• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYDINLI YARDIMSEVERLER ‘ASKIDA SU FATURASI’NA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR
20 Mayıs 2020 Çarşamba 17:40

AYDINLI YARDIMSEVERLER ‘ASKIDA SU FATURASI’NA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

"İyilik bulaşıcıdır" diyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun hayata geçirdiği “Askıda Su Faturası” uygulaması ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına yetişti.

2 bin fatura ödendi

"İyilik bulaşıcıdır" diyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun hayata geçirdiği “Askıda Su Faturası” uygulaması ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına yetişti. Yardımseverlerin büyük ilgi gösterdiği uygulamada şimdiye kadar 2005 fatura (134 bin 343 TL) askıdan alınıp ödendi.

Sistem nasıl işliyor?

Aydın Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilen ve hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturan sisteme https://eaboneislemleri.aydinaski.gov.tr/fatura adresinden ulaşılabilirken uygulamanın iki ayağı yer alıyor.

Bunlardan ilki, ödeme güçlüğü çeken vatandaşların faturalarını bıraktıkları alan. Burada Büyükşehir Belediyemiz tarafından sisteme eklenen ödeme güçlüğü çeken aboneler titizlikle seçiliyor. Daha önce Büyükşehir Belediyemizden sosyal yardım talebi onaylanmış tüm başvuru sahipleri sisteme su faturalarını bırakabilirken başvuruda bulunmamış olan ihtiyaç sahipleri de 444 13 40 numaralı telefondan yeni kayıt oluşturabiliyor. Bu ihtiyaç sahipleri de hızlı yürütülen süreç sonunda su faturalarını askıya bırakabiliyor.

Veren el alan eli görmüyor

Uygulamanın ikinci ayağını ise askıdaki su faturaların hayırseverser tarafından ödenmesi oluşturuyor. Yine https://eaboneislemleri.aydinaski.gov.tr/fatura adresinden yapılabilen işlemlerle hayırsever vatandaşlar askıdaki istedikleri kadar su faturasını seçerek ödeme işlemini gerçekleştirebiliyor.

Askıdaki faturalarda ihtiyaç sahiplerinin hiçbir bilgisi paylaşılmazken böylelikle veren elin alan eli görmediği bir dayanışma ve imece ortamı oluşturulmuş oldu.

Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun özel talimatıyla hayata geçirdiğimiz projenin büyüyerek gelişeceğine yürekten inanıyoruz. Çünkü "iyilik bulaşıcıdır." Şuana kadar sistemden fatura alıp ödeme yapan hayırsever vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.                      

                                                                          Evrim KARAKOZ

                                                             AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

                                                                           BAŞKAN VEKİLİ

evrim-karakoz-001.jpg

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim