• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın Ticaret Müdürlüğü Mart Ayı Çalışmaları
09 Nisan 2020 Perşembe 22:32

Aydın Ticaret Müdürlüğü Mart Ayı Çalışmaları

İl Müdürlüğümüzce Mart ayı içerisinde yapılan çalışmalar aşağıda belirtilmiştir.

        İl Müdürlüğümüzce Mart ayı içerisinde yapılan çalışmalar aşağıda belirtilmiştir.

A. Kooperatif ve Hal kayıt İşlemleri:

  •  

- Bir adet kooperatif kuruluşu yapılmıştır.

  1. Tüketici Şikâyetlerinin Değerlendirilmesi:

İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikâyetleri; 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Bakanlığımızca düzenlenen Yönetmelikler, Tebliğler ve Genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılmaktadır.

Ay içerisinde İl Müdürlüğümüze ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 9 adettir. Bu şikâyetlerden 5’i ayıplı mal ve hizmetlerden (klima, ATV motor, konut satış sözleşmesi, inşaat işleri, mobilya, ayıplı hizmet) 3’ü paket tur sözleşmesi ve 1’i taksitli satış sözleşmesinden oluşmuştur.

İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığınca ay içinde 10.03.2020 ve 24.03.2020 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapılmıştır. Söz konusu toplantılarda 6’sı tüketici lehine, 3’ü tüketici aleyhine, 5’i uzlaşma, 1’i görevsizlik olmak üzere toplam 15 adet İl Hakem Heyeti kararı alınmıştır. Ayrıca İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı tarafından tüketici şikâyetlerini incelemek üzere 1 bilirkişi görevlendirilmesi yapılmıştır. 

C. Ticari Elektronik İleti şikâyetleri:

       Ay içerisinde bakanlığımızın Ticari iletişim ve Ticari Elektronik İletiler Takip Sistemi (TİSS) üzerinden İl Müdürlüğümüze ulaşan 43 adet ticari elektronik ileti şikâyeti yapılmıştır. Ticari Elektronik İletiler Takip Sistemi üzerinden alınan 14 şikâyet işleme alınarak gerekli inceleme yapılmaktadır. Bu şikâyetlerden;

   - 18’i şikayet edilen firmaların merkezine gönderilmiştir.

   - 6’sı 6563 sayılı kanun kapsamında olmadığından dolayı sistem üzerinden Bakanlığa gönderilmiştir.

   - 5’i eksik bilgi ve kanun kapsamında olmadığından reddedilmiştir.

D. Piyasa Gözetimi ve Denetimi Çalışmaları:

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında İlimiz Efeler, Kuşadası, Nazilli, Germencik ve Çine İlçelerinde; 4 işyerinde 31 üründe fiyat etiketi ile 69 işyerinde 181 üründe ticari reklamlar ve  haksız ticari uygulamalar yönünden denetim yapılmıştır.

E. İdari Para Cezaları:

       6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında 1 işyerine aynı kanunun 54/1 maddesine aykırılık teşkil etmesi nedeniyle 415,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

F. Belgelendirme İşlemleri:

  a) Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında TTBS sistemi üzerinden ay içerisinde 8 başvuru yapılmıştır.

     - 3 adet işletmeye Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi düzenlenmiştir.

     - 2 adet işletmenin başvurusu yönetmelik şartlarına uymadığından onaylanmamıştır, 22 başvurunun işlemleri devam etmektedir.

  b) İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında İETTS sistemi üzerinden ay içerisinde başvuru yapan 2 işletmenin işlemleri devam etmektedir.

Bu haber toplam 868 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim