• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Kılıç’tan sahada dezenfekte raporu 180 km² ilaçlandı
07 Nisan 2020 Salı 09:36

Başkan Kılıç’tan sahada dezenfekte raporu 180 km² ilaçlandı

Buca Belediyesi’nin Covid-19’la mücadele ekibi, kent merkezinin ardından köylere çıkarma yaptı.

Buca Belediyesi’nin Covid-19’la mücadele ekibi, kent merkezinin ardından köylere çıkarma yaptı. Kırsalın da ilaçlanmasıyla 180 kilometrekarelik Buca’nın tamamı dezenfekte edilmiş oldu.  Sahada çalışmaları bizzat koordine etmeye devam eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, salgın sona erene kadar ilaçlamaların dönüşümlü olarak devam edeceğini ifade etti. Kılıç,“Pandemi boyunca alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.  

Koronavirüs (Covid-19) salgınında Türkiye’nin ikinci en yüksek vakaya sahip şehri İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca’da karış karış her yer dezenfekte edildi.

Buca Belediyesi tarafından vakanın ülkede görülmesinden önce başlatılan dezenfekte ve sterilizasyon operasyonu kapsamında dört koldan araçlarla yürütülen ilaçlama çalışmaları, Buca’nın kırsal kesimlerinde de gerçekleştirildi. Kaynaklar bölgesindeki mahallelerden başlayarak Kırıklar, Doğancılar, Karacaağaç, Belenbaşı köylerinin tamamı dezenfekte edilirken,  köylerde yaşayan vatandaşlara virüse karşı uyarılar yapıldı.

180 KİLOMETREKARE KARIŞ KARIŞ İLAÇLANDI  
Kırsaldaki çalışmaların da tamamlanmasının ardından 180 kilometrekarelik Buca sınırları içerisinde kalan 47 mahalledeki tüm sokak, cadde ve kamusal alanlar Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nden onaylı ilaçlarla dezenfekte edilmiş oldu. 

DÖNÜŞÜMLÜ DEZENFEKTE ÇALIŞMASINI BAŞKAN KILIÇ BAŞLATTI
Tamamlanan çalışmaların ardından yeniden kent merkezine dönen ekiplerin çalışmasına Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç start verdi.  Sahada bizzat çalışmaları koordine eden Başkan Kılıç, Türkiye genelinde kontrol altına alınana kadar ilaçlama çalışmalarının, yeniden planlanarak dönüşümlü olarak sürdürüleceğini ifade etti.

PANDEMİ BOYUNCA BİZ DE ALANLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Sahada çalışmaları değerlendiren Başkan Kılıç, “Pandeminin başladığı ilk günlerden itibaren 4 aracımızla, Buca’nın sokaklarının, caddelerinin dezenfeksiyonunu sağladık. Köylerimizle birlikte şu aşamada Buca’nın tamamı dezenfekte edildi.  Ama biz tedbiri elden bırakmıyoruz. Yine bütün Buca’yı dezenfekte etmeye devam ediyoruz. Pandemi boyunca biz de alanlarda olmaya devam edeceğiz. Gördüğünüz üzere bizler sizler için çalışıyoruz, sizler evde kalın. Pandemiden sonra güzel günler yakın. Bizler bu salgını yeneceğiz. Bu sürede herkes evinde kalmaya devam etisin” diye konuştu. 

Bu haber toplam 485 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim