• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYDIN TKDK 2016 YATIRIMLARI TAMAMLANIYOR
21 Aralık 2016 Çarşamba 17:29

AYDIN TKDK 2016 YATIRIMLARI TAMAMLANIYOR

“Üretim Sizden, Destek Bizden” anlayışıyla 2013 yılından itibaren ilimizde uygulanmaya başlayan AB Kırsal Kalkınma - IPARD - Programı’nın 1. bölümü 2016 yılı Aralık ayı sonunda tamamlanıyor.

TARIMSAL YATIRIMLAR İÇİN YENİ BİR DESTEK KAPISI OLAN

“AYDIN TKDK 2016 YATIRIMLARI TAMAMLANIYOR,

YENİ IPARD II PROGRAMI BAŞLIYOR !!!

 “Üretim Sizden, Destek Bizden” anlayışıyla 2013 yılından itibaren ilimizde uygulanmaya başlayan AB Kırsal Kalkınma - IPARD - Programı’nın 1. bölümü 2016 yılı Aralık ayı sonunda tamamlanıyor.

IPARD Programı, kırsal alanda sadece tarım ve hayvancılık değil, çevre, turizm, sanayi ve enerji gibi oldukça geniş bir yelpazeyi kapsayan, tarımsal yatırımların desteklenmesi ve yönlendirilmesi, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, istihdamın artırılması ve yerel kalkınma stratejilerinin harekete geçirilmesini amaçlayan bütüncül bir yaklaşımı benimsemektedir.

Konu ile ilgili açıklama yapan TKDK Aydın İl Koordinatörü Mustafa BOZKURT; IPARD I programı kapsamında İl Koordinatörlüğünce kabul edilen tüm projelerin gerçekleşmesinde sona yaklaşıldığını ve yatırımcılara yapılacak destek ödemelerinin 2016 yılı Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacağını ve yeni programın başlayacağını söyledi.

PROJE SAYISI         : 117

YATIRIM TUTARI : 127 Milyon TL

DESTEK TUTARI   : 64 Milyon TL

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörlüğü tarafından 2013, 2014, 2015 ve 2016 yılları içerisinde Aydın ilimizde proje kabulleri gerçekleştirildiğini söyleyen İl Koordinatörü Mustafa BOZKURT;  IPARD 1 sürecinde yatırım tutarı 127 milyon TL olan

  • Et ve süt hayvancılığı,
  • Turizm (otel vb. konaklama tesisi),
  • Meyve ve sebze işleme ve pazarlama (soğuk hava deposu),
  • Süt ve et işleme ve pazarlama (mandıra süt tozu üretim tesisi ve et kombinası),
  • Yerel ürünler ve mikro işletmeler (çam fıstığı işleme ve zeytinyağı fabrikası),
  • Arıcılık ve tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği

gibi sektörlerde, 117 proje ile sözleşme imzalandığını ve bu projelerin tamamlanma aşamasına gelindiğini ve yatırımcılara 2016 Aralık ayı sonuna kadar ödenecek destek tutarının ise 64 milyon TL’ yi bulacağını belirtti.

IPARD II PROGRAMI İLE YENİ DESTEKLER GELİYOR !!!

İl Koordinatörü BOZKURT, ayrıca; IPARD I programımın tamamlanmasını takiben 2020 yılına kadar sürecek olan yeni IPARD II programının da uygulanmaya başladığını, IPARD II programı ile yeni sektörlerin desteklendiğini ve destek oranlarında artışlar olduğunu,  desteklenen bu sektörlerdeki tüm potansiyel yatırımcıların proje çağrı dönemlerini iyi takip etmelerini ve Aydın ekonomisine ivme kazandıracak yeni projeler için kuruma beklediklerini söyledi.

AydınÖzel

cats-002.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1438 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim