• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYTO’DAN GENİŞLETİLMİŞ MESLEK KOMİTESİ TOPLANTISI
20 Ağustos 2020 Perşembe 14:49

AYTO’DAN GENİŞLETİLMİŞ MESLEK KOMİTESİ TOPLANTISI

AYTO’dan Koronavirüs Salgını Nedeniyle Faaliyetleri Duran ve Gelir Kaybı Yaşayan Üyeleri için Genişletilmiş Meslek Komitesi Toplantısı

Aydın Ticaret Odası 16. ve 17. Meslek Komitesi bar, nargile kafe ve yurt işletmecisi üyeleri ve 6., 7., ve 13. Meslek komitesi  özel okul, öğrenci servisleri ve kırtasiyeci üyelerinin katılımıyla AYTO M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda, Genişletilmiş Meslek Komitesi Toplantıları gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetleri duran ve gelir kaybı yaşayan bar, nargile kafe ve yurt işletmecisi üyeleri ve özel okullar, öğrenci servisleri ve kırtasiyeci üyeleri için olmak üzere iki ayrı grup olarak gerçekleştirilen toplantılarda AYTO Başkanı Hakan Ülken’in başkanlığında ilgili sektörlerin koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerinin durduğu süreçte yaşadıkları sorunlar, talep ve beklentiler istişare edildi.  Toplantıda genel sektör sorunlarının yanı sıra, okulların açılması tarihinin özel yurt, kırtasiyeci ve öğrenci servisi işletmecilerine etkisi, can suyu kredilerinin arttırılması ve bir yıl sonra ödemeli kredilerin çıkarılması, öğrenci servisi km- fiyat değişiklikleri gibi birçok sektöre özgü spesifik sorun görüşüldü.

Üyelerin sorunları ve çözüm önerileri birebir dinlendikten sonra, AYTO Başkanı Hakan Ülken toplantıda görüşülen noktalar hususunda AYTO Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite üyeleri temsilcilerince gerekli çalışmaların yürütüleceğini dile getirerek, “ Aydın Ticaret Odası olarak salgın sürecinin başından bu yana hem gerekli tedbirlerin alınması hem de üyelerimizin küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs salgınından ekonomik olarak en az hasarı almaları amacıyla gerek üyelerimizin sorun ve taleplerinin ilgili kurum ve makamlara iletilmesi gerekse kamu ve özel bankalar ile kredi görüşmeleri başta olmak üzere elimizden geleni yapıyoruz. Bugün bu toplantıda görüşülen sorun ve taleplerin meslek komitesi temsilcilerimiz ile valilik başta olmak üzere ilgili makam ve kuruluşlara gidilerek iletilmesi ile kalmayıp başta üst kuruluşumuz TOBB öncülüğünde başta T.C. İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi ilgili bakanlık birimlerine yazılı olarak da iletilmesini sağlayacağız. Bu süreçte üyemizin sesi olmaya çalışıyoruz. Başta belirttiğim gibi şahsi telefonumdan her zaman sms veya arama yoluyla çekinmeden bana ulaşabilirsiniz. Sağlık başta olmak üzere, en kısa sürede ülke olarak bu zorlu süreci atlatmak dileğiyle” dedi.

1-(50).jpg

Bu haber toplam 4117 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim