmıyoruz, yaz sezonumuz hareketli geçiyor. Kış sezonu geldiği zaman hafta içleri konserlerimiz oluyor. Hafta sonları bizim 3 senedir değişmez etkinliğimiz olan açık büfe kahvaltımız var.

Cengiz BİLGENOL : Açık Büfemizde 200 Çeşit Ürün Sunuyoruz

Aydın’da hiçbir otelin ya da hiçbir restorandın vermeyeceği şekilde açık büfe kahvaltımız var. 200 çeşide yakın bir ürün yelpazesiyle hareket ediyoruz. Açık büfemizde ne çıkan ürünlerin çeşidiyle ne de adediyle ilgili değişim olmadığı için her Pazar kendi rantını tutturdu.

Cengiz BİLGENOL : Buzz Kafa’da 7 Gün Canlı Müzik Yapıyoruz

Bunun dışında Buzz Kafa’da canlı müzik etkinliğimiz var. Geçen sezonlarda orada maç, parti vs organizasyonlarımız oluyordu. Bunları tamamen kaldırdık. Maç yayını vermiyoruz, partileri almıyoruz. Partiler için ayrı bir salonumuz var. Partileri orada düzenliyoruz. Buzz kafa haftanın 7 günü canlı müzik yapıyor. Hiçbir şekilde oranın programını bozmak niyetinde değiliz.

Cengiz BİLGENOL : Normal Müşterilerimize Kapılarımızı Kapatmadan Etkinlikler Yapıyoruz

Leman’da ise şu şekilde; içeride büyük bir salonumuz var, kapılarımızı normal müşterilerimize kapatmamak kaydı ile Leman’ın diğer kapalı salonlarında konser, parti, dans gecesi gibi organizasyonlar gerçekleştiriyoruz.

Cengiz BİLGENOL : Ocak’ın İlk Haftası Ali BARAN Konserimiz Var

Onun dışında yılbaşı gecemiz var. Ocak ve Şubat ayları sömestr boşluğunu geçtikten sonra çeşitli ünlü sanatçılarla görüşmelerimiz var. Ocak’ın ilk haftası Ali BARAN konserimiz netleşti. Ondan sonraki konserlerimiz için sanatçılarla görüşmelerimiz devam ediyor. Tarihler belli olmadığı için o konuda herhangi bir şey diyemeyeceğim.

Emrullah TURGUT : Benzer işletmeler daha sık konser gerçekleştiriyorlar. Leman Kütür o işletmelere nazaran daha geniş aralıklarla konser yapıyor. Bunun size artıları eksileri nelerdir?

Cengiz BİLGENOL : Müşterilerimizi Sıkmamak İçin Çok Sık Konser Düzenlemiyoruz

Biz çok sık konser yaparsak müşterimizi kasarız. Aydın belli bir merkez nüfusa sahip. Küçük bir merkez nüfusu var. Biz kendi müşterimizi boğarız düşüncesiyle hareket ettiğimiz için çok sık konser düzenlemiyoruz. Kendi Buzz Kafa ve Leman Kültür müşterimize değişiklik olsun.

Cengiz BİLGENOL : Havuz Kenarı Salonumuzu Etkinliklerde Kapatmıyoruz

Diğer işletmelerinki reklam vs bilemem ama biz o konuda da çok bir kazanç sağlamıyoruz, kötü de geçmiyor. Amacımız; var olan müşterimize değişiklik sağlamak. Bizim her gün gelen müşterimiz konser için başka bir işletmeye gitmesin yine bize gelsin. Asla kapı müşterimize salonumuzu kapatmıyoruz. Bizim havuz kenarı salonumuzu ne parti, ne konser hiçbir şeye kapatmayız.

Emrullah TURGUT : Baktığımız zaman Aydın’ın en rahat mekanına sahipsiniz.

Cengiz BİLGENOL : Avantajları Değerlendiriyoruz

Ulaşımı rahat, merkezde, park sorunumuz yok. Yerleşke yakın ama kendi içinde uzaklığı var. Çok büyük bir parkın içinde olması ve alanın çok büyük olması bize her türlü imkanı sağlıyor. Çevremizdeki alışveriş merkezinin veya diğer kurumlarının otoparklarının yanımızda olması, merkeze yakın olması bize bir avantaj sağlıyor. Bizde bu avantajları değerlendiriyoruz.

Emrullah TURGUT : Bu sektörde önemli bir geçmişiniz var. Geçmişinize dayanarak kendi yerinizi açmak gibi bir planınız var mı?

Cengiz BİLGENOL : Herkes Patron Olamaz, Herkes İşçi Olamaz

Herkes kendi bildiği işi yapacak diye bir şey var. Bana göre herkes patron olamaz, herkes işçi olmaz. Şuan özel sektörde çalışmaya devam ediyorum. Kendi yerimi açmak gibi bir düşüncem yok. 

Emrullah TURGUT : Sunum yapmak için veya farklı organizasyonlar için talepler oluyor mu?

Cengiz BİLGENOL : Sunumlar, Organizasyonlarımız İçin Küçük Salonlarımızı Kullanıyoruz

İlaç firmalarından bu talepleri çok alıyoruz. Onların sunumlarını, toplantılarını gerçekleştiriyoruz. Hastanelere veya doktorlara olan ilaç veya cihaz sunumlarını gerçekleştirmelerinde yardımcı oluyoruz. Bunlar için zaten küçük salonlarımız var buralar da gerçekleştiriyoruz.

Cengiz BİLGENOL : Ucuzda Değiliz, Pahalıda Değiliz

Dans okullarının dans gecelerini yapıyoruz. Konserlerimizi yapıyoruz. Grup yemekleri, parti yemekleri, şirketlerin yemekleri yapılıyor. Bunlarda ne kendimizi ne de kişileri zorlayacak fiyatlar olmamasına dikkat ediyoruz. Ucuzda değiliz, çok pahalıda değiliz. Hiçbir zaman ne sunulan yemeklerin, ne verilen hizmetin, ne verilen ürünlerin kalitesinden ödün vermeden onların isteklerine cevap veriyoruz.

Emrullah TURGUT : Müşterilerinize sunmuş olduğunuz kampanyalarınız var mı?

Cengiz BİLGENOL : 9 Liraya Sınırsız Spagetti

Mesela öğrencilere yönelik sınırsız spagetti diye bir kampanyamız var. 9 liraya öğlen 12:00 ile akşam 19:00 arası istediği kadar yiyebilir. Bu öğrencilerin dikkatini çekti, çekmeye de devam ediyor.

Cengiz BİLGENOL : Duyan Lise Öğrencileri Öğlenleri Gelip Spagetti Yiyor

İzmir Alsancak’ta gördüğümüz bir uygulama, dikkatimizi çekti bizde uygulamaya başladık. Tanıtıma daha yeni başladığımız için henüz çok kişi tarafından bilinmiyor. Duyan lise öğrencileri bile öğlen gelip burada spagettisini yiyor.

Emrullah TURGUT : İşletme olarak yapmayı planladığınız değişiklikler var mı?

Cengiz BİLGENOL : Mobilyalarımızın Yüzlerinde Eskimeler Oldu

Sonuçta 4 yıla yakın bir işletmeyiz. Mobilyalarımızda yüz eskimesi var. Dekorasyon değişikliğine başladık. Geçen ay itibariyle mobilya değişikliklerine başladık. Bu bir kere de olmuyor. Mekanı kapatamıyoruz. Mekanı kapatamadığımız için grup grup değişikliklere başladık.

Cengiz BİLGENOL : Sırayla Mobilya Değişimlerine Başladık

Burada 1200 kişilik mobilya var. Yazlık, kışlık olarak ayrı ayrı kullandığımız mobilyalarımız var. Yazın kullandığımız, şimdi kullanmadığımız mobilyalarımızı şimdi değişime gönderdik. Onlar geldiğinde yaza doğru kışın kullandığımız mobilyalarımızı değiştireceğiz. Kullanır durumda olduğumuz için tek seferde yapamıyoruz.

Cengiz BİLGENOL : Isıtma Alanına Yatırımlarımız Oldu

 Isıtma alanında yatırımlarımız oldu. Masa ayakları ısıtıcıları, infrared ısıtıcılar, ufolarla ilgili ciddi yatırımlarımız oldu. Bu ısıtıcılar büyük külfet içeren materyaller. Bunları alırken de dikkate aldığımız şeyler enerjiyi tasarruflu kullanmak.

Emrullah TURGUT : Çocuklar için oyun alanınız vardı. Bu uygulamaya tekrar devam edilecek mi?

Cengiz BİLGENOL : Oyun Alanımızı Tekrar Kullanıma Açacağız

Oyun alanımız dışarıdaydı. Kış dolayısıyla kaldırdık. Mart, Nisan aylarında gerekli izinleri tamamladıktan sonra tekrar oyun alanımızı kullanıma açacağız. 

Röportaj : Emrullah TURGUT

_dsc4153.jpg_dsc4170.jpgmanset-022.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6688 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim