• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BB_​TÜRKİYE’DE 4.4 MİLYON ÇOCUK DUYGUSAL İHMAL’DEN ETKİLENİYOR
18 Aralık 2018 Salı 15:09

BB_​TÜRKİYE’DE 4.4 MİLYON ÇOCUK DUYGUSAL İHMAL’DEN ETKİLENİYOR

Kendi annelik yolculuklarından güç alıp başka annelerin hayatlarına dokunmak üzere bir araya gelen annelerden oluşan Geleceğe Dokunan Anneler, ilk projelerini ülkemizde 4,4 Milyon çocuğun etkilendiği “duygusal ihmal”konusuna dikkat çekmek ve farkındalık y

Kendi annelik yolculuklarından güç alıp başka annelerin hayatlarına dokunmak üzere bir araya gelen annelerden oluşan Geleceğe Dokunan Anneler, ilk projelerini ülkemizde 4,4 Milyon çocuğun etkilendiği “duygusal ihmal”konusuna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak üzerine başlattı.

 

Sosyal girişim markası Phoca’nın kurucusu Aslı Özdemir’in liderliğindeki Geleceğe Dokunan Anneler proje ekibi,Türkiye’de bu konuda gerçekleştirilen araştırmaların yetersizliğini göz önüne alarak, Hacettepe Üniversitesi işbirliğiile araştırma çalışmaları ve eğitimlerle başta annelere, sonrasında geleceğin temellerini oluşturan çocuklara sürüdürülebilir fayda sağlamayı amaçlıyor. Dünya genelinde yapılan araştırmalar, çocuklukta yaşanan duygusal ihmalin sonuçlarının uzun dönemde hem çocuk hem toplum üzerinde derin yaralar açtığını gösteriyor.

 

“Geleceğe Dokunan Anneler” projesiyle "anne eliyle" geleceğe dokunmak ve bu doğrultuda, duygusal ihmalin gelecekte yol açabileceği olumsuz davranış kalıplarını engellemek isteyen proje ekibi, “Kadın doğulmaz, kadın olunur” sözü kadar “kadın çocuk doğurmaz, toplumu doğurur”sözünü önemsiyor. Öncelikli olarak 0-6 yaş grubu çocuğa sahip annelerde duygusal ihmal konusunda farkındalık geliştirmek ve davranış değişikliği sağlayacak çalışmalar ile güçlü ve pozitif bir toplum yaratmayı amaçlıyor.

 

Projenin akademik ekibi tarafından oluşturulan eğitim programları eşliğinde, seminerlerine başlayan GEDA ekibi, ilk eğitiminde Ankara’da 50 anne ile biraraya geldi. İlerleyen dönemlerde Türkiye genelinde seminerlerine devam ederken, online destek sistemleri ile de tüm annelerin yanında olmayı hedefliyor.

 

Geleceğe Dokunan Anneler’in proje kaynağı ise sosyal girişim markası “Phoca” tarafından sağlanıyor.Tasarımdan üretime etik kurallar çerçevesinde hareket eden, %100 doğal malzemeler kullanan, organik çocuk giyimine yönelik sosyal girişim markası Phoca, satışından elde ettiği tüm karı Geleceğe Dokunan Anneler’in projesine aktarıyor.

Haber : Merve GÜLMEZ

1545073376_ce_anneler_02.jpg1545073377_asl_____zdemir.jpg1545073383_g__rsel_1.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 644 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim