• Aydın27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Balparmak Geleceğin Arıcılarını Yetiştiriyor
26 Aralık 2018 Çarşamba 10:45

Balparmak Geleceğin Arıcılarını Yetiştiriyor

Balparmak’ın, arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Balparmak Arıcılık Akademisi, eğitimlerine başladı. Akademi’nin Muğla-Ula’daki merkezinde gerçekleştirilen kış dönemi sınıf eğitimlerinin ardından Nisan ayında

Balparmak’ın, arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Balparmak Arıcılık Akademisi, eğitimlerine başladı. Akademi’nin Muğla-Ula’daki merkezinde gerçekleştirilen kış dönemi sınıf eğitimlerinin ardından Nisan ayında örnek arılıkta uygulamalı saha eğitimleri başlayacak.
 

 

Balparmak’ın, arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için kadınları ve gençleri sektöre kazandırmayı hedeflediği ve balın yanı sıra arısütü, polen, propolis gibi katma değerli arı ürünleri üretiminin artırılmasına destek olmak amacıyla kurduğu Balparmak Arıcılık Akademisi, eğitimlerine 3 Aralık tarihinde Muğla-Ula’daki yerleşkesinde başladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Meslek Yüksek Okulu Arıcılık Bölümü’nden, Dr. Öğretim Üyesi Ali İhsan Öztürk ve konuyla ilgili uzmanlar tarafından verilen eğitimler, Nisan ayına kadar devam edecek. Balparmak’ın, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın katkılarıyla (EBRD) hayata geçirdiği Arıcılık Akademisi’nin, üçer haftalık kış dönemi sınıf eğitimlerine, bugüne kadar 40 arıcı adayı katıldı.

 

Sınıf ve örnek arılıkta verilecek uygulamalı sınıf eğitimleri ise Nisan-Kasım 2019 tarihleri arasında üçer haftalık dönemler halinde yapılacak. Eş zamanlı olarak, Balparmak’ın gezici eğitim aracıyla köy ziyaretlerinde verilecek eğitimlerde, bal ve katma değerli arı ürünleri üretimi uygulamalı olarak gösterilirken, mevcut arıcıların bilgilerinin güncellenmesi de amaçlanıyor. Balparmak Arıcılık Akademisi web sitesi üzerinden sürdürülecek uzaktan eğitimler sayesinde, arıcılık konusundaki temel bilgilere her zaman ulaşma imkanı sunulacak.

 

Uzaktan ve/veya gezici eğitimlere katılan ve başarıyla tamamlayan herkese, Bal-Der (Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu) katılım sertifikası verilecek. Uzaktan eğitim ile birlikte uygulamalı sınıf eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylara ise ek olarak Balparmak tarafından arılı iki adet kovan hediye edilecek ve böylece arıcılığa ilk adımlarını atmalarına destek olunacak.

 

 

Balparmak hakkında:

Kurulduğu 1980 yılından bu yana bal sektörünün gelişimine öncülük eden ve uzun yıllardır sektörün lideri olan şirket, 300’ün üzerinde çalışanı ve bugün bünyesinde bulundurduğu Balparmak, Balkovan, Apitera ve BallıMix markalarıyla sağlığı, doğallığı, lezzeti her gün sofralara taşıyor. Tüketicisine sunduğu kalite standardı ile farklılaşan Balparmak, bu anlamda sektörün öncülüğünü üstleniyor. Gıda güvenliği konusunda uluslararası standartlara göre çalışan Balparmak, gıda güvenliği sistemi ISO FSSC 22000 ile global gıda standardı BRC (British Retail Consortium) gibi sertifikalara da sahip. Türkiye’nin bal ve diğer arı ürünleri alanındaki ilk ve tek, gıda alanında 8’inci Ar-Ge Merkezi’ne sahip olan Balparmak; Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve Kalite Kontrol Laboratuvarı sayesinde, tüketicilerine sunduğu ürünleri 92’den fazla parametre doğrultusunda analiz ediyor.

Haber : Helin ÖDEN

1545807663_ar__c__l__kakademisi_2.jpg1545807664_ar__c__l__kakademisi_1.jpg1545807664_ar__c__l__kakademisi_3.jpg1545807675_balparmak_logo.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 929 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim