• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN Gazeteciler İle Buluştu
11 Kasım 2016 Cuma 16:50

AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN Gazeteciler İle Buluştu

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, basın mensupları ile bir araya gelerek Aydın Ticaret Odası ve Aydın gündemini değerlendirdi.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, basın mensupları ile bir araya gelerek Aydın Ticaret Odası ve Aydın gündemini değerlendirdi.

Paşabahçe Restauran’ta Hakan Ülken’in başkanlığında düzenlenen basın toplantısına AYTO Başkan Yardımcıları Coşkun Cerit, M. Fatih Erkul, Yönetim Kurulu Üyeleri Ergün Evran, Sertuğ Yakan, M. Nuri Tuncal, Şenol Bakış, Ufuk Hüseyin Devrim ve Denizhan Sandıklılı katıldı.

Aydın’da ulusal basın ve yerel basın temsilcilerinin karşısına çıkan Başkan Hakan Ülken, toplantının özel bir gündem dahilinde olmadığını belirterek Aydın’ın erklerinden biri olan basın ile bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak istediklerini ifade etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Ülken, Aydın Ticaret Odası ve Aydın gündemine dair soruları yanıtladı.

Aydın ve odayla ilgili karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı toplantının en önemli gündem maddesi yapımına başlanan AYTO’nun yeni hizmet binası oldu. Mimarlar Odası’nın katkıları ile düzenlenen proje yarışmasının sonuçlanmasının ardından geçtiğimiz aylarda Aydın Ticaret Odası üyelerinin katıldığı ihale sonuçlanmış ve 5 milyon 363 bin lira teklifle ihaleyi Krom İnşaat kazanmıştı.

AYTO Yeni Hizmet Binası, Aydın’ın Ruhunu Taşıyacak Bir Bina Olacak

27 Eylül 2016 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Ilıcabaşı Mahallesi’nde AYTER alanında yapılacak olan AYTO yeni hizmet binasının özellikleri hakkında bilgi veren Başkan Ülken, yeni  hizmet binasının 5.500 m2 civarında bir alana sahip olacağını, bunun %90 lık kısmının da Aydın Ticaret Odası üyelerinin kullanımına yönelik alanlardan oluştuğunu kaydetti.

Özellikle yeni iş kuran genç girişimcilere yönelik 3’er aylık periyotlarda ofis tahsis edileceğini kaydeden Başkan Ülken, “ Genç girişimcilerimizi yeni ticari hayatlarında desteklemek adına 3’er aylık periyotta “Şirket Sizden Ofis Bizden” diyerek  kendilerine toparlayana kadar ofis tahsis edeceğiz. Üyelerimize ve Aydınlılara yönelik, vip toplantı salonları, çalışma ofisleri ve konferans salonları yapacağız. Üyelerimize ve Aydın’a hizmet veren TSE, TKDK,  KOSGEB gibi alanlara hizmet alanları oluşturacağız. Aydın’da ihracatçılarımız için Eximbank’ın olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapacağız.  Yeni hizmet binamızı çok kapsamlı bir plan dahilinde bitirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Aydın Ticaret Odası yeni hizmet binası temel atma töreninin Aralık ayı içerisinde yapılmasının planlandığını söyleyen Başkan Ülken,  binanın mimari özellikleri hakkında da bilgi verdi. “Yeni hizmet binamızda Aydın’ın ruhu olsun istedik. Bunun için de Aydınoğulları Beyliği’nin mimari özellikleri dahilinde talebimizi Mimarlar Odası’na ilettik, çalışma sonucunda binamızın mimari projesi belirlendi.” diye konuştu.

Aydın’da Yöresel Ürün Satış Noktaları Olmalı

Aydın Ticaret Odası hizmet binasında yöresel ürünler ile ilgili bir alan tahsis edilecek mi şeklindeki soruyu yanıtlayan Başkan Ülken, “Biz binamız içinde tahsis edeceğiz  ancak bunun yeterli olmayacağını düşünüyorum, Aydın’ın yöresel ürünlere ait satış noktaları ana arter üzerinde daha geniş bir alanda olmalı. Aydın olarak buna ihtiyacımız var. ” dedi.

Jeotermal Konusunda Aydın’ın Bir Araya Gelmesi Lazım

Aydın’ın jeotermal enerji sorunu ile ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Ülken, “ Aydın jeotermal enerji sorunu ile ilgili muhakkak bir araya gelmeli. Büyükşehir Belediyesi, bu konuda 1 Milyon TL bütçe ayırmıştı, bununla bilimsel bir rapor hazırlandığında taraflardan biri itiraz edebilir. Ancak Büyükşehir Belediyesi 1 milyon TL katkı koyarsa, Aydın Valiliği’de 1 Milyon TL katkı koymalı, yine aynı şekilde bizler yani Odalar ve sivil toplum kuruluşları da katkı koyarak bir platform oluşturulabilir. Bu platformda jeotermal enerji üreten firmalarda para koymadan temsilci göndermeli. Bu doğrultuda da bilimsel bir rapor oluşturulup ona göre de bir eylem planı hazırlanır. Kimse de itiraz edemez hale gelir.   Aydın’ın jeotermal enerji problemi ancak bu şekilde çözülebilir.” dedi.

Bizim bir “Aydın Aklı”mız olmalı

Başkan Ülken’in “Aydın’ın Bir Yoklar Şehri” olduğuna dair söylemini hatırlatan basın mensuplarına karşılık olarak Başkan Ülken, “Aydın günden güne gerilemektedir. Aydın’ın gelişmesi için Aydın’a havaalanı şart, fuar alanı şart, sağlık serbest bölgesi şart, özel üniversite şart,  termal sağlık ve daha birçok alanda yatırım, jeotermal enerji ile ilgili bir çalışma şart. Bunların oluşması için de Aydın’ı yöneten erklerin de bir araya gelmesi ve acilen ortak bir “Aydın Aklı oluşturmamız gerekmektedir.”dedi.

Aydın’ın gelişimine yönelik Aydın Ticaret Odası’nın “Aydın Çıldır Havaalanı” talebinin bir sembol haline geldiğini ifade eden Başkan Ülken, Aydın Çıldır Havaalanı,  ile ilgili son  olarak Bahreyn ve Hindistan ziyaretlerinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile yaptığı görüşmeleri değerlendirdi.

Aydın Ticaret Odası’nın yeni projelerinden de söz eden Başkan Ülken, Aydın Ticaret Odası olarak önümüzdeki günlerde ilçelerde AYTO üyelerine yönelik özel toplantılar düzenleneceği o ilçe de kamu kurum ve kuruluşları ve  üyelerin bir araya gelerek her ilçe için özel bir çalışma yapılacağını sözlerine ekledi. 

Devamı Gelecek..

Haber : Cemal DABANSIZ

unnamed-(10)-003.jpgunnamed-(1)-016.jpgunnamed-017.jpgunnamed-(2)-014.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1662 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim