• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Batı Anadolu Grubu, çalışanlar için ‘Sağlık, Enerji ve Hayat Dolu’
09 Ocak 2019 Çarşamba 10:29

​Batı Anadolu Grubu, çalışanlar için ‘Sağlık, Enerji ve Hayat Dolu’

Batı Anadolu Grubu çalışanların ruh ve beden sağlığına yönelik yeni bir program gerçekleştiriyor. ‘Sağlık, Enerji ve Hayat Dolu’ projesi kapsamında, Batıçim ve Batısöke fabrikalarında gerçekleştirilen “Sağlıklı Beslenme Seminerleri” çalışanlarda beslenme

Batı Anadolu Grubu çalışanların ruh ve beden sağlığına yönelik yeni bir program gerçekleştiriyor. ‘Sağlık, Enerji ve Hayat Dolu’ projesi kapsamında, Batıçim ve Batısökefabrikalarında gerçekleştirilen “Sağlıklı Beslenme Seminerleri” çalışanlarda beslenme bilincini artırmayı ve bu alanda yeni bir davranış değişikliği yaratmayı hedefliyor. Bugüne dek yaklaşık 110 çalışanın katıldığı seminerlerde dengeli beslenme, kilo kontrolü, sağlıklı zayıflama, bilinçli gıda tüketimi gibi konularda ipuçları paylaşıldı. Seminer sonunda gerçekleştirilen “vücut ölçümü” ise önümüzdeki aylarda belli periyotlarda tekrarlanacak, çalışanları kilo kontrolü konusunda daha fazla motive edecek.

 

Batı Anadolu Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Fatih Usta fabrikalarda gerçekleştirilen ‘Sağlık, Enerji ve Hayat Dolu’ projesi ile ilgili “Temel amacımız çalışanlarımızın yaşam kalitesine katkıda bulunmak” diyor. “Bu hepimizin doğal hakkı, aynı zamanda kendimize ve çevremize olan sorumluluğumuzun da bir gereği… Hayatımızın önemli bir bölümünü işyerinde geçiriyoruz. Sağlıklı ve dengeli bir yaşam istiyorsak işyerinde de aynı ilkeler doğrultusunda çaba harcanması gerekiyor. Üstelik bütün araştırmalar gösteriyor ki, daha kaliteli bir çevre, daha dengeli bir yaşam, aile hayatımız kadar iş hayatımızı da olumlu yönde etkiliyor, bizi daha enerjik ve daha verimli kılıyor.”

 

Yemyeşil ‘Fabrika Bahçemiz’

Batı Anadolu Grubu’na ait tesislerde, üretim alanlarının yanı başında, çalışanların kullanımına açık yeşil alanlar düzenlenmesine ayrı bir önem veriliyor. Grubun en büyük tesislerinden biri olan Batıçim fabrikasında arazinin bir bölümü bu plan doğrultusunda yeşillendirilerek çok sayıda ağaç dikildi ve çim ekildi. Yine aynı alanın bir köşesinde, çalışanlar tarafından kurulan ‘Fabrika Bahçemiz’de ise bu yıl itibariyle domates, biber, salatalık ve çilek yetiştirilmeye başlandı.

Batı Anadolu üretim tesislerinde, dinlenme molaları esnasında doğayla yakınlaşmaya olanak sağlayacak çevresel düzenlemeler hayata geçirilirken, yürüyüş yolları için düzenlemeler yapılıyor. Eğitim alanlarında yapılan “Nefes Egzersizi” benzeri atölyeler ile çalışanların ruhsal ve bedensel farkındalığın artırılmasına yönelik adımlar atılıyor. İşyeri yemekhanelerinde masalardan tuzun kaldırılması, daha düşük kalorili mönü alternatifleri sunulması da yine ‘Sağlık, Enerji ve Hayat Dolu’ projesinin bir parçası.

 

‘İyi Pazarlar’ın bir uzantısı

‘Sağlık, Enerji ve Hayat Dolu’ programı aynı zamanda Batı Anadolu Grubu’nun sosyal sorumluluk projesi ‘İyi Pazarlar’ın da çalışanlara yönelik bir uzantısı… “İyi Pazarlar” hem yetişkinlerin, hem de gelişme çağındaki çocukların, yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli egzersiz yapma alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla 2016 yılında başladı, 3 yılda 70’i aşkın pazar ziyareti gerçekleştirerek 50 bin kişiye ulaştı. Grubun gönüllü çalışanları ile oluşturulan, zaman zaman uzmanların da katıldığı “İyi Pazarlar” ekibi, pazarda alışverişe gelen halkla buluşuyor, hem eğlenceli hem bilgilendirici sohbet ve etkinliklerde doğru beslenmenin, mevsimine uygun ürünleri tercih etmenin, yeterli miktarda taze sebze ve meyve tüketmenin önemini aktarıyor.

Haber : Merve GÜLMEZ

1546929604_bta_saglikliyasam__2_.jpg1546929606_bta_saglikliyasam__1_.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 834 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim