• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER'den İŞKUR açıklaması.
07 Nisan 2020 Salı 01:15

Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER'den İŞKUR açıklaması.

Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER'den İŞKUR açıklaması.

Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER'den İŞKUR açıklaması.

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı ülkemiz genelinde mücadele tüm alanlarda başarıyla sürdürülmektedir.

            Bu kapsamda Aydın ilimizde de Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında toplantılar yapılarak kararlar alınmakta ve uygulanmaktadır. İlimizde koronavirüs salgını ile mücadele başarıyla yürütülmektedir.

Hükümetimizin aldığı kararlar doğrultusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, Covid 19 salgın durumundan vatandaşlarımızın işten çıkarılmasını engelleyebilmek için 16 Mart tarihinden itibaren Kısa Çalışma Ödeneği başvuruları İŞKUR tarafından alınması kararlaştırılmıştır.

Aradan geçen 3 haftalık süreçte,  Aydınlı hemşerilerimiz Kısa Çalışma Ödeneğine yoğun ilgi göstermiş, 3986 firma 25820 çalışanı için Kısa Çalışma Ödeneği talebinde bulunmuştur. Onaylardan sonra çalışanlarımıza 3 Ay boyunca maaş desteği sunulacaktır.

Vatandaşlarımızı bu zor günlerde yalnız bırakmamak, maddi endişelerle uğraşmasını engellemek için başvuruların alınmaya başlandığı günden itibaren mesai saatlerimiz arttırılmış hafta sonu da mesaiye devam edilerek, 3605 firmanın talebi İş Teftiş Kuruluna iletilmiştir. 381 firma da evrakları tamamlandıktan sonra iletilecektir.

Bu süreçte Aydın İŞKUR tarafından işverenlerimizin tüm sorularına cevap verilmiş, başvuru aşamaları tek tek incelenip, en doğru şekilde başvuru yapmaları sağlanmıştır. İşverenlerimizle birlikte gösterilen bu özen sayesinde yapılan başvuruların kabul oranının oldukça yüksek olduğu görülmektedir.

Hiç bir çalışanı ve işvereni mağdur etmeden maaş ödemeleri 5 Mayıs’ta çalışanların şahsi hesaplarına aktarılacaktır.  Bu sayede hiç kimse evinden çıkmadan maaşını almaya devam edecektir.

Teftiş Kurulu, bugün itibari ile 278 başvurumuzu sonuçlandırmış ve bu başvurulardan 269 tanesine Kısa Çalışma Ödeneği bağlanmasını uygun görmüştür.

Henüz Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmamış işverenlerimizin, ihtiyaç duymaları halinde başvuru yapmalarının önünde hiç bir engel bulunmamaktadır.

Aydın Valiliği olarak Devletimiz, Hükümetimiz ve Milletimizle bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza inanıyor, tüm hemşerilerimize her şeyden önce sağlık ve esenlikler diliyoruz.

Bu haber toplam 824 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim