• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAKKALLAR ODASINDAN VERESİYE DEFTERİ ÇAĞRISI
20 Nisan 2020 Pazartesi 23:24

BAKKALLAR ODASINDAN VERESİYE DEFTERİ ÇAĞRISI

Aydın Bakkallar Odası Başkanı İlyas SEÇKİN, Hayırsever İş Adamı ve Vatandaşlara Veresiye Defteri Kapatma Çağrısında bulundu.

Aydın Bakkallar Odası Başkanı İlyas SEÇKİN, Hayırsever İş Adamı ve Vatandaşlara Veresiye Defteri Kapatma Çağrısında bulundu.

Tüm hayırsever işadamı ve vatandaşlara çağrı : ZİMEM

Aydın Bakkallar Odası Başkanı İlyas SEÇKİN, Zimmet kelimesinin çoğul hali olan zimem borç anlamına gelmektedir. Zimem defteri de bu borçların yazılı hale getirildiği defter anlamına geliyor.
Osmanlı devletinden gelen ZİMEM geleneğinde zengin vatandaşlar, tanımadıkları bir dükkana girer ve vatandaşın veresiye defterindeki borçlarının tamamını veya bir kısmını öderlermiş. Borcunu ödeyemeyen bulunmazsa borç defterini açıp borçlulardan rastgele bazılarının borçları iş yeri sahibine ödenirdi. Hayır severlerin kendi isimlerinin bilinmemesini istemesi ve yapılan hayrın gizli kalmasını isteyenler için ZİMEM günümüze kadar bir gelenek olarak yaşatılmaktadır.
Aydın Bakkallar Odası Başkanı İlyas SEÇKİN, İşte bu bağlamda daha önce çağrıda bulunmamız üzerine bu Osmanlı döneminden gelen geleneğimiz ZİMEM'i Aydın lı hemşerilerimizden bekliyoruz.

Aydın Bakkallar Odası Başkanı İlyas SEÇKİN, Hayır doğru yere gitsin. Hayırsever kardeşlerimizden Bakkal arkadaşlarımızın veresiye defterlerini satın almaya davet ediyorum. Mahalledeki ihtiyaç sahiplerini en iyi mahalle esnafı bilir dedi.

ilyas-seckin---aydin-bakkallar-odasi-baskani.jpg

Bu haber toplam 2043 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim