• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bayraklı’da uzaktan eğitim başladı
24 Mart 2020 Salı 12:00

Bayraklı’da uzaktan eğitim başladı

Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi BAYSEM, koronavirüs tehdidine karşı alınan önlemler kapsamında uzaktan online eğitime başladı.

Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi BAYSEM, koronavirüs tehdidine karşı alınan önlemler kapsamında uzaktan online eğitime başladı. Geçtiğimiz hafta deneme çalışmalarını tamamlayan öğretmenler, belirlenen program dahilinde öğrencilere internet üzerinden eğitim verecek.

Dünyayı etkisi altına alan virüs riski nedeniyle yüz yüze eğitime geçici süreyle ara veren BAYSEM’de eğitim gören 940 öğrenciye yönelik uzaktan eğitim dönemi başladı. Bir hafta boyunca internet üzerinden kurulan sistemle ilgili eğitim alan ve kamera karşısında denemeler yapan öğretmenler, öğrencilerine online dersler verecek. Evinde internet bulunan her BAYSEM öğrencisi, kurulan sistem sayesinde derslerini takip edebilecek. Proje, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği süre boyunca devam edecek. Bir dersi aynı anda 300 öğrenci izleyebilecek.

Virüs tehdidine karşı gerekli tedbirleri aldıklarını ve öğrencileri bu süreçte eğitimden uzak bırakmayacaklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Öğrencilerimiz internet üzerinden eğitimlerini uzaktan sürdürebilecek. BAYSEM’de öğretmenlerimiz, hazırlanan haftalık ders programı kapsamında belirlenen saatlerde günlük derslerine aralıksız devam edecek ve öğrencilerimiz de bu sürede eğitimlerinden uzak kalmayacak. Hedefimiz, bu zor zamanlarda geleceğimiz olan çocuklarımızı eğitimden mahrum bırakmamak. Bu amaçla da üzerimize düşeni yapıyoruz, öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 477 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim